A fizetések gyorsabban növekedtek Magyarországon az elmúlt 1 évben mint az infláció? A gazdasági tények ezt mutatják.
Most nem a hivatalos statisztikákra gondolok, hanem való életi példákból. A hivatalos statisztikák szerint "csak" 50% körüli élelmiszerár infláció volt Mo.-n, de én rengeteg olyan terméket látok aminek több mint 3-szorosára nőtt az ára. Én szerintem reálisan 100%-kal nőttek, azaz megduplázódtak az élelmiszerárak. Az embereknek dupla annyit kell kajára költeni mint 1 éve.
Az ember azt gondolná, hogy akkor az albérletáraknak csökkennie kellett, de nem, pont hogy még azok is növekedtek. Pedig annak aztán igazán nincs köze az energetikai/háborús/szankciós válsághoz. Sőt, pont hogy Ukrajna szomszédjaként, a NATO golyófogó tartományaként a befektetőknek nem lett szimpatikus a magyar ingatlanpiac, csökkent is az építőiparban a megrendelések száma 40-50%-kal.
Ennek ellenére mégis az albérletárak is növekedtek.
Ezek szerint el lehet mondani, hogy a fizetések végső soron gyorsabban nőttek mint az infláció? Hiszen 1 évvel ezelőtt is a legtöbb albérletes 0-ra jött ki. Most még a dupla kaját és az emelkedett albérlet árat is meg tudja fizetni, tehát akkor a fizetésének is növekednie kellett. Nem?
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__12..
Ez pont neked való, olvass bele kicsit. Még a kormány alá tartozó KSH szerint is csökken a reálbér hónapok óta, de te éles logikáddal még a kormányt is meghazudtolod :DDD Barátom, megy a krumpliorr! :DD
"A gazdasági tények ezt mutatják"
És azokat a gazdasági tényeket meg is tudod mutatni, vagy csak az alapvetően teljesen hibás és értelmetlen okfejtésed jelenti a "tényeket"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!