A diákok miért vannak felháborodva a státusztörvény miatt ha a valóságban úgyis gyűlölik az iskolát és utálnak bejárni??? XD
Mert így még jobban fognak utálni.
Félreértés ne essék, te nem szeretsz tanulni, és akkor se jártál be amikor még kellett.
Miért gondolod, hogy gyűlölik az iskolát? Különösen miért gondolod azt, hogy minden diák gyűlöli az iskolát?
Bármennyire meglep, de vannak olyanok, akik szívesen járnak iskolába, és céljaik megvalósításának eszközeként tekintenek a színvonalas közoktatásra.
Ha a nagy ember kb törvénye az eddigi színvonal alá süllyeszti a közoktatást, az az ilyen diákokat felháborítja.
A diákok nem a tanulást utálják, hanem a rendszert, amiben tanulniuk kell. Én sem szerettem a gimit, de ezt a hígfos ofi-s könyvet kaptuk, apró betűkkel, nulla ábra vagy grafikon, olyan volt mint egy vastag lexikon, hát kinek van kedve abból tanulni? Imádtuk régen a mozaikos könyveket, általános suliban még azokból tanultunk és a tanárok rendszeresen szóltak a diákoknak hogy ne tanuljanak előre. Én is szívesen olvasgattam itthon, mert érdekes volt. A mai könyvek unalmasak.
És akkoriban nem csak a könyvek voltak jobbak, hanem a tanárok is. Gimiben már olyan tanáraink voltak akik a nyugdíj küszöbén álltak, volt, aki próbálkozott online tananyaggal, de még hangot sem tudott állítani az interaktív táblán, de a magyar tanárunk rendszeresen szó szerint felolvasta a könyvet és ebből állt az óra. Szerinted ehhez hány gyereknek van kedve és kinek kelti fel az érdeklődését?
A gyerekek imádnak tanulni és akarnak is tanulni, de ilyen körülmények között sem tanulni, sem tanítani nem lehet...
A státusztörvénynek köszönhetően (is):
- Szabad tankönyv választás teljesen megszűnt.
- A nyugdíjas korú tanárok jelentik a munkaerő tartalékot az államtitkár szerint.
- A módszertani szabadság megszűnt.
...
Ezek után megkérdezik, hogy a diákok miért vannak felháborodva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!