Ha mi magyarok a külföldi import búzát esszük, akkor hova kerül a magyar búza?
Az ukránok a háborúzás közben annyi búzát termelnek - EU-s támogatások nélkül! - hogy a fél Európát (is) képesek ellátni dömping áron kalászosokkal!
A magyar gazdák nem háborúznak, jön a horror mennyiségű EU támogatás, és mégis qrva drága a kenyér!!!
Valami nagyon-nagyon el van cseszve ebben az országban!!! (mi nincs???)
Régóta motoszkál a fejemben, hogy ez a ország egy mini kánán lehetne, ha becsületes emberek vezetnék. Minden adottságunk meglenne hozzá.
De sajnos vannak, akiknek semmi nem elég.
Olaszország korlátlan mennyiségbe venné a jó minőségű magyar búzát.
Pár éve a németeknek gyengébb lett a minőségük. Innen vitték, de úgy, hogy a kamion itt borította az övéket, a jót meg innen vitték.
Nem értettük benne a logikát, meg, hogy miért ilyen drága szállítással. De ha azt nézzük, hogy itt pl. Kilóját 60-ért megveszik, 100ft mire a német malomba leborítják. A német a milliós fizetése mellett nem fogja nézni, hogy most 40 forint alapanyag pluszköltséggel lett neki jobb élelmiszere. Sőt inkább 2x annyit ad érte csak minőség legyen.
Csak mi filléreskedünk a fogyasztókon, meg etetjük az Afrikában szánt minőséget itthon.
"Akkor bizonyára azért olyan rossz minőségűek a pékáruk is idehaza, mert eleve vacak búzából is készülnek."
Akár igazad is lehetne, kérdező, de ki kell ábrándítsalak; a mai pékáruknak nem sok köze van a búzához. Sokkal inkább a tizennégyféle adalékanyaghoz.
15#
Pékárunak 28-as sikérből készült lisztet küldenek.
Egyszer ennél 35-ös sikérből.
25-27 meg már majdnem takarmány.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!