Az áruházláncok miért reklámozzák mostanában mindig feketékkel a termékeiket? Ez is politika?
A tv-ben mostanában mindig egy néger kislány vagy fekete család az, amelyik örömmel fogyasztja az adott terméket vagy szolgáltatást. Nyilvánvaló, hogy nem magyar család és valami amerikai stock oldalról lett megvásárolva a klip.
Tegnap bementem a teszkóba és a ruházati osztályon fekete kisgyerek, férfi meg nő modell volt a poszterek nagy részén.
Ilyenkor mindig ki kell emelni, hogy semmi bajom a feketékkel, csak felmerül bennem, hogy ha már magam körül egyáltalán nem láttam évek óta egyetlen sem, akkor miért van arra szükség, hogy velük adjanak el nekünk termékeket? Még azt is jobban megérteném, ha roma vagy ázsiai emberek lennének, mert őket tényleg lehet itthon látni. De feketéket Budapesten kívül sehol, max némely egyetemi városban elszórva.
Troll kérdés, rendszeresen megkérdezitek, valóságalapja meg semmi.
Tessék, itt a libsi RTL reklámblokkja, a 19-ből 1 reklámban van feka főszereplő, három másikban tizedmásodpercre feltűnnek mellékszereplőkként.
https://www.youtube.com/watch?v=bKVCzJos5-0
Simán csak megjátszod magad, de rasszista vagy és hazudsz, te erkölcsös fehér :D
9 Persze, majd az Apple meg a többi multicég majd egy 9 milliós piachoz veszi. a fárattságot.
7 Hol üldözik a fehér embert?
#15 nem jogosítja fel őket semmilyen szempontból.
De én arra a buta általánosításodra reagáltam, ami szerint a feketék általában gyilkolják a fehéreket a világ minden részén. Erre írtam, hogy Dél-Akrikában ez a fajta erőszak egy súlyos történelmi időszakra vezethető vissza, nem pedig arra, hogy a feketék általában meg akarnák ölni a fehéreket.
Érthető így? Bár ha neked az apartheid rezsim egy humánus megoldás volt, akkor túl sok értelmét nem látom annak, hogy eszmecserét folytassak veled erről.
Azt remélik, hogy ettől meg fogod szeretni a színes bőrűeket.
Eddig nem éreztem irántuk sem negatívan, sem pozitívan, de ez az erőltetett "elfogadási stratégia" elmozdította negatív irányba a "műszer mutatóját", - mert nem szeretem, ha rám akar bárki is erőszakolni bármit.
Most sem a reklámban szereplőkkel van a problémám, hanem a erőszakos háttérrel. Nem fogom megszeretni sz@ros reklámok sugallatára azokat, akikkel eddig sem foglalkoztam. Sőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!