Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tanárok fizetése a diplomás...

Éáé kérdése:

A tanárok fizetése a diplomás átlagbér 60%-át sem éri el???

Figyelt kérdés

Mit jelent ez pontosan?

1. Mennyi a diplomás átlagbér, szakmában való munkával, vagy szakmán kívül.?

2. A tanárok fizetése a státusztörvény előtt elérte a diplomás átlagbér 60%-át?

2023. júl. 4. 23:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
13%

A pedagógusok nagy része nem csinált lószart sem. A '90-es évek eleje óta romlik a tanárok mentalitása, hozzáállása, szaktudása. Nulla hivatástudat. Egy 70-80-as évekbeli tanítónő többet ért, mint ma egy gimnáziumi szaktanár.

Amúgy a covid megmutatta, hogy nincs szükség tanárokra, és ahogy halad a technológiai fejlődés, egyre kevésbé lesz.

2023. júl. 5. 12:21
 12/17 anonim ***** válasza:
77%

11, tehát azt mondod sok a rossz tanár.

Akkor... miért is ellenállunk, ha arról van szó, hogy végre invesztálni kéne az oktatásba és fel kéne húzni a szakma színvonalát? Amiért ugye a pedagógusok felemelték a hangjukat, stb..

Vagy ez a "régen is szar volt, legyen a jövőben is szar" mentalitás?

Az ember az thinné, hogy ha valaki érzékel egy nag yproblémát, akkor megoldani akarja, nem pedig meghagyni az utókor számára is..

És a COVID hogy mutatott rá, hogy nem kellenek tanárok? Emlékeim szerint kb minden eredmény azt hozta ki, hogy a távoktatás egy kalap sz*rt sem ért, az akkor belépő diákok erős handicappel indultak.

2023. júl. 5. 12:27
 13/17 anonim ***** válasza:
68%
Nekem pl. anglisztikás diplomám van, irodistaként kerestem vidéken nettó 180-at, majd bolti eladóként 200-at. Ha a tanárok közel 300-at keresnek már bánom, hogy nem mentem annak, pláne vidéken ugye, ahol lassan már dolgozni se lehet, de tanár ugye mindig kell. Szóval nem mindegy, milyen diplomád van és hol, nagyon nem.
2023. júl. 5. 12:35
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
A távoktatás azért nem ér egy kalap sz.rt, se, mert ugye nincs ott közvetlen az autoriter figura a gyerekek mellett, akik még nem elég érettek ahhoz, hogy tudják, tanulni kell, vagy legalábbis VALAMIT tanulni kell, ami nekik releváns. Másrészt az iskola/egyetem a kapcsolati hálók színtere, ha nincsenek kapcsolataid fogalmad sincs pl. a munka világáról, lehetőségekről stb.
2023. júl. 5. 12:37
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
14, magyarul kell a tanár:D
2023. júl. 5. 13:38
 16/17 anonim ***** válasza:
Igen, kell, én nem az vagyok, aki mondta, hogy nem, de nehéz a tanári, baromi hosszú és nem olyan sok ahhoz képest a fizetés.
2023. júl. 5. 15:03
 17/17 anonim ***** válasza:

Gimiben aztán micsoda kapcsolatokat lehet építeni 😂

Shh.. hallod, ha van mol részvényet, akkor a Corvinusra menj lefizetni a tanszéket. 🤣

Ha így haladnak, akkor az szakképzésbe se tudnak bejutni.

Egyben, ha nincs elég tanár, akkor simán lesz újból távoktatás.

2023. júl. 7. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!