Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nálunk Magyarországon újabban...

Árokpart kérdése:

Nálunk Magyarországon újabban miért rühelli szinte mindenki a tanárokat? Mi ennek az oka?

Figyelt kérdés
Jó természetes, hogy van pár nem szimpatikus tanár akit az ember nem kedvel, ilyen más szakterületeken is van. pl. orvos, rendőr, bíró, ügyész stb. Attól még a felsorolt hivatásokat nem rühellik általánosan, de akkor a tanárokat miért?
2023. júl. 4. 15:23
1 2
 1/15 MDaniel98 ***** válasza:
56%
Mindenki a saját kis frusztrációit amik véltek vagy valósak kiélheti a másokba való belerugáson. Én sem kedvelem a tanárokat, de azért mert van köztük köcsög is, nem kell a többieket büntetni. Amúgy meg aki nem képes kiállni magáért, az jobb fizetést sem érdemel.
2023. júl. 4. 15:29
 2/15 anonim ***** válasza:
70%
Fidesz propaganda, és az, hogy a fideszesek elég sok frusztrációt éltek meg az iskolában... ez sajnos látszik is rajtuk.
2023. júl. 4. 15:30
 3/15 anonim ***** válasza:
77%

1: a Fidesz propaganda elég keményen befeketítette a tanárok kiállását, képmutatást, politikai hátsó szándékot téve mögé. Olyan magyarázatokat kerítettek a háttérbe, hogy a tanárok milliós fizut akarnak, de közben nem vállalják a teljesítményelbírálást, mert akkor kiderülne, hogy milyen szarul teljesítenek, meg hasonlókat.

2: vannak olyan munkakörök, amikről az ember azt gondolja, hogy nem kell hozzá érteni. A tanár egy ilyen munkakör. Csomóan hiszik, hogy tanárnak lenni annyi, hogy kimégy és 45 percig marhaságokat pofázol a táblánál, amit bárki meg tud csinálni. Még viccek is vannak rá: "aki ért hozzá, az csinálja, aki nem, az tanítja". Ez régi történet: eltűnt a presztízs a tanári hivatás mögül.

3: sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen tevékenységekkel jár tanárnak lenni. Azt látják, hogy heti 24 órát dolgoznak, még erre ott van nekik a két hónap fizetett nyári szünet, és mégis teljes munkaidős bért kapnak.

2023. júl. 4. 15:39
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Véletlen nyomtam el, de még folytatni akartam...

4: sok ember hordoz frusztrációt az iskolából, ami jórészt azt az alkalmatlan tanároknak köszönhető, és az egész hivatást ezzel azonosítja. Az átlag magyar embernek az iskola az a hely, ahol unalmas, lelombozó dolgokat kell tanulni, amik nem jók semmire az életben, és ennek a közepében ott áll a tanár, aki mindezt operatívan rákényszeríti.

2023. júl. 4. 15:42
 5/15 anonim ***** válasza:
74%
#4 Aztán meg sír hogy keveset keres és szidja a diplomásokat. Cöh, cöh...
2023. júl. 4. 15:46
 6/15 anonim ***** válasza:
21%
Mire fel akarnak 800 000ft-ot keresni a semmire? Ha sokat akarnak keresni végezzenek nehezebb munkát.
2023. júl. 4. 16:13
 7/15 anonim ***** válasza:
24%
Én jártam iskolában, akkoriban azt volt a szokás: tanárok veréssel és sértegették a gyerekeket. Ezek után csodálkoznak tanárok, miért utálja mindenki őket.
2023. júl. 4. 16:29
 8/15 anonim ***** válasza:
7%

"Ha sokat akarnak keresni végezzenek nehezebb munkát."

Ne pampogjá.

2023. júl. 4. 17:46
 9/15 anonim ***** válasza:

Mindenkinek van negatív élménye a tanárokkal.

Én szófogadó, szabálykövető gyerek voltam, igyekeztem beállni a sorba. Ennek ellenére folyton megaláztak az iskolában. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány jó tanárom volt, a legtöbb rossz.

Ettől függetlenül én nem utálom őket. Azt mondanám inkább, hogy meg kell őket becsülni, hogy meg lehessen válogatni, hogy kit engedünk oda. Van azért változás ilyen irányban. Amikor én voltam gyerek a szüleim mindig azt mondták, fogd be a szád, mindig a tanárnak van igaza. Soha senki nem ment panaszkodni, szerintem a vezetők nem is tudták, hogy némelyik tanár mennyire alkalmatlan volt. Manapság azért ez kiderül, mert a szülők szólnak. Tudom, sokszor át is esnek a ló túlsó oldalára. Most viszont hiába tudják, hogy egy tanár rosszul tanít, azért nem küldik el, mert nincs helyette más.

A 3-4-es egyébként tökéletesen leírta.

Annyit tennék még hozzá, hogy "az oszd meg és uralkodj" elvet valló Kormánynak most a pedagógus az ellenségkép, sajnos, és a nép ezt nagyon szépen bekajálta.

2023. júl. 4. 18:52
 10/15 A kérdező kommentje:
7-es Ez a 60-as években lehetett esetleg, mert már a későbbiekben ilyesmik nem voltak.
2023. júl. 4. 21:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!