A HVG-n az ellenzéki hozzaszólók miért ugyanolyan elfogultak, mint a fideszesek a saját oldalaikon?
Mert nem attól függ, hogy milyen ember vagy, hogy kire szavaztál.
Vannak elvakultak mindenhol. És persze normális emberek is. Ők nyilván nem fognak habzó szájjal írogatni olyan oldalakra, egyik oldalon sem.
Mert nem attól függ, hogy milyen ember vagy, hogy kire szavaztál.
Akkor ha èn leszavaztam volna Sztàlinra annak idejèn jò ember lenneķ? Lol!
Hagyjuk màr ezt a relativizàlò faszsàgot.
Rém egyszerű oka van: az emberek korlátai. Tegyük fel, hogy én vagyok a létező legátlagosabb magyar polgár, és élem a létező legszürkébb magyar hétköznapokat. Mi alapján tudom a politikával kapcsolatos döntéseimet meghozni?
1: információim nincsenek. Bocsánat: vannak, de mind szubjektív. Valójában nem látok bele a történésekbe, nem vagyok jelen az üléseken, puszta elmesélésekre alapozom a véleményem. Még rosszabb, hogy ezzel nem is vagyok tisztában.
2: mivel teljesen laikus vagyok politikához, közgazdaságtanhoz, társadalomtudományokhoz, szociálpszichológiához és kommunikációhoz, így ezeket a kapott információkat teljesen kiszolgáltatottan fogadom.
A fenti kettő azt eredményezi, hogy az egyetlen, amire támaszkodni tudok, az óvodában megtanult erkölcseim, amikor olyanokat tanultunk, hogy hazudni nem szabad, más dolgába nem szólunk bele, stb. És amikor ilyet csináltunk, akkor büntetést kaptunk, megtanultuk, hogy rossz és büntetendő.
Végeredményben az van, hogy nekem hiába magyarázod el, hogy az Orbán kormánynak ahhoz, hogy letörje az inflációt le kellene rontania a gazdaságot, amit el akar kerülni, mert akkor veszítene a népszerűségéből, és hogy ilyen és ilyen intézkedésekkel kellett volna megelőznie ezt a helyzetet. Azt viszont el tudod magyarázni, hogy Orbán hülye és lop. Márpedig aki hülye és lop, azt utáljuk, hiszen az óviban megtanultuk, hogy az rossz.
Ahogy előttem is írták: ilyen van mindkét oldalon bőséggel. A kormány oldalán szerintem azért van több, mert racionálisan szerintem nehezebb Orbánék mellett érvelni így nekik maradnak a szándékos érvelési hibák (hamis dilemmák, relativizálás, személyeskedés, csúsztatások).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!