Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg Magyarország az egyik...

Tényleg Magyarország az egyik legrosszabb ország a világon?

Figyelt kérdés

Egy: Az emberek. Nem tudok úgy semmilyen ügyet intézni, hogy valaki belém ne kössön valamivel. Mindegy, hogy a taxis, az ápolónő, a fogorvos, a benzinkutas, a jegyellenőr. Mindenkinek van egy rossz szava és lehetőleg izomból leolt. Az a baj, hogy annak ellenére, hogy lassan már elvárhatnám, mégis meglepődök ezen az elemi frusztráltságon.

Ha kedveskedni próbálnak, akkor is kényszeredetten jön ki belőlük. Látszik, hogy nincsenek hozzászokva. Esküszöm, a középkorban viselkedtek hasonlóan az emberek, de az jobban állt nekik.

Kettő: A fizetések. Nyugat-Európában sem lehet megélni normális fizetésből, de ami itt van az egyszerűen kriminális: ha egyáltalán kapsz munkát! A magyar rendszerváltáson meggazdagodott vállalkozó meg a sz"rt is kihajtaná belőled.

Három: A nők. Akkor, amikor omladozik a gazdaság és nehéz a megélhetés, akkor érzik úgy a nők, hogy neked milliomosnak kell lenned, hogy ne nézzenek teljesen nyomoréknak. És ezt a lehető leggusztustalanabb módon a tudtodra adják. Sehol a világon nem éreztem azt az embertelenséget, mint itt. Oké, van barátod: attól még nem kell úgy kezelni, mint egy leprást.

Négy: A morális csőd és a rendszerváltás. A rendszerváltáskor sikerült az akkori élelmes bünözőknek lenyúlni mindent és megszilárdítani magát, mint mindenkori elit. Nem elég, hogy az elit a maga javára újraírja a szabályokat (pl. sz"rrá adóztatják a középosztályt), még korrupt bünöző csalókból is áll.

Öt: A nyelv. Anyanyelvűként is furcsának érzem a nyelvtant és a szókincset. Ez egy logikátlan és nyakatekert nyelv. Főleg akkor érzem, amikor magyarok udvariaskodni próbálnak egymással. Annyira alkalmatlan a nyelv erre, hogy még egy lapáttal rátesz a magyarok viselkedésbeli tehetségtelenségére.

Hat: A magyar bálványok. Nem sok országban ilyen alacsony a közkultúra, mint itt. Két nagy példakép van itt, a rendőr és a bünöző. A legjobb, ha egyben vagy mind a kettő.

2023. jún. 29. 07:42
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:

Nem vagyok előítéletes a munkás osztállyal szemben. Én is dolgoztam velük sokáig. Jól kijöttem velük. Bizonyos tekintetben jobban kijövük velük, mint az elkényeztetett gazdag fiúcskákkal.

De a törekvőkről beszélek. A kárörvendő prolikkal nem értem meg magam.

2023. jún. 29. 08:35
 32/52 anonim ***** válasza:
81%
Én jól vagyok itt, megvan mindenem. Százszor inkább Magyarország, mint Pakisztán, Etiópia, Észak - Korea, India vagy Kína!
2023. jún. 29. 08:36
 33/52 Kólauborkával ***** válasza:
79%
Én pedig szoktam szólni a dolgok miatt amik nem tetszenek, nem állítom, hogy mindenki mosolyogva fogadja, de a legtöbb emberrel nem kerülök konfrontációba e miatt. Nyílván normálisan kell mondani, nem úgy, mint egy felsöbbrendü kiskirály.
2023. jún. 29. 08:36
 34/52 A kérdező kommentje:

30

A rejtély megoldása az, hogy nem vagy eleget Budapesten, vagy nem láttad, hogy egy civilizált társadalomban hogyan viselkednek az emberek egymással.

Nem így. Ez kritikán aluli. Menj el a reptérre és próbálj segítséget kérni bárkitől.

2023. jún. 29. 08:37
 35/52 anonim ***** válasza:
92%
33, látod, én meg az angolokkal tapasztaltam ezt, segitőkészek és jófejek és érdeklődők.
2023. jún. 29. 08:38
 36/52 anonim ***** válasza:
80%

"A rejtély megoldása az, hogy nem vagy eleget Budapesten, vagy nem láttad, hogy egy civilizált társadalomban hogyan viselkednek az emberek egymással."

Konkrétan Budapesten lakom. És ha kedvesen állok másokhoz, 90+ százalékban mások is úgy állnak hozzám. És ugyanígy volt ez akkor is, amikor Dublinban éltem, vagy amikor turistaként jártam bárhol a világon.

Szóval a gond nem Budapesttel van. Ha csak veled bunkó mindenki, akkor ezt valamilyen módon te váltod ki az emberekből.

2023. jún. 29. 08:40
 37/52 anonim ***** válasza:
66%

Mindenki, aki egy nyugati országba költözik ott élni, vagy dolgozni, visszanézve ugyanezeket mondja. Csak kint, az odakinti körülményekhez, légkörhöz viszonyítva, utólag tûnik fel, hogy a magyarok mekkora suttyók és kulturálisan mennyire nem kompatibilisek az európai sztenderddel.

Nem tudnak szívbõl kedvesek lenni, önzetlennek aztán végképp nem. A többi nép, ha 100-nál többen költöznek egy országba, kialakítják a maguk odakinti közösségét is, és összejárnak ápolni a kultúrát. A magyarok azt is letagadják, hogy tudnak magyarul, annyira szégyenlik már a saját óhazájukat. Minden nagyobb világvárosban van "kis-Kína", "kis-Lengyelország", "kis-Románia", "kis-Horvátország", stb....

"Kis-Magyarország" sehol az ég egy adta világon nincsen!

A nõk-férfiak egymáshoz való viszonya, meg az úgynevezett bálványok (vagy ha úgy tetszik, példaképek,) ennek csak egy-egy szegmensei.

És igen az 1989-es gengszterváltás csak mélyítette a társadalmi, politikai, gazdasági, kultúrális stb problémákat.

A nyelvnek mondjuk ehhez pont semmi köze. A finn nyelv ugyanolyan bonyolult és nehéz, és mégis, a finnek tudnak normálisak lenni egymáshoz is meg a külvilághoz is. Angolul is mindenki folyékomyan beszél gyerekkorától fogva, ez náluk alap.

2023. jún. 29. 08:41
 38/52 anonim ***** válasza:
13%

37, én elöször Lengyelországba jöttem ki, majd fél lábbal Németországba, és a lengyelhez képest is ezt éreztem. A németekről meg nem is beszélek.

Otthon, mindenki olyan hűderohadt büszke magyar, meg kikér magának minden kritikát.

2023. jún. 29. 08:43
 39/52 anonim ***** válasza:
27%
Kicsit vicces hogy 2000-es évek elején még a térség legjobb, legnyugatisabb országaként ismertek minket :D
2023. jún. 29. 09:01
 40/52 anonim ***** válasza:
18%
Kedves kérdező, ha ennyi rosszat látsz, jót meg nem is akarsz... akkor egy kérdésem lenne; munka f@szért vdhy még itthon....????
2023. jún. 29. 09:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!