Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lenne a reakciótok/vélemény...

Mi lenne a reakciótok/véleményetek ha egy fasiszta párt hatalomra jutna? (Köszönöm az összes véleményt/választ)

Figyelt kérdés
Nyugodtan mondjátok el ha ellen vagy mellette lennétek

2023. jún. 28. 01:15
1 2 3
 11/24 Tislerics Máté ***** válasza:
55%

Nehéz mindenki által elfogadható definíciót alkotni a fasizmusról (mint olyan). Ezért nehéz elképzelni konkrétan milyen jellegzetességei lennének egy ilyen pártnak.

Természetesen a jelenlegi kormány is hordoz fasizmusra jellemző tulajdonságokat. De mégse lehetne egyértelműen ráhúzni, hogy fasiszta párt lenne. A Fidesz egy folyamatosan változó ideológiájú párt. Kezdetben liberálisnak vallotta magát, ma már egyértelműen jobboldali a politikájuk. Az ideológiai értelemben vett távlati céljaik ezért kiszámíthatatlanok.

Magyarországon a leginkább fasisztának mondható párt a Mi Hazánk Mozgalom. Ha ők kerülnének hatalomra, akkor én személy szerint nagyon elkeserednék hiszen a párjuk rasszista, homofób és összeesküvés elmélet hívő. A hatalomra jutásuk a kisebbségek és az értelmiség szempontjából katasztrofális lenne. Bár ennek az elkövetkező években nincs realitása. Maximum úgy, ha koalícióba lép a Fidesszel.

2023. jún. 28. 09:13
 12/24 anonim ***** válasza:
72%
Figyeljetek balosok, ha a fidesz fasiszta akkor mikor szünteti meg a cigányságot?
2023. jún. 28. 09:50
 13/24 anonim ***** válasza:
29%

"Nehéz mindenki által elfogadható definíciót alkotni a fasizmusról (mint olyan"

Csak ez nem a mi feladatunk. Ahogy nem neked kell definiálnod az integrálást, a robbanó motort vagy az egysejtűek csoportját se.

Az átlagember használja a definíciókat, de nem alkotja, pl. a zsiráf szót is használod.

Szóval elég a wiki-t megnézni. Én az Umberto Eco féle definíciót szeretem, mivel azt a legkönnyebb vizsgálni amiatt, hogy kisebb egységekre vannak bontva a jellemzők.

[link]

" De mégse lehetne egyértelműen ráhúzni, hogy fasiszta párt lenne"

Definíciót szerint, de.

"Magyarországon a leginkább fasisztának mondható párt a Mi Hazánk Mozgalom."

Leginkább a fidesz mondható annak.

A mihazánkat sokkal előbb kategorizálom nácikhoz - mivel pontosabb arra nézve, amit mondanak.

"a párjuk rasszista, homofób és összeesküvés elmélet hívő."

Ezzel most azt akarod bizonyítani, hogy a mihazánk inkább az, mint a fidesz? Mert ezek bizony a fideszre is igazak.

2023. jún. 28. 09:51
 14/24 anonim ***** válasza:
34%

Majd ha fasizmus jellemzője lesz a cigányság megszüntetése, jelenleg nem az.

2023. jún. 28. 09:51
 15/24 anonim ***** válasza:
30%

14

Akkor mit magyaráztok össze vissza most fasiszta vagy nem? Hitler az volt és nem szerette őket most vagy ti hazudtok vagy hitler se volt fasiszta!

2023. jún. 28. 09:53
 16/24 anonim ***** válasza:
32%

16.

Én úgy látom, hogy inkább te vagy az erőszakos, fasiszta, nem birod elviselni, hogy mebuktál és nincsen igazatok ezért átfordultál erőszakos káromkodásba!

Köszönjük! Moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a választ.

2023. jún. 28. 10:01
 17/24 anonim ***** válasza:
36%
Szóval a lényeg, hogy a fidesz egyáltalán nem fasiszta ez csak egyes balosok agymenése, mert nem tudnak már mit kitalálni a saját veszteségük megmagyarázására!
2023. jún. 28. 10:13
 18/24 Tislerics Máté ***** válasza:
17%

#13! Az, hogy számodra fasiszta számomra meg nem, pont azt igazolja, hogy nemigazán lehet egzakt módon meghatározni mi a fasizmus így önmagában.

Az kétségtelen, hogy jelenleg a Fidesz fasiszta jellemzőkkel bír. De ez változhat pár év múlva. Hiszen a legfőbb politikájuk nem a jobboldaliság, hanem a populizmus.

A Mi Hazánk a kezdetektől fogva szélsőjobboldali eszméket vall. Szinte már náci. Bár a nácizmus (nemzetiszocializmus) kb. egybeforr Hitler pártjával. Ezért nem nagyon szeretem használni.

Abban egyetértünk, hogy a Fidesz is részben rasszista, homofób és összeesküvés elmélet hívő politikát folytat. Lásd.: menekültválság, gyermekvédelmi törvény, Sorosozás, Gyurcsányozás, Brüsszelezés, stb. De ez náluk szerintem inkább a populizmusból fakad. Egyszerűen úgy látják, hogy erre van igény és ilyen politikával tudnak hatalmon maradni. Nyilván van más faktor is: pl Orosz propaganda terjesztése az orosz gazdasági kapcsolatok megóvása miatt, stb, stb...

A Mi Hazánk ellenben őszintén vallja ezeket az eszméket és nem fog változtatni rajtuk.

2023. jún. 28. 10:15
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Gyurcsány Ferenc:

A kormány nem fasiszta:

[link]

2023. jún. 28. 10:26
 20/24 anonim ***** válasza:

"Én úgy látom, hogy inkább te vagy az erőszakos, fasiszta, nem birod elviselni, hogy mebuktál és nincsen igazatok ezért átfordultál erőszakos káromkodásba!"

Én: *érvelek*

Te: *eZ eRőSzAkOs KáRomKodÁs*

Szép munka, tényleg okos vagy. :)

A helyzet az, hogy én érveltem, te nem.

"Az, hogy számodra fasiszta számomra meg nem, pont azt igazolja, hogy nemigazán lehet egzakt módon meghatározni mi a fasizmus így önmagában"

Ez érvelési hiba.

Ha én azt mondom, hogy a Föld lapos, szerinted meg nem, akkor nem olyan egzakt a Föld alakja, hogy ezt eldöntsük?

Ha szerinted a galamb az madár, szerintem meg hal, akkor a galamb definíciója nem elég egzakt?

Nem, ez maximum annyit jelent, hogy egyikünk nincs tisztában a definícióval, de ettől a definíció elég egyértelmű marad.

"Az kétségtelen, hogy jelenleg a Fidesz fasiszta jellemzőkkel bír. De ez változhat pár év múlva. Hiszen a legfőbb politikájuk nem a jobboldaliság, hanem a populizmus."

De így működik a világ.

Azért mert ma valaki pl. kiskorú kategóriába esik, nem feltétlen fog holnap is abba esni, mivel betölthető a 18-at, de attól még MA kiskorú.

Az hogy idővel változik valaki ideológiailag meg teljesen normális.

"A Mi Hazánk a kezdetektől fogva szélsőjobboldali eszméket vall. Szinte már náci."

De ez megint rossz érv, mert ez alapján jövőre nem vonhatsz le következtetést.

Vegyük a névváltást. Alapvetően az a leggyakoribb eset, hogy valakinek egész életben ugyanaz a keresztneve, de ettől még lehet, hogy 2 hét múlva már nevet vált.

Ha az alapján akarsz definiálni dolgokat, hogy a jövőben mi változik, változhat, akkor felejtsük el az egészet, mert még azt se mondhatod, hogy vannak élő dolgok, mert egyszer meghalnak.

"De ez náluk szerintem inkább a populizmusból fakad. Egyszerűen úgy látják, hogy erre van igény és ilyen politikával tudnak hatalmon maradni"

És vannak olyan alfajtái a fasizmusnak, ami kifejezetten a populizmus köré öszpontosulnak, vagyis ez megint nem kizáró ok.

"A Mi Hazánk ellenben őszintén vallja ezeket az eszméket és nem fog változtatni rajtuk."

Azért ez se ilyen egyszerű, mivel a mihazánk szintén érzékenyít az oroszok felé.

2023. jún. 28. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!