Nem tudom, valószínűleg nem. Most jóval magasabbak a fizetések. De van pár dolog, amit figyelembe kéne venni. Lehet, hogy látszólag jobban él valaki, de mégsem. Akkoriban kölcsönökből emelték a fizetéseket, ami később majdnem csődöt okozott. Most meg munkaerőhiány van, ezért egyre magasabbak a fizetések.
Akkoriban nyomasztó volt ez a kontraszelektált, degenerált baloldal. Nemzetellenesség, komcsi mentalitás. Képzeld el Karácsonyt vagy Gyurcsányt vezetőként... Karácsony szó szerint nem tudja leírni a saját nevét.
Igen, élhetőbb volt. Csak a rendszerváltás körüli gazdasági sokknál volt nagyobb infláció mint ma, de nem sokkal. Aztán arról nem is volt szó, hogy a valós infláció mennyivel magasabb mint a ksh kamuadata. Kevés termék van aminek ára nem duplázódott, vagy több, mindössze 1 év alatt.
De ez előtt is nagyon erős drágulások voltak, még jóval az árstopok előtt.
Az átlagfizetés emelkedését szinte mindig felülmúlta a drágulás, az utóbbi évben betig durván elszalad, főleg mert a statisztikák szerint már csökken az átlagfizetés.
Még a KSH statisztikái is elég csúnyák: [link]
Nem. Versenyeznek a hatalomban egymást 1989 óta váltók, hogy ki tud minél jobban minél szélesebb rétegeket átverni. Ebben - szerintem - világelsők, - de minimum dobogósok - vagyunk. Amit az osztrák bankok műveltek a tárgyalt időszakban Magyarországon, azt alsó hangon is csak köztörvényes útonállásnak lehetett nevezni. Emlékszem: a Raiffeissen-nek 2,5-szeresét kellett visszafizetnem az akkor tőlük általam felvett, devizához csak víziókkal kötődő kölcsönt. Ez azért érintett különösen érzékenyen, mert ekkor már több, mint tíz éve voltam az ügyfelük, - nemhogy kedvezményt kaptam volna tőlük erre való tekintettel, hanem havi szinten dobáltak egy újabb és újabb "zongorát a hátamra". Amint leketyegett a "hitel", ott is hagytam őket a vérbe - és nem tud nekem ember annyit fizetni vagy olyan kedvezményt adni, amiért én valaha is még egyszer, bármilyen okból szóba álljak velük. Nem jókedvemben, valóságtól elrugaszkodott igényeim miatt folyamodtam hozzájuk hitelért, de ők ezzel gátlástalanul visszaéltek.
Nagyjából úgy jártak velem, mint a tejtermékeket gyártó egyik szlovák cég is: tőlük több tízes nagyságrendben vásároltam egy ideig a kaukázusi kefirt, aztán amikor az egyik szériát úgy töltötték meg - az árak folyamatos emelésével párhuzamban, - hogy a 10 kefir töltésén gyakorlatilag átvertek egy teljes kefir mennyiségével, akkor sorsára hagytam a céget. Nyertek rajtam - tisztességtelen üzletpolitikával - EGYSZER egy kefirt, de elvesztettek egy olyan vásárlót, aki vett volna még tőlük több százat. Tiszta haszon! De kinek is?
Itt nem a pár száz forintról volt szó, hanem a tisztességtelen üzleti magatartásról! -Veszem másét!...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!