Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Debrecen jobban járt volna,...

Debrecen jobban járt volna, ha az I. világháború után Romániához kerül?

Figyelt kérdés

A románok a Tiszáig akartak menni, Debrecenre is igényt tartottak, de a magyar békedelegáció Apponyival kilobbizta, hogy végól Magyarországon maradjon.

Így, hogy Románia ennyire fejlődik, nem járt volna jobban Debrecen, ha Romániához kerül?

2023. jún. 25. 13:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%

Románia Ceausescus múltja egy tragédia!

Viszont van jövőképe.

Ha most csatlakozna, nem járna rosszul.

2023. jún. 25. 22:39
 12/15 progizo ***** válasza:
49%
#10.: Anyád az Orbán-fan.
2023. jún. 26. 09:43
 13/15 anonim ***** válasza:

Debrecenben jelenleg 18 nagyberuházás fut.

Ilyet Romániában csak Kolozsvár tudott produkálni, úgyhogy nem járna rosszul ha oda tartozna.

De azért az Isten mentse meg tőle, mert az a magyarság végét is jelentené egyben!

2023. jún. 26. 22:59
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok debreceni, hanem békési, de amúgy én nagyon örülök, hogy Debrecen Magyarországon maradt.

Ha Románia része lett volna, akkor valószínűleg egészen más fejlődéstörténeten ment volna keresztül, mint így, hogy itt maradt, de a "mi lett volna ha..." az nem az én műfajom.

Ragaszkodjunk ahhoz, hogy mi van most!

Sokat hallunk arról, hogy "Románia lehagyta Magyarországot" de szerintem ez nem ennyire egyértelmű. Legalábbis nekem nem tűnik úgy. Sokmindenben jobbak a gazdasági mutatóik, de maga az ország állapota nekem még nem meggyőző sok mindenben. Debrecen sem így nézne ki ma, ha Románia része lenne.

2023. jún. 27. 06:51
 15/15 anonim ***** válasza:
Több romániai volt magyar nagyváros már előbbre tart mint a fideszesek pénzelosztóhelye Debrecen. Aki azt mondja, hogy Nagyvárad rosszabb hely, az is nagyon téved. A fizetések ezekben a városokban magasabbak mint a debreceni fizetések, a kiadások viszont jóval alatta vannak. Egy fiatalnak sokkal jobb alternatíva Nagyvárad, vagy Kolozsvár, ahol egyébként metrót is építenek és mindekettőnek van nemzetközi reptere (ismerek is olyan erdélyi fiatalt aki Debrecenből költözött vissza). A táj pedig ezerszer szebb. Nyilván én sem kölzötnék oda, mert teljesen elrománosodott már, tele gusztustalanabbnál gusztustalanabb ortodox templomokkal, de azt akkor is látni kell, hogy ha ma még nincsenek is teljesen azon a szinten de pár év múlva teljesen le hagyják majd Magyarországot gazdaságilag, hála a tolvaj, hazaáruló, rablóbanda fidesz kormányzatunknak.
2023. jún. 27. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!