Debrecen jobban járt volna, ha az I. világháború után Romániához kerül?
A románok a Tiszáig akartak menni, Debrecenre is igényt tartottak, de a magyar békedelegáció Apponyival kilobbizta, hogy végól Magyarországon maradjon.
Így, hogy Románia ennyire fejlődik, nem járt volna jobban Debrecen, ha Romániához kerül?
Sopron szerintem jobban sír emiatt, hogy maradt nálunk... Mennyivel jobban járt volna Ausztriával...
Viszont Debrecen nem tudom. Én ott születtem, sajnáltam volna ha román állampolgárként növök fel Balmazújvároson. De mostanában tényleg kezd Románia is lehagyni. Szerbia úgyszintén. Szánalmas ország lett ez, pusztulnivaló, képtelen az élet globális pörgésébe becsatlakozni. Egy kis élet az országban Budapest környékén van csak.
Akik ilyeneket kérdeznek, azok pénzért, magasabb életszínvonalért eldobnák addigi állampolgárságukat, identitásukat, kultúrájukat, hovatartozásukat és nemzetet váltanának?
Szerintem ez nagyon aljas viselkedés, de felőlem tegyék, viszont úgy, hogy a magyar településeket, országrészeket hagyják ki a hülye játékukból és csak ők maguk húzzanak el az országból.
#2.: "Sopron szerintem jobban sír emiatt, hogy maradt nálunk..."
Szerinted. Megkérdezted erről az ottaniakat?
"Mennyivel jobban járt volna Ausztriával..."
Mennyivel? És az Őrvidékünk többi települése mennyivel járt jobban?
Azért akik itt válaszolgatnak, igen nagy tájékozatlanságról tesznek tanúbizonyságot!
Kolozsvár pl. hihetetlenül felfejlődött, és nem magyar léptékkel!
Ami Debrecent illeti: az pont az a város, amelyiknek sikerült a magyar mocsárból kiemelkednie. A BMW választása (nem Orbánék vezényelték oda, mert ahhoz kevesek!) új világot jelentett. Hatalmas lehetőségek vannak most arrafelé, nem véletlenek a csillagászati árak!
De kell is az országnak egy kis ellensúly a nagy vízfej (Bp) mellé.
Szerintem a debrecenieknek most úgy jó ahogy van (az ország baromságait leszámítva) és nem szeretnének Romániához tartozni.
Ez a kérdés csak múlt időben aktuális- így aztán nem sok értelme van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!