Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Debrecen jobban járt volna,...

Debrecen jobban járt volna, ha az I. világháború után Romániához kerül?

Figyelt kérdés

A románok a Tiszáig akartak menni, Debrecenre is igényt tartottak, de a magyar békedelegáció Apponyival kilobbizta, hogy végól Magyarországon maradjon.

Így, hogy Románia ennyire fejlődik, nem járt volna jobban Debrecen, ha Romániához kerül?

2023. jún. 25. 13:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
55%
Nem.
2023. jún. 25. 13:25
 2/15 anonim ***** válasza:
66%

Sopron szerintem jobban sír emiatt, hogy maradt nálunk... Mennyivel jobban járt volna Ausztriával...

Viszont Debrecen nem tudom. Én ott születtem, sajnáltam volna ha román állampolgárként növök fel Balmazújvároson. De mostanában tényleg kezd Románia is lehagyni. Szerbia úgyszintén. Szánalmas ország lett ez, pusztulnivaló, képtelen az élet globális pörgésébe becsatlakozni. Egy kis élet az országban Budapest környékén van csak.

2023. jún. 25. 13:29
 3/15 anonim ***** válasza:
57%
Nagyvárad Romániához került, ugyanolyan város volt, mint Debrecen. Ha jártál mindkét helyen, akkor te is tudod, hogy M.O. még mindig olyan, mintha 50 évet ugranál előre... Hiába a hasonló fizetés, Románia egy szemétputri, s nem akarnék pöcegödörben élni.
2023. jún. 25. 13:31
 4/15 anonim ***** válasza:
61%
Attól hogy a falumbeli retkes, mosdatlan c..ánycsaládban még a 18 éves takony is mergával csapatja, és szemmel láthatóan sokkal több pénzük van mint nekem, nem szívesen házasodnék be közéjük, ha érted mire gondolok. A románok, még ennél is lejjebb vannak, sunyi, hazudozós, tolvaj az egész bagázs, és ráadásul büdösek is, ahogy kell.
2023. jún. 25. 13:50
 5/15 progizo ***** válasza:
57%

Akik ilyeneket kérdeznek, azok pénzért, magasabb életszínvonalért eldobnák addigi állampolgárságukat, identitásukat, kultúrájukat, hovatartozásukat és nemzetet váltanának?

Szerintem ez nagyon aljas viselkedés, de felőlem tegyék, viszont úgy, hogy a magyar településeket, országrészeket hagyják ki a hülye játékukból és csak ők maguk húzzanak el az országból.

2023. jún. 25. 13:54
 6/15 anonim ***** válasza:
25%
Fejlődik nagyon...hogy is volt azzal a nagyon űber autópályájukkal, amelyiket átadás után egy évvel elmosott az eső? Vagy az összedőlt vadi új híddal mi is lett? Ami ott valamilyen értéket is képez kulturálisan, építészetileg, az 1918 előtt épült, vagy a magyarokhoz kapcsolódik. Építhetnek ezek a bocskorosok bármit is, romhalmaz lesz az egész rövid időn belül, ha meg azt nézed hol olcsóbb pár forinttal a fagyi vagy a puliszka, meg is érdemled hogy közéjük tartozzál.
2023. jún. 25. 14:09
 7/15 progizo ***** válasza:
60%
Egyébként az oláhok jellemzően leginkább csak azokat a részeket fejlesztik, ahol ők vannak betelepítve Erdélyben, ezért van pl. Székelyföld is gazdaságilag lemaradva, mert az még színmagyar terület és ezért oda vajmi kevés támogatást juttatnak.
2023. jún. 25. 14:12
 8/15 progizo ***** válasza:
73%

#2.: "Sopron szerintem jobban sír emiatt, hogy maradt nálunk..."

Szerinted. Megkérdezted erről az ottaniakat?

"Mennyivel jobban járt volna Ausztriával..."

Mennyivel? És az Őrvidékünk többi települése mennyivel járt jobban?

2023. jún. 25. 14:15
 9/15 anonim ***** válasza:

Azért akik itt válaszolgatnak, igen nagy tájékozatlanságról tesznek tanúbizonyságot!

Kolozsvár pl. hihetetlenül felfejlődött, és nem magyar léptékkel!

Ami Debrecent illeti: az pont az a város, amelyiknek sikerült a magyar mocsárból kiemelkednie. A BMW választása (nem Orbánék vezényelték oda, mert ahhoz kevesek!) új világot jelentett. Hatalmas lehetőségek vannak most arrafelé, nem véletlenek a csillagászati árak!

De kell is az országnak egy kis ellensúly a nagy vízfej (Bp) mellé.

Szerintem a debrecenieknek most úgy jó ahogy van (az ország baromságait leszámítva) és nem szeretnének Romániához tartozni.

Ez a kérdés csak múlt időben aktuális- így aztán nem sok értelme van.

2023. jún. 25. 15:54
 10/15 anonim ***** válasza:
35%
5. Sokkal aljasabb viselkedés, amit a "kedves" politikusaink művelnek. Áh, az nem baj. Elhúzunk szívesen, csak akkor "félő", hogy nyugdíjad se lesz, de legyen ez már a te nyomorod... Idióta Orbán fan. 😂😂😂
2023. jún. 25. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!