A pedagógus hiány megoldható, ha az oktatásuk ~2 éves OKJ veszi át?
Reggel üdvözlve hallottam, hogy az óvónő képzést a kormány orvosolja. Egy kétéves OKJ kereteink belül már szert lehet tenni olyan képzésre, amivel ellátható ez a feladatkör is. A pedagógusok tüntetése a bérük miatt is arra vezethető vissza - így mondták - hogy a diplomás minimálbért sem éri el. Elgévegzték a főiskolát, ami a legkönnyebbek közt van viszont abban igazuk van. hogy a bérük egy normál érettségizettnek felel meg. Viszont régen sem végeztek a pedagógusok egyetemet, főiskolát. Sima líceum meg tanárképző középfokú képzéssel tanítottak anno jobban, mint ma főiskolával. Vissza lehetne vezetni ezt?
Az igaz, hogy fősikolát végeznek a tanítók, felsős tanárok és egyetemet a gimis tanárok, de ezért megkapták a kedvezményeiket is : hosszú 3 hónapos nyári szünet, bulik, egyetemi élet, bejárós tanulási időszak, nem kellett dolgozni sem egyetem, fősuli alatt.
Aki felvételizik felsőoktatásban az már bőven tud annyit, hogy tanítson. Kapjon még egy-három félév pedagógiai, pszihológiai képzést és menjen tanítani. Szerényebb bérkövetelése lesz. Mindenki jól jár. Lesznek pedagógusok is win-win szituáció👌
zAz öregebbek emlékeznek a képesítés nélküli tanár fogalmára. A7 1970-es évekig volt ilyen.
Előre megyünk, nem hátra, csak körpályán mozgunk.
Én nem így látom. A pedagógusok túl vannak képezve. A tudományegyetemen rengetek AKADÉMIAI felesleges tudományos dolgot kapnak, de minek? Arra nem elég, hogy kutatóként elhelyezkedjenek. A gimibe meg minek a He atom elektronszerkezetének kvantum spín magyarázata?
Eldobjuk a felesleget most
Mert az oktatás minősége azokban az oktatásokban szárnyal ahol minél képzetlenebbek a tanárok. Milyen jó lesz mikor egy tehetségesebb diák olyanokat kérdez majd a tanártól amitől az csak pislogni tudd majd.
"Előre megyünk, nem hátra, csak körpályán mozgunk."
Nem körpályán csak hátrafelé nézünk és ilyen szempontból előre megyünk.
Hát szerintem eddig sem nagyon tanultak a kvatummiaszarról, szóval ez egy elég hülye érv volt:D
Így is nagyon sok buta pedagógus van a pályán aki képtelen megkülönböztetni a rossz gyereket, a beilleszkedési zavarost és az autistát, pedig az óvónőnek ez elsődleges kutya kötelessége lenne. Én ennek okát abban látom, hogy az óvónők jelentős része nyugdíjközeli és amikor anno a képzést kapták még nem voltak a fenti fogalmak ennyire jól körüljárhatóak, felismerhetőek, elkülöníthetőek.
Szóval abszolút nincs szó túlképzettségről. Az egy dolog, hogy te csak azt látod az óvónő munkjából, hogy énekelget a gyerekeknek, de ez csak azt jelenti, hogy te nem értesz ahhoz amit csinál.
De végülis ja, ha a határaink őrzését 8 általánost végzett emberekre bízzuk és fegyvert adunk a kezükbe - nem törődve azzal, hogy sokan ezt arra használják, hogy golyót repítsenek a saját fejükbe - akkor végülis miért zavarna, ha a gyermekeinket egyre képzetlenebb, felkészületlenebb pedagógusok oktatnák?
Az már rég nyilvánvaló, hogy a kormánynak csak addig számít a gyerek amíg megszületik...
Nagyon rossz irány ez. Már ha az ember okos, értelmes, kiegyensúlyozott társadalomra vágyik.
4# "Mert az oktatás minősége azokban az oktatásokban szárnyal ahol minél képzetlenebbek a tanárok."
-Minek agyonképezni kvantumfizikáról pl a tanárokat, ha maguk a kvantumfizikusok sem értik ?
" Milyen jó lesz mikor egy tehetségesebb diák olyanokat kérdez majd a tanártól amitől az csak pislogni tudd majd."
-Tudod te milyen elemi tudásbeli hiányosságaik vannak a diákoknak? Ma ott az internet. ChatGPT mindenben sokkal informatívabb mint egy tanár. A tanároknak már így is fényévekkel nagyobb túlképzettségük van
5# "Hát szerintem eddig sem nagyon tanultak a kvatummiaszarról, szóval ez egy elég hülye érv volt:D"
-Sajnos tanulnak tudományegyetemen He atom kvantumpálya elemzéséről, spínszámok szerint. Most minek ez a mai diákoknak? Agyon vannak képezve a tanárok, de annak egy tizedét sem használják. Mi értelme akkor kínozni őket egyetemen? Kapjanak 1-2 éves képzést és menjenek dolgozni
"Így is nagyon sok buta pedagógus van a pályán aki képtelen megkülönböztetni a rossz gyereket, a beilleszkedési zavarost és az autistát,"
-Látod, erre nem is kapnak képzést. Ezt tanítsák kvantumfizika helyett pl rövidebben
"Én nem így látom. A pedagógusok túl vannak képezve. A tudományegyetemen rengetek AKADÉMIAI felesleges tudományos dolgot kapnak, de minek?"
Két lehetőség van: vagy soha életedben nem jártál egyetemre, vagy szemellenzős mérnök vagy, és nem tudod, hogy működik egy nem műszakis irányultságú szak.
Te kérdező, te most komolyan azt állítod, hogy kvantumfizikát tanul az óvónő?
ne nézz már ekkora hülyének minket:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!