Kiábrándult FIDESZesek! Mekkora jelentősége volt a Fideszből való kiábrándulásotokban a Gyakori Kérdések Politika kategóriájának, az ott olvasott vitáknak, érveknek?
A kérdés most azokhoz szól, akik 2010-ben még elkötelezett Fideszesek voltak, VAGY 2010 után váltak elkötelezett Fideszesekké, DE azóta már kiábrándultak a pártból.
A kiábrándultságot arra is értem, ha valaki a "legkisebb rossz" jegyében továbbra is a Fideszre szavaz.
1-es,
elsősorban az itt megfogalmazott ellenzék-kritkák erősítettek meg ebben vagy az ellenzékiek válaszai, válaszainak tartalma, jellege??
Nekem ott telt be a pohár, hogy nyíltan Ukrajna mellé álltunk és a mi pénzünkből is támogatjuk! Egészen elképesztő hazaárulásnak tartom!
75 milliárdos támogatást nyújtunk Ukrajnának, de a jövő évi költségvetésből már több helyről hiányzik a pénz! Hánynom kell ezektől a zselé felszopóktól.
Mi is beálltunk a sorba, taps, taps!
És több helyen olvastam, hogy nem azt kell nézni hogy mit mond, hanem hogy mit tesz! És bazd+ TÉNYLEG! Előadják, hogy szinte már már oroszpártiak, aztán sunyiba jönnek a fényképek hogy rajtunk keresztül is megy a fegyverszállítás, mikor üzemanyaghiány volt itthon, akkor vittük ki az ukránoknak a gázolajat, meg adjuk a rengeteg pénzt az ukránoknak, ami a magyar adóifizetők pénze! Na itt lett végleg elegem a Fideszből!
Az itt olvasott viták arról győztek meg, hogy hiába gondolják magukat olyan felsőbbrendű létformának a két oldal fanatikusai, valójában teljesen ugyanolyanok, csak más lobogó alatt. Kisajátítanak bizonyos alapvető értékeket és elvitatják azokat mindenki mástól, ezzel legitimálják a csoporton kívüliek ellen indított gyűlölethadjáratot.
Magából a Fideszből úgy ábrándultam ki, hogy vegyesen fogyasztok médiát és a tartalmakat összegezve egyre inkább úgy kezdtem látni, hogy bár sok dolognak van valós alapja, amit mondanak, egyrészt eltúlozzák, másrészt ők maguk sem veszik komolyan. Az ellenzékkel pedig bár rengeteg súlyos probléma van, - többek között az, hogy ezt nem lehet nekik megmondani - ezek egyáltalán nem igazolják a fideszes korrupciót és képmutatást.
6-os,
ez egy elég korrekt hozzászólás volt! 👍🏻
Csak megerősített. Viszont a másik oldal se igazán különb.
Addig amíg ki nem pusztulnak ezek a Gyurcsány - Orbán táborok,esélye nincs az országnak normális kormányzásra.
8-as,
tudod, a Fidesz egy nagyon káros rákos daganat az országban. Ha valaki ezt nem látja be, az vak.
Az egyetlen valid érv, amit el tudok fogadni a Fideszre szavazás mellett, ha valakinek nem tetszik a Fidesz, mégis rá szavaz, mert a baloldal kormányzása rosszabb lenne.
És sok Fideszes ismerősömtől is mindig ezt a választ kapom: "Hogyha nem a Fideszre szavazok, akkor kire szavazzak? Csak rosszabbak vannak..." Sokszor ők is kritizálják a Fideszt, de alternatíva nélkül/ csak rosszabb alternatívák mellett teljesen valid Fidesz szavazónak maradni. De nem belátni, hogy a Fidesz rossz, az már semmivel nem igazolható.
Amúgy szerintem van jó alternatíva: a Mi Hazánk. Csak ők túl kicsinek tűnnek, és egyesek attól félnek, ha rájuk szavaznak inkább, akkor újra baloldali kormány lesz...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!