Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak az elit iskolák diákjai...

Csak az elit iskolák diákjai és szülei állnak ki az oktatásért, a többiek ha nem így tesznek, akkor az nagyon kevés ahhoz hogy kormányváltás legyen majd?

Figyelt kérdés
Szerintem sajnos azok vannak többen, akik azt sem értik mi az a státusztörvény és nem is érdekli őket. Ők általában a többségi Fidesz-szavazók.
2023. jún. 19. 11:10
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Nekem pontosan az a bajom, kérdező, amit a kérdésedben megfogalmaztál. Nem azért kell tüntetni az oktatás ügyéért, mert ettől kormányváltást várunk. Ez vakvágány. Nem lenne szabad ebből pártpolitikai kérdést csinálni. Ez egy olyan ügy, amiben végre egyet tudnának érteni fideszesek és kormánykritikusok, ha nem kormányváltás lenne a cél, hanem ténylegesen az oktatás megreformálása.
2023. jún. 19. 11:15
 2/9 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező

Az oktatást megreformálták.

Nem lett tökéletes, sok a hiba, sok benne a baromság is, de sokkal jobb, mint amit megreformáltak - vagyis ami 2010 előtt volt.

Azzal, hogy az olyan elit iskolák, amelyek tanárai korábban is a ballibes oktatáspolitika szószólói és támogatói voltak, most folytatják és vissza akarják hozni azt ami ELLEN korábban olyan sok tanár inkább a fideszre szavazott, az nem mutatja a jó irányt.

Az azt mutatja meg, hogy ezekben az elit iskolákban kik, milyen szemléletű tanárok oktatnak és hogy nekik az tetszett ami korábban a többségnek meg nem.

A tavaly szeptemberi sztrájk a béremelésről szólt. Ezt tudta támogatni a pedagógusok többsége, akkor is ha magával a sztrájkkal, minta tiltakozás, követelés módjával nem is értettek egyet.

Ahogy a jogos béremelési követelés helyett bejöttek a kormánybuktató meg a liberális oktatást visszaállító követelések, úgy lett egyre kevesebb pedagógus a tiltakozásokon.

Az oktatás ügye szakmai kérdés, nem az utcákon kell eldőljön és nem is valami hangos csoport követelése szerint kell megváltoztatni, mert ez több éven át ható folyamat. A bérkövetelés, a munkakörülmények javítása, az óraszámok, ilyen kérdések, amiket lehet akár egy kisebbségnek is követelni, sztrájkkal, tüntetéssel. De ma már nem ezekről van szó, ezért nincs támogatottsága a pedagógusok között az akcióiknak.

Közel 116 ezer pedagógusból még százan sem vettek részt a legutóbbi megmozduláson. Ha valóban támogatnák a pedagógusok a követeléseiket akkor nem ennyien állnának ki érte/mellette.

2023. jún. 19. 11:41
 3/9 anonim ***** válasza:
89%

Éppen ezért nem állnak ki.

Vannak, akik a tanárok tüntetéséből kormányellenes tüntetést akar kreálni.

2023. jún. 19. 12:03
 4/9 A kérdező kommentje:
Azért, mert amíg ez a kormány van addig a gyűlölet is övezi a mentalitásunkat és nem lesz szövetségesünk sem. Ez a kormány tehet arról, hogy az oktatást nem fejlesztették. Egy kormánynak képesnek kell lennie arra, hogy normális fizetést adjon a tanároknak, hiszen az a "munkáltatójuk". Ti szívesen utalnátok pénzt annak, aki nem arra költené az összeget, amire ti szánjátok? Kormányváltást pedig azért szajkózzák már egy ideje, mert borzalmas rombolás történt 13 év alatt és ebből a pici országból egy sokkal élhetőbb, szerethetőbb, fejlettebb államot lehetett volna csinálni. Vannak dolgok, amiket nem lehet jólnevelten, csendben megtenni.
2023. jún. 19. 12:14
 5/9 anonim ***** válasza:
4: Te hallottál a bérfejlesztési programról, amely 80%-kal megemeli a pedagógusok fizetését? Vagy csak nyomod a süket propagandát?
2023. jún. 19. 12:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Lehet ezt csűrni-csavarni, ez az ügy nem pártpolitikai kérdés, hanem oktatáspolitikai. Ha a kormányváltásért akarsz tüntetni, akkor tüntess a kormányváltásért. Ha oktatási reformokért tüntetsz, akkor tüntess oktatási reformokért. De ne tegyük egy tálcára a kettőt, mert elidegenít sok millió embert. Olyanokat is, akik Fidesz-szavazók, de szintén változást akarnak az oktatásban. Nem beszélve arról, hogy örjöngve tapsolt a tüntető tömeg egy olyan szövegnek, ahol többek között arról volt szó, hogy ki kinek a f*szát sz*pkodja telibe torokból. Nem mindenki tud ennek tapsikolni. Nem mindenki tud ezzel azonosulni.

2023. jún. 19. 12:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Az oktatás azért politikai kérdés, mert a kormány a munkáltató, ami ugye egy politikai párt. Az ő kényük-kedve szerint történik itt törvénymódosítás, propaganda-hálózat kiépítése, tanárok fizetésének rendezése. Az a baj, hogy már minden a politikán alapszik, minden. Van az a helyzet, amikor mondom nem lehet jólneveltet játszani.
2023. jún. 19. 12:54
 8/9 A kérdező kommentje:
Ha a gyerekemet például bántják akkor nagyon nem vagyok én sem jólnevelt és csendes. Én büszke lettem volna anno, ha a szüleim úgy mellettem álltak volna ahogyan én a gyerekeim mellett és érdekében, de ők sajnos az a csendes, meghunyászkodóak voltak. Soha nem térült meg.
2023. jún. 19. 12:56
 9/9 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező,

Nem azt mondtam, hogy a tanárok helyzete nem politikai kérdés. Azt mondtam, hogy nem pártpolitikai kérdés, hanem oktatáspolitikai kérdés. Egyetértek azzal, hogy lépéskényszerbe kell szorítani a kormányt, de egyszerűen elképedtem azon, hogy egyetlenegy tanár sem volt, aki azt mondta volna, hogy nem lenne szabad egy tini kislánynak ilyen szöveget ordibálni a mikrofonba, pláne nem egy ilyan súlyú ügy kapcsán. Hogy nem lépte ez át az ingerküszöböt? Senkinek nem súrolta azt a bizonyos határt? Mert nekem igen. És nem vagyok hajlandó azonosulni egy olyan tömeggel, akik ezt ünneplik, éljenezik, és nagyon is helyénvalónak tartják. A tanároknak pedig továbbra is szorítok.

2023. jún. 19. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!