Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fideszesek miért nem akarnak...

A fideszesek miért nem akarnak kritikusan gondolkodni, több helyről tájékozódni, értően olvasni, tájékozottnak lenni a közgazdaságtanban, pénzügyekben, környezetvédelemben, propaganda működésében, érzelmi tudatosságban, természettudományokban?

Figyelt kérdés
2023. jún. 17. 17:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
25%

Oké. Kritikusan gondolkodok pl a migrációról mától. Mit kéne igazából gondolnom róla?

A szankciókat is mától kritikus szemmel nézem. Mit kell igazából gondolni erről?

Plusz egy kérdés:

Miért van az, hogy a kritikusan gondolkodó ellenzékiek pl a migráció kapcsán egyetlen könyvet vagy egyéb tudományos szakmunkákat sem ismernek, ha ők annyira olvadottak?

2023. jún. 17. 19:00
 12/21 anonim ***** válasza:
58%
A fideszesek többsége képes mindezekre (most a valódi egybitesektől tekintsünk el, de ilyenek minden oldalon vannak), csak éppen más a véleménye a dolgokról, mint a baloldaliaknak, ezért értelemszerűen nem támogatja őket.
2023. jún. 17. 19:32
 13/21 anonim ***** válasza:
61%
12: ebben én erősen kételkedem. Lehet, hogy a fideszesek egy kisebbsége képes mindezekre, de akkor meg nem tudom felfogni, hogy képesek támogatni egy olyan kormányt, amelynek minden lépése csak a kleptokráciát szolgálja, és egyre durvább autoriter eszközökkel operál? Amit pedig Oroszországgal kapcsolatban művel, az kimeríti a minősített hazaárulás fogalmát. Érvelés helyett pedig csak annyi tud felbugyborogni belőlük, mint a hatosból, hogy "Soros". Igen, Sorosnak kétségkívül volt egy hatalmas hibája, hogy ezt a brancsot pénzelte. Nélküle a Fidesz sehol sem lenne. Milyen emberi minőséget mutat ezek után a legmocskosabb lejárató kampányokat folytatni ellene (mellesleg közpénzmilliárdokból) évek óta? És ez igazán csak a jéghegy csúcsa. Felfogni nem tudom, egy ilyen kormányt hogyan lehet támogatni. 2010-ben pedig még én is rájuk szavaztam, de az erkölcsi- és igazságérzetem miatt mérhetetlenül megutáltam őket.
2023. jún. 17. 19:39
 14/21 anonim ***** válasza:
40%

13

"de akkor meg nem tudom felfogni, hogy képesek támogatni egy olyan kormányt, amelynek minden lépése csak a kleptokráciát szolgálja"

Ehhez képest egy Elios üggyel jöttök folyamatosan, ahol mint kiderült lopás nem volt, csak rosszul megírt pályáztatási feltételek, és ezt az EU is szignózta. Egyébként szeretném hallani, hogy a jelenlegi "összefogás" néven futó őrület, miért is sokkal jobb választás? Amikor még olyan alakok is helyet kapnak benne, akik vastagon érintettek voltak Sukoró, a 4-es metró, és az akkori autópálya korrupció kapcsán? Komolyan kérdezem, ha már annyira a felvilágosodás a téma.

2023. jún. 17. 22:58
 15/21 anonim ***** válasza:
58%
A 11-es válaszoló vagyok. Bíztam benne, hogy a kérdezőnek lesz valami hozzáfűzni valója a válaszomhoz. Ezek szerint a logikus és értelmes kérdések kihívás elé állítják.
2023. jún. 18. 08:29
 16/21 anonim ***** válasza:
80%

Ez nem feltétlenül az átlagember hibája. Szinte észrevétlenül beszűkítik számukra a kommunikációs csatornákat, ahol tudatosan manipulált hírek jutnak el hozzájuk. Leegyszerűsítik számukra a véleményalkotást

a,

b,

c,

válaszokra.

A mai kor embere jelentős médiafogyasztó. Az agy folyamatos terhelés alatt áll, elfárad, fogékonnyá válik az egyszerű megoldásokra, lásd, készen kapott vélemények. Beszűkül a világ egy véleménybuborékba, elsikkad a kritikus gondolkodásnak a képessége, s így az igénye is.

Ez sajnos oldaltól független jelenség, legfeljebb a mértékében mutatkozik eltérés.

Ez ellen akkor tud valaki tudatosan tenni, ha időben felismeri a jelenséget és vagy minden hírforrástól elzárja magát, vagy igyekszik minél szélesebb körből tájékozódni és ahol lehet, ellenőrizni az információ valóságtartalmát. Elismerem, ez nagyon nehéz, sőt, gyakran lehetetlen. Ilyenkor tud segíteni a józan ész, amely segít eldöntetni egy állításról, hogy az logikailag lehet-e igaz.

Az azért általánosságban kijelenthető, hogy mi él tanultabb, minél olvasottabb vagy, annál nehezebb beterelni bármelyik véleménybuborékba.

Egy dolog kétségtelen: nagyon rossz irányba tart a világ. Mert egy percig se gondolja senki, hogy ez csak hazai jelenség!

2023. jún. 19. 09:43
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

16

Aha, leszűkül. Aztán meg azzal rajoltok, hogy az ellenzéki médiafelületek a legolvasottabbak az egész országban. Pont azok, ahol a legtöbb cikk csak feltételes módban merik megírni.

2023. jún. 19. 12:16
 18/21 anonim ***** válasza:

Kedves 16-os hozzászóló!

Tartok tőle, hogy összetévesztesz valakivel.

2023. jún. 19. 13:06
 19/21 anonim ***** válasza:
Elnézést, 17-es hozzászólót akartam írni.
2023. jún. 19. 13:11
 20/21 anonim ***** válasza:

19

Igen, már látom, bocsi!

2023. jún. 19. 22:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!