A balliberálisok miért nem ismerik el országunk vitathatatlan jó irányba haladását?
Szijjártó Péter csak az ellenzéki balosok fejében rossz külügyminiszter.
Nemrégiben jó hírekkel szolgált. „bár a lakosságszámát tekintve Magyarország csak a 95. helyen áll a világban, az elektromos akkumulátorok gyártásában a negyedik a globális rangsorban, és ha lezárulnak a jelenlegi beruházások, akkor feljön a második helyre.” ""
A balosok lázadoznak, de erz vitathatatlanul építi az országot és a pozíciónkat javítja. Sajnos az infláció magasra kúszott, de már az is csökken, viszont a beruházások jó irányba haladnak. Csak így tovább!
Ja, nagyon jó az irány, mert az akkugyárakban sok hazai nyersanyagot tudunk feldolgozni (kár, hogy éppen nincsenek ilyenek), dúskálunk az energiában így könnyűszerrel ellátjuk majd a gyárakat földgázzal és elektromos energiával (feltéve, ha olcsón tudunk importálni), a gyárak vaskos vízigényét is ki tudjuk majd elégíteni (például ha éppen árvíz lesz, a többi időben meg majd szünetel a termelés, vagy nem iszunk annyit), a sok szakképzett munkaerő jól fizető állást talál (feltéve, ha a több ezer vietnámi és koreai éhbérért dolgoztatott gazdasági migráns sztrájkolni fog), viszont legalább a kínai tulajdonos majd itt fogja befektetni a profitot (ha már otthon nem talál neki helyet és minden magánrepülőt felvásárolt), de legalább a hazai GDP-t feljebb fogja tornázni, így a GDP-hez viszonyított államadósság nem lesz annyira magas, amivel majd be lehet fogni a jobboldali birkák száját.
Közben persze abban reménykedünk, hogy a jelenleg általános akkumulátortechnikát nem fogja felváltani más, mert akkor ezek a gyárak mennek a levesbe. A Toyota éppen most jelentette be, hogy sikerült megoldania a szilárdtest akkumulátorok tömeggyártását és az autóit 2030-tól már csak ilyen akkuval gyártja (mert lényegesen jobbak az elektromobilizációhoz), ezzel értéktelenné teszik majd a hazai termelőkapacitásokat is.
Szemmel láthatóan jó az irány!
Egyébként a kommentelők rendre nem tudnak reagálni a kérdésemben felvetett idézetre, ez hát a balliberális elme. A kérdésemben felvetettem egy idézetet, az előző oldalt most nem tudom biztosra, ezen az oldalon a 12 kommentelőt látom most (biztosra) elsőre, aki erre reagálni tudott.
Magyarán az előző oldalt most nem nézem meg, nem tudom ott reagált e erre bárki is, a 12 es biztosan. De a balliberálisok által uralt gyakorin senki, vagy szinte senki nem reagál egy értelmes kérdésben felvetettekre.
Én hoztam szóba, hogy mennyi a kenyér ára, vagy nem én? A kérdésemben a kenyér szó nem szerepel, kérlek ne tereljétek a témát. Vagy a balosoknál ez a szint? Akérdésemben a kenyér ára nem szerepel.
Itt nem a kenyér ára a kérdés, hanem a parádésan jó beruházások megléte, amik miatt az országunk idővel elképesztően magasra fog jutni.
A balosok sivalkodnak, de nagyon jó beruházások ezek, legyünk is akkugyár nagyhatalom, merjünk nagyot álmodni! Ez a jövő kedves Hölgyeim és Uraim.
Azt gondoltuk, hogy az akkumulátorok gyártásával maradhatunk az EU egyik nagy autógyártó országa. Ez több sebből vérző elgondolás. Egyrészt nekünk nincs autógyártásunk, legfeljebb német(?) vagy kínai(?!) autógyár fog idetelepülni, de nyilván nem nekünk termeli majd a profitot. Másrészt az elektromos autók messze nem adnak majd annyi bedolgozási lehetőséget a hazai középvállalatoknak, mint a hagyományosak, egyszerűen azért, mert kevesebb alkatrészből állnak. Természetesen az akkugyártásban sem lesz semmilyen szerepünk, csak adjuk a földet, energiát, vizet, minden mást a kínaiak hoznak, a profitot meg viszik (hogy ebben mi a jó nekünk, az még rejtély). És mindez arra a feltételezésre épül, hogy az európai e-autógyártás bővülni fog (a kereslet tartósan visszaesni látszik, )
Persze lehetne más is a helyzet, Ha mondjuk ezelőtt 10-12 évvel nem a látványsportokba, hanem mondjuk az egyetemi képzésbe csatornázzuk be a TAO pénzeket, akkor talán mára van saját fejlesztésű élvonalbeli akkumulátorunk, amit egy magyar akkumulátorgyárban gyártanánk egyre nagyobb mennyiségben, a profit meg nálunk (Lölőnél) maradna. A CATL sem sokkal korábban kezdte.
Ezzel szemben az idén egyetlen ember jelentkezett csak fizika-kémia szakos tanárnak. Ennek nagy pofára esés lesz a vége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!