Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik szerint nem rasszizmus...

Akik szerint nem rasszizmus cigányokat nem felvenni egy munkára, azok szerint magyarokat nem felvenni se rasszizmus?

Figyelt kérdés
2023. jún. 11. 09:54
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Minden munkáltató azt vesz fel, vagy nem akit akar.

És a legtöbben megbízható alkalmazottat keresnek.

2023. jún. 11. 11:53
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

"Merthogy az embernek erkölcsi feladata lenne az elesetteket és a kirekesztetteket segíteni."

Igen, pl. a cigánybűnözés áldozatait.

2023. jún. 11. 11:55
 23/26 anonim ***** válasza:
43%

#20. "Ez éppen nem így működik. Aki nem így nőtt fel, nem ezeket a mintákat látta otthon, az nem lesz képes egycsapásra megváltozni."

Légyszi olvasd már el egy kicsit figyelmesebben, hogy mit írok, mert fájdalmasan nem érted. Arra utalsz, mintha olyasmit írtam volna, hogy a most még késelő cigánynak holnapra fizikusnak kellene lennie. Ez szalmabáb érvelés, az én szememben sem ezt jelenti a most azonnal...most azonnal a bűnöző, deviáns életmóddal kell felhagynia, hogy utána generációnként egyre jobb és jobb mintát tudjon átadni az utódainak, ez volt az én állításom. Ha ezzel akarsz vitatkozni, akkor hajrá, de baromságokat ne adj légyszi a számba, mintha én írtam volna, köszi!

"A változás hosszú folyamat, amit segíteni kell kívülről"

Szerencsére épp ez is történik, csak épp máshogy képzeljük el. Ahogyan mindketten megállapítottuk, nem az az első lépés, hogy a most fuldokló ember már másnap vízimentő legyen, úgy azt is be kell látnod, hogy az évtizedek alatt a munkáról leszoktatott cigányokat illetően sem az az első lépés, hogy a profitorientált tevékenységet folytató vállalkozók az egész felépített üzletüket kockára téve alkalmazzanak kezdetben sajnos nagyon jó eséllyel megbízhatatlan cigányokat, hanem az az első (vagy nulladik) lépés, hogy ezeket az embereket előbb megpróbáljuk kicsit visszaintegrálni a társadalomba, ahonnan megjegyzem épp a szélsőségesen liberálisan gondolkodó politikai erők miatt tudtak ennyire leszakadni, akik valós segítségnyújtás nélkül pl. a hangzatos "szolidaritásra" helyezték a hangsúlyt. A közmunkaprogram már egy valós nulladik lépés, hiszen ahhoz, hogy ezek az emberek segélyt kapjanak, reggel fel kell kelniük és meg kell jelenniük időben a közmunkán. Ehelyett nem mehetnek például lopni, nem bulizhatnak és piálhatnak hajnalig, tehát máris léptünk egyet előre. Ezen felül még a gyerekük is azt látja majd, hogy a szüleinek van legalább valamennyi kötelessége, nem a semmiből jön a pénz a házhoz, így őt is könnyebb lesz rávenni arra, hogy ne a szomszédlánnyal váljanak tiniszülőkké, hanem eseteg a tanulással foglalkozzanak iskolaidőben. Így lehet haladni, csakis így, nem pedig valami parancsszóra alkalmazandó empátia alapján, amivel ezeknek a szerencsétleneknek konzerváljuk az állapotát, a többségi társadalom meg továbbra is szív...még a végén azt kell mondjam, hogy én vagyok kettőnk közül a kevésbé rasszista, lol.

2023. jún. 11. 11:57
 24/26 anonim ***** válasza:
52%

"Igen, pontosan ez a fajta okoskodás volt az, amit 2010 előttig ..."

Egyetértek a kérdezővel, hogy a rászorultak segítése igenis erkölcsi kérdés. Persze ezt teljesen felesleges a cigányokra kivetíteni, már csak azért is, mert megkapjuk, hogy az SZDSZ ámokfutását támogatjuk.

De való igaz, hogy a magyar társadalom tagjai erkölcsileg nagyon is elítélhetők. Elég sok ember nem ajánlja fel a jövedelemadója egy százalékát. És a magyar társadalom azokat hurrogja le, akik ezt firtatják. Engem is számtalanszor leszóltak, hogy mit ütöm bele az orrom mások adóügyeibe, meg hogy bárkinek jogában áll nem felajánlania az egy százalékát.

Több magyar gyerek karácsonyi ajándéka kitellene egy darab felajánlásból, vagy akár egy afrikai gyerek egész éves oktatása, de a magyar társadalom széttárja a karját, és azt mondja az afrikai gyereknek, hogy a te oktatásod megoldása nem a mi feladatunk.

2023. jún. 11. 12:31
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
A cigányság egy külön nemzet, integrálódni pedig nemigen akarnak. Számomra a Magyar-Cigány Monarchia elképzelhetetlen.
2023. jún. 11. 14:34
 26/26 anonim ***** válasza:
Vagy csak elővigyázatosak, igazából mindenki megbízható munkást szeretne, most ha ez valamiért nem teljesül az nem feltétlen rasszizmus, hogy azt mondják köszönjük de nem hinnéánk hogy megfelelő számunkra.
2023. jún. 11. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!