Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy a liberális...

Miért van az, hogy a liberális beállítottságú (főként fővárosi) emberek lenézik a vidéki Magyarországot?

Figyelt kérdés

A számukra elsöprően megalázó választási vereség óta mintha felerősödtek volna a "fogatlanapraszt" meg "orbánnépe" típusú hangok.

Pedig vidékiként és 8 évig Budapesten élőként elmondhatom, hogy egyáltalán nem olyan a vidéki ember, mint azt a Mi kis falunk bemutatja. Igen, sok a mezőgazdaságból élő termelő, de ők sokkal színvonalasabb egzisztenciát hoznak össze, mint a mindent a diplomától váró, 30+ évesen is albérletben tengődő értelmiségi. Az sem igaz, hogy buta emberek lennének és jól reprezentálná őket a kocsmába kivilágítatlan biciklivel járó alkoholista bácsika.

De mégis a népszerű balos fórumokon (pl. HVG, 444) általános álláspont az, hogy az egész vidék krumplin megvehető, gettó nyomorban élő, homofób, ostoba munkakerülő arcokból áll. Ezzel nem csak az a baj, hogy nem igaz, hanem rávilágít arra is, hogy ez a magát értelmiségként meghatározó kisebbségi réteg mennyire messze áll a valóságtól.

Nem lenne egyszerűbb szembenézni a gondolattal, hogy esetleg a dolgozó, normális magyarok nagy része sem kíváncsi a mondanivalójukra, és jobb híján még a Fideszre is leszavaznak, minthogy őket lássák hatalomban?

2023. jún. 9. 20:05
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
10: kommentmezőre gondolok elsősorban. Azt neked hány véleménycikk után hiteles, amit mondok meg egyedül a te problémád.
2023. jún. 10. 04:25
 12/22 anonim ***** válasza:
#11 ok, linkelj cikkeket, ahol a "kommentmező" alátámasztja az állításodat. Az 5 darab link szerintem nem sok, tekintve, hogy "általános álláspont"-ról beszélsz. Amíg ez nincs meg, addig igazából a kérdésed csak alaptalan vádaskodás.
2023. jún. 10. 07:51
 13/22 anonim ***** válasza:
91%
Én vidéki vagyok, és ugyan úgy használom a fogatlan farhátrágó plebejusprosztó fideszes csürhe és társai jelzőket.
2023. jún. 10. 10:25
 14/22 A kérdező kommentje:

12:

https://www.youtube.com/watch?v=5X3hKKwArxs

Itt van a legismertebb 444 videó arról, ahogy megkérdezik a "vidéki" szavazót arról, hogy mi a pártpreferenciája. Ezzel gyakorlatilag összemosva a putris cigányt minden normális, dolgozó vidéki emberrel.

Hiába hisztizel az 5 db cikkért (miért pont ennyi?), a választási eredmény világosan mutatja, hogy nem csak én érzem ezt a lekezelést, amit a te kisebbségi oldalad mutat.

2023. jún. 10. 16:04
 15/22 anonim ***** válasza:

"a választási eredmény világosan mutatja, hogy nem csak én érzem ezt a lekezelést, amit a te kisebbségi oldalad mutat."

Hanem még ki? A választási eredmény hogyan reprezentálja az ellenzéki kommentelők iránti véleményeket? A választásokon politikai, gazdasági programok alapján szavazunk az országunk, településünk jövőjéről. Ha te azt hiszed, hogy a vidékiek nem észérvek és programok alapján szavaznak, hanem érzelmi alapon, dühből és névtelen emberek online véleményei alapján, akkor ezzel éppen te nézed le őket.

2023. jún. 10. 16:10
 16/22 A kérdező kommentje:
15: Én éppen azt gondolom, hogy a vidékiek legnagyobb része éppen úgy program és korábbi teljesítmény alapján szavaz, ahogy azt kell. Amikor Horn Gyula volt a magyar nép édesapukája, akkor rá szavazott kétharmaddal. A magyarok legnagyobb része pártfüggetlen, a hasára szavaz. Az ellenzéki program azért nem kell, mert egy szedett-vedett, érdek alapon összedrótozott-foldozott gyurcsányista hulladék szövetségre nem fog leszavazni. Ebben nem látja a stabilitást főleg a szomszédban egy háború kirobbanásakor. A választási eredményben ezen felül megjelenik a fővárosi éTTermiség lenézése is a vidék felé, így van.
2023. jún. 10. 16:20
 17/22 anonim ***** válasza:
94%
Èn nem vagyok se fővàrosi, se èrtelmisègi, mèg is mèlysègesen megvetem a csürhèt.
2023. jún. 10. 17:53
 18/22 anonim ***** válasza:
91%

#14 elolvastam a kommenteket. 2 olyan volt ami említett vidéket. Ebből az egyik a konkrét falut.

Tehát van egy video, ami nem is azokon a fórumokon található, amelyek látogatóit ekézed. A jelenleg 152 darab hozzászólás egyike (1) utal arra, hogy talán vidéken vannak bajok de ez elég volt neked ahhoz, hogy ideböfögd a kérdésnek álcázott pártpropagandádat.

Akkor most nekem is lenne egy kérdésem. Hogyan fogsz elszámolni az unokáidnak amikor kiderül, hogy pont olyan pártfunkcionárius voltál, mint annó munkásőrök?

2023. jún. 10. 22:08
 19/22 anonim ***** válasza:
A kérsésedben megfogalmazott állítás megalapozatlan és általánosító.
2023. jún. 11. 16:39
 20/22 anonim ***** válasza:

"Az sem igaz, hogy buta emberek lennének és jól reprezentálná őket a kocsmába kivilágítatlan biciklivel járó alkoholista bácsika."

De, ez bizony igaz, és onnan tudom, hogy egész életemben kivétel nélkül mindig is vidéken éltem. Nyilván azzal a kiegészítéssel igaz, hogy itt nem arról van szó, hogy amíg Bp-en élsz te vagy a legértelmesebb ember a földön és amint kiköltözöl vidékre ostoba leszel, mert ebben az esetben arról van szó, hogy kiköltözöl, de valójában ugyanazt a nagyvárosi réteget erősíted és ott vállalsz munkát, csak már agglomerációban laksz.

Itt arról a rétegről van szó, akik konkrétan ebben a környezetben élnek, dolgoznak, szocializálódnak, tehát 100%-ban a vidékhez kötődnek, és azok ilyenek.

"Azt neked hány véleménycikk után hiteles, amit mondok meg egyedül a te problémád."

Igazából nem tudsz annyit mutatni.

Te általános kijelentéseket tettél, amihez minimum egy felmérést kellene villantanod, amit nem tettél. Okkal, mivel te sem tartozol az értelmes réteghez, ahol érvelnek az emberek.

"Ezzel gyakorlatilag összemosva a putris cigányt minden normális, dolgozó vidéki emberrel."

Mármint te mosod össze. A 444 videójában konkrétan benne van, hogy miért válaszottak egy ilyen kis falut.

Amúgy meg de, pont erre gondolnak, amikor a vidékiekről beszélnek, és ez az a réteg aki felelős azért az adatért, hogy milyen fejletlenebb egy település annál nagyobb arányban szavaztak a fideszre.

"a választási eredmény világosan mutatja, hogy nem csak én érzem ezt a lekezelést, amit a te kisebbségi oldalad mutat"

Ezt tényleg kifejthetnéd, mivel később pont azt állítottad, hogy szerinted program alapján szavaz a fidsezes, vagyis pont magadnak mondtál ellent, hogy ez számítana.

Tehát, akkor melyik esetben hazudtál?

A választási eredmény, ha már itt tartunk, pont azt mutatja, hogy mennyire megvezethetőek az emberek. Ha egy covid után, ahol gyakorlatilag a fidesz lemészárolt 40 ezer embert, a fideszre leszavaz valaki, az vagy hazaáruló, aki azért szavazott oda, hogy elpusztítja az országot, vagy végtelenül ostoba.

2018-ig lehetett még magyarázni, hogy jaj, a fidesz talán jobb lehet, mint az ellenzék, de a covid után, miután láttuk, hogy válságban mennyire életképtelenek már elég jól bebizonyosodott, hogy ez a téveszme nem igaz.

"Én éppen azt gondolom, hogy a vidékiek legnagyobb része éppen úgy program és korábbi teljesítmény alapján szavaz, ahogy azt kell"

Akkor te is végtelenül ostoba vagy, mert a választók többsége nem ez alapján szavaz, és ezt bizony tudjuk.

"A magyarok legnagyobb része pártfüggetlen, a hasára szavaz."

Akarod mondani ideológia független és arra szavaz, aki szépet hazudik neki.

"Az ellenzéki program azért nem kell, mert egy szedett-vedett, érdek alapon összedrótozott-foldozott gyurcsányista hulladék szövetségre nem fog leszavazni"

ITt egyébként megint jól látszik, hogy nem vagy túl okos. A mondatod elején elkezdtél állítást tenni a programra, majd ezt valahogy elfelejtetted és arra tettél megjegyzést, hogy ki van a pártszövetségben, mint személy.

Továbbá ha tényleg ezt gondolod, hogy Gyurcsány miatt nem szavaznak oda, akkor beismerted, hogy a programnak nincs köze az egészhez, mivel Gyurcsány személye nem egy program.

Tehát szerinted sem olyan értelmesek a vidékiek, hogy program alapján döntsenek, hanem arcra szavaznak. Gyurcsány fejét nem szeretik, Orbánét igen.

"A választási eredményben ezen felül megjelenik a fővárosi éTTermiség lenézése is a vidék felé, így van."

Ennek a mondatnak nincs értelme, mert itt azt írtad, hogy a fővárosi értelmiség van lenézve.

A magyar nyelv nem úgy működik, hogy random egymás mögé kell szavakat rakni.

Illetve, az ilyen mondatok után azért elég biztos vagyok abban, hogy te is az a vidéki vagy, aki tanulatlannak tartanak, azért töröd a magyart, mint valami migráns.

2023. jún. 12. 04:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!