Valaki el tudná mondani mi történt a magánnyugdíj pénztárral régen?
Igen, Orbán azt mondta, hogy be kell szolgáltatni (az okára már nem emlékszem), de visszakapjuk... beszolgáltattam és nem kaptam vissza.
Értelmes forditásban: ellopták.
Mitől követett volna? Én mondjuk már a létrejöttekor ellene voltam, csak akkor köteleztek rá. Arra viszont senkit sem köteleztek, hogy lemondjon róla. Aki akarta megtarthatta. Én örültem neki, hogy egy baromsággal kevesebb. Aki meg nem örült az mi az anyjáért ment bele? Hogy legyen min rinyálni?
Én például az összes bankot és biztosítót rühellem. Semmi szükségem volt, kötelezően még egy szarra és felüdülés volt hogy végre megszüntették. Aki szeretne ilyen szart annak meg nem tiltották meg hogy kössön. De ha szerintetek igen másoljátok be a jogszabit! Nem megy mi?
Muhhhahahhha...
Azért azt ne felejtsük ki a képletből, hogy ''önkéntes'' alapon kellett megszüntetni a számlát, és sokan egyébként maradtak is benne, de a nagy többség lemondott róla. Ennek az is az oka, hogy a kedves Matolcsy azt mondta (hazudta), hogy aki nem tér át az államira, az csak a 30%-át fogja megkapni a jogosult összegnek (például ha valaki 100.000-es nyugdíjra lett volna jogosult, az ezek alapján csak 30.000-et kapott volna), de kiderült, hogy ez távolról sem így van.
Ha jól emlékszem, anyukám 300.000 forintot kapott a kilépés után, ami akkor sokkal többet ért, mint ma, és jól is jött, mert abban az időszakban tartós munkanélküli volt.
Az 1990-es évek végén átalakították a nyugdíjrendszert, hogy csökkentsék az állami kiadásokat. Ennek értelmében a nyugdíjad egy része magán nyugdíjpénztári intézetbe ment, amely felett nagyobb kontrollod volt, pl. megválaszthattad, hogyan kamatoztassák.
Csakhogy a többségnek nagyon rossz hatékonysággal működött, más szóval szrt sem ért volna az a pénz, mire a befizetők nyugdíjasok lesznek.
A Fidesz ekkor behazudta, hogy aki nem lép ki ebből az intézetből , annak nem lesz nyugdíja, így aztán persze szinte mindenki visszavitte az addigi megtakarítását az állami rendszerbe. Ezzel több legyet ütött a Fidesz egy csapásra: kaptak egy csomó pénzt, újra hozzájuk folyt be a teljes nyugdíj és felszámoltak egy rosszul működő rendszer. Na meg eljátszhatták a megmentő szerepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!