Most a magyar kastélyokat készül a NER egymásnak ajándékozni, festményekkel, berendezésekkel, felújítva?
Megoldják....
Írnak erre egy külön törvényt, és már törvényes is lesz:D
Ezt csínálják több mint 10 éve
A sok birka meg csak szavazz...:D
"Hűtlen kezelés miatt nem lehet feljelentést tenni "
Nem lehet mert átírják a törvényt és így törvényes lesz.
Hol lehet bejelentkezni? Én is akarok egy ingyen kastélyt.
A keszthelyi Festetics kastélyt kinéztem magamnak.
Anyai és apai ágon is zalai származású vagyok
Anyai ágon a dédnagymamám fiatalon ott dolgozott szobalányként a keszthelyi Festetics kastélyban.
Mikor terhes lett a nagyapámmal elküldték onnan.
A nagyapám jóval a születésem elött elhunyt,de állítólag haláláig állította magáról,hogy egy balkézről származó Festetics.
Lehet hogy gyűjtést kellene rendezni a nemzeth vejének, hogy könnyebben fenn tudja tartani a saját lábán állva a kastélyait?
Én is kérek egy adófizetői pénzből felújított kstélyt....
Ugy eladom a Mészáros Lölőnek egybúl minta huzat:D
Miért, szerinted mennyit ér egy kastély piaci áron? Mármint biztos sokan rávágják, hogy több milliárdot, de ugye ha műemlék jellegű épület, köteles vagy gondoskodni a karbantartásáról és elérhetővé tenni látogatóknak, filmforgatásokra, állami rendezvényekre ami erősen csökkenti a vonzerejét. Ráadásul ha valahol Bivalybasznád-alsó határában van minden infrastruktúrától távol, nem pedig a Rózsadombon vagy a Balaton-parton az is rányomja a bélyegét az értékére. Ja, gondolom azt mondani sem kell, hogy nem fog beesni a rezsivédett kategóriába a számla, a felújítottság pedig gyakran csak állagmegóvást takar, egy 200 éves épület az folyamatos felújításokat igényel, nem olyan, mint egy modern lakóház hogy felkenték a nemesvakolatot és akkor 50 évre előre le van tudva a dolog.
Egyébként te is jelentkezhetsz kastélyüzemeltetőnek, de a fentebb leírt gazdasági korlátokat összevetve erősen gyanús, hogy egy ilyen lehetőség értéke 0 forint körül van, vagy még inkább mínuszos. Örülhetsz, ha nullszaldóra kijön a rengeteg kertészkedés és minimális turizmus szummája. Az értékes kastélyokat már eladta az állam az elmúlt 30 évben szállodának, magánbirtoknak meg befektetőknek, ami maradt az már többnyire a "nem kell senkinek" kategória.
De ha az ingatlanhirdetéseket szoktad böngészni akkor ott is láthatod, hogy az ilyen vidéki történelmi kastélyok gyakran a 150-300 ezer forint/négyzetméteres kategóriában árazódnak, ami kb. egy romos Pest megyei vályogház értéke - csak a miheztartás végett. Csak néhány példa:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!