Cigány diplomás levele. Igaza lesz Magyarország jövőjével kapcsolatban?
Kb. 2010-ben hatalmas felháborodást keltett ez a levél/komment az egyik fórumon. Azóta eltelt kicsivel több mint 10 év. Mit gondoltok igaza lesz végül? A levélből részlet:
„ Hiába lázadnak egyesek a cigányokkal kapcsolatban. Már késő! Hosszú évtizedek alatt kiközösítettek bennünket ebben az országban. Ma már nem akarunk magyarok lenni! Volt idő, amikor még azzá szerettünk volna lenni. Ma már romák akarunk lenni, a saját hazánkban, itt!
Egyre többen vagyunk és egyre többen leszünk. Hosszú távon mi nyerjük meg a versenyt. Néhány évtized és mi leszünk a többség. Nem fenyegetőzni akarok ezzel, csak megállapítom, mint tényt. Eleinte még egymás mellett fogunk élni, mi cigányok és magyarok. Lassan érvényt fogunk szerezni annak, hogy a cigány nyelvet is elfogadják hivatalos nyelvnek!
Mi nagy család vagyunk és nagyon nagy a közösségi szellem, az együvé tartozás érzése. Nagy a gyermekáldás. A magyarokról ez nem mondható el. Világos, hogy mi fog történni.
Lassan és biztosan mindinkább a miénk, romáké lesz ez az ország. Mi vigyázunk majd a magyar kisebbségre. Adunk nekik munkát az országunkban.
Annyi nép eltűnt már a történelem során amikor az adott kor domináns hatalmai ebben érdekeltek voltak. A magyarokat sem fogja megsiratni senki. Miképpen a magyarok sem siratták meg a besenyőket annak idején.
Béke veletek!"
Elveszik hamar toluk a tamogatasokat. Ehenhalnak.
Munkahelyre nem nagyon veszik fel oket. Nagy a magyarok kozt az osszetartas. Aki kicsit is barna,az nem kap jo munkat ma se.
Kétlem, hogy ezt egy diplomás írta...
"Mi nagy család vagyunk és nagyon nagy a közösségi szellem, az együvé tartozás érzése"
Én ismerek valóban diplomás cigányt, jogot végzett, több nyelven beszél. Konkrétan minden kapcsolatot meg kellett szakítania a családjával, mert gyakorlatilag kiutálták a végzettsége miatt és azért, mert magyar nőt vett el. Ennyit a "nagy családról". Olyan szinten megveti a családja, hogy jobban utálják őt, a cigány mentalitást elhagyó cigányt, mint a magyarokat.
Amúgy ez egy nagy probléma. Mert ezek a diplomás cigányok (akik sajnos elég kevesen vannak), jó példák lehetnének más, tehetséges cigány fiataloknak a kitöréshez, de sajnos nem így működik a gyakorlatban.
"Személy szerint egy nagy vállalatnál dolgozom, ahol egyre több a cigány dolgozó. Főleg az utóbbi években ugrott meg a számuk."
Értem. És vajon mennyire tartós munkaerő? :))
Ez egy kamu levél.
Vélhetően valami firnyákos széljobbos tollából, aki némi álvisszafogottsággal nyomta a cigányellenességet.
"Cigány diplomás levele."
Cigány diplomával? Szerintem te eltévesztetted a humor kategóriát. xD
"7-es, cigány vagyok és mérnök."
Ó hát hogyne. Ebben sosem kételkednék. Bizonyára nagyon jól tudod hogy a vasat, az alut, meg a rezet hogyan méricskéljed, mérnök úr. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!