Milyenek a Magyarország és India közötti gazdasági kapcsolatok?
India mostanában lett a világ legnépesebb országa. A gazdaságuk is dinamikusan növekszik.
Tudom, hogy Magyarországnak van egy "Keleti Nyitás" nevű gazdasági programja, aminek keretében ilyen keleti országokkal erősítjük a gazdasági együttműködést.
De ebben mennyire van benne India? A hírekben mindig csak olyanok vannak, hogy Kirgizisztánnal, meg Üzbegisztánnal szövetkezünk.
Miért nem akarja a kormány az Indiai piacot is megnyitni a Magyar vállalatok előtt?
Én csak az IT szektort tudom, hogy kb. Indiai bérek vannak, mivel azokkal sorolnak minket egy szintre. Egy kezemen meg lehet számolni a félig említésre méltó hazai vállalatokat a szektorban, minden más külföldi leányvállalat, még Bukarest központú cégeknek is vannak itt leányvállalataik a román bérek feléért.
Kb. ennyi kapcsolatunk van Indiával, hogy velük versenyzünk IT bérekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!