A magyar társadalomnak meg kell szüntetnie szerintetek a sok feketézést és mutyizást, hogy kiérdemelje, hogy ne Orbán legyen hatalmon?
A magyar társadalomban teljesen természetes, hogy sokan illegálisan dolgoznak, csak ők nyilván nem gazdagodnak meg, csak kis arányban. Ki ne hallott volna már a dolgozóit feketén bejelentő vállalkozóról, vagy arról az alkalmazottról aki zsebbe kapja a kiegészítést? Nyilván ez nem a multiknál szokott előfordulni, nem tudom hogy ott van e ilyen egyáltalán.
De ha a magyar társadalomban a kisember és a kisvállalakozók körében is ennyire gyakori a miért csináljam tisztességesen ha feketén többet hoz mentalitás, akkor miért legyen a miniszterelnök egy ország érdekeit néző illető? Persze az jó kérdés, hogy a fidesz legálisan lopja e szét és veri e szét az országot de az biztos, hogy nagyon erkölcstelen és mocsok módon. Teljesen természetes ebben az országban a mutyizás,feketézés.
A másik meg az, hogy amikor én bekommenteltem ide, hogy én is lopnék de nem ennyit, akkor meg le lettem pontozva. Mert az a normális mentalitás talán még rengeteg ellenzéki körében is, hogy ők is szétlopnák az országot, ha meg én bekommentelem, hogy lopnék de bőven nem ennyit, akkor meg le vagyok pontozva. A kérdés ugye az volt, hogy azt csinálnánk e amit Orbán. Az emberek zöme el se hiszi, hogy valaki nem lenne hajlandó szétlopni az országot, akár ellenzékiek se. Ha valaki csak százada ennyit lenne hajlandó lopni, már megérné.
Csak a fő kérdésre válaszolva:
Igen, ez is az egyik út lenne: különbnek kellene már a társadalomnak lenni, azaz igényesebbnek, és nem mindig vissza-, és másra mutogatni.
Kifejezetten vicces azt olvasni hogy valaki attól remélné a balliberálisok visszatértét, hogy az emberek tisztességesebbek lennének, miközben pont azért zavarták el őket 2010-ben, mert mindent elloptak, eladtak és most is ugyanezt csinálják Budapesten jól láthatóan Karácsony főpolgármestersége alatt.
Ahogy 3-as írta, ez a kormány tett eddig a legtöbbet azért hogy a gazdaságot kifehérítse. Pár éve még az ellenzéktől is jött miatta a hiszti, hogy nem is csináltak 1 millió új munkahelyet csak legálissá tettek olyan munkahelyeket ahol eddig feketén dolgoztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!