Ki lenne jó alternatíva Orbán Viktor helyett?
Szerintem amúgy a probléma része,hogy személyekben gondolkodunk, illetve a személyek mögötti embereket figyelmen kívül hagyjuk. Emellett egy személy, párt hatalma nem feltétlenül szerencsés és szerintem demokratikusabb több párt tényleges együttműködése,egy bizonyos pontig persze.
Én bár magamat ellenzékinek és liberálisnak tartom,nem gondolom hogy a jelenlegi ellenzéki "összefogás"
bármilyen vezetővel tud nyerni és kormányozni,és szerintem a DK-nak fel kellene oszlania, ami persze nem fog megtörténni. (Persze a többi ellenzéki párt sem szent,és értük sem vagyok oda)
Jelenleg a választással úgy vagyok,hogy csak jelentős változások esetén szavaznék az ellenzékre,amúgy kvázi protest szavazatként a kutyáknak adnék egy csontot (MKKP).
Szerintem az ideális helyzet(ami persze nem fog bekövetkezni) az az, hogy egy LMP -hez vagy momentumhoz hasonló párt/pártszövetség lenne vezető pozicóban és eggyüttműködnének egy/több mérséket jobboldali (konzervatív) és mérsékelt baloldali (szocdem) pártal, a szélső jobb/bal oldali pártokkal pedig (amik külön-külön ideális esetben nem haladják meg az 5%-ot) nem foglalkoznának.
Természetesen ez persze függ attól,hogy milyen emberek vannak a pártokban, szerintem ez többet számít mint a vezető,és semelyik pártnál sem vagyok lenyűgözve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!