Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az illiberalizmus egy nemzet...

Az illiberalizmus egy nemzet halálához vezet?

Figyelt kérdés
Orbánék -illiberális tanai szerint- indirekt arra szólítják fel Ukrajnát, hogy egy nemzet, egy csoport, egy ember ne álljon ki a szabadságáért, a jogaiért, az eszméiért, hanem vesse alá magát a nagyobb és erősebb elnyomásának?

2023. jún. 3. 09:01
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Ja kérem aki külföldre menekült egy kezdődő diktatúra elől, amikor még kint lett volna a utcákon tereken a helye, annak csönd a neve.

Gyáva népnek (tényleg) nincs hazája!

Petőfi igazat szólt, mert disszidenseknek sem lesz valódi hazája az új ország, és itthon sem maradt hazája, mert elhagyta.

2023. jún. 3. 10:43
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

21-es, akikre én céloztam, azok nagyon kemény forradalmat vívtak, mielőtt külföldre menekültek volna!

Vagy akkor Rákóczinak is "csönd a neve"? Mert végül elmenekült Rodostóba? Mit segített volna, ha hagyja magát felakasztani???

Az 56-os magyarok, vagy a szintén külföldre menekült Kossuth Lajos és a 48-as menekültek az a kategória, akiknek "csönd a neve"???

Gyáva népnek nincs hazája, ez igaz - csakhogy pont Magyarországon maradt egy végtelenül gyáva nép!

A többség mindig is gyáva volt! Ha megfigyeled az ország történelmét, körülbelül az összes forradalmát és szabadságharcát Budapest és pár nagyobb város robbantotta ki, és döntően ugyancsak Budapest vívta is meg!

A vidéknek mindegy volt, ma Kun Béla, holnap Szálasi, Holnapután Rákosi, Kádár azután meg Orbán Viktor. Mindegy volt, hogy Konstantinápoly, Bécs, Moszkva, Berlin, aztán megint Moszkva diktál-e.

Szolgalelkű szolganép. Ma is ezek tartják hatalmon az orbánista rezsimet, míg pár nagyváros polgársága dacol (sok ember pedig menekül).

Ez van!

2023. jún. 3. 11:02
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogok csöndben maradni, attól, mert nem kellek ennek az országnak.

Én legalább leéltem 30 évet abban az országban, dolgoztam, adóztam. Vagyok olyan jó, mint egy román, ukrán, szlovák, vagy szerb, aki oda jár szavazni, de egy percet nem éltek otthon.

2023. jún. 3. 11:06
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Katasztrófa, ami vár rá, és az országra is, amelyet maga alá gyűrt.

2023. jún. 3. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!