Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szlovákia mitől lett fejletteb...

Szlovákia mitől lett fejlettebb Magyarországtól?

Figyelt kérdés

2023. máj. 28. 14:49
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
44%
Ezt a "Pozsonyban" meg itt volt-ott voltam,ilyen szép volt olyan szép volt már hagyjuk.Én meg egy hónapja voltam Miniszkben szép épületeket láttam, felhőkarcolókat, tele bevásárlóközpontokat, most akkor ebből következik, hogy Fehéroroszország fejlettebb Magyarországnál?
2023. máj. 29. 10:57
 22/36 A kérdező kommentje:
hát.. hamarosan utolérnek :D
2023. máj. 29. 11:00
 23/36 anonim ***** válasza:
84%

Miskolcon lakom, rendszeresen járok Kassára vásárolni (sokszor jobban megéri), valaha hasonló kaliberü iparváros volt mindkettő, most Kassa inkább hasonlít egy nyugati szintű, kozmopolita városhoz, Miskolcon meg jóideje megállt az élet.

Kassa sétálóutcája ilyenkor egy egybefüggő terasz étteremekkel, sörözőkkel, kávézókkal, tele evő-ivó, jólöltözött emberekkel minden korosztályból, Miskolcon ahhoz képest pangás van, legfeljebb a fiatalok szórakoznak. Kassán olyan plázák vannak (pl. Aupark, Hypernova), tele emberekkel, mint nálunk csak Budapesten. Miskolcon van két "pláza" sokkal kisebb területtel és kínálattal, és láthatóan kisebb vásárlóerővel (de fizetős WC-kkel). Kassa főutcáján divat- és ékszerboltok váltják egymást, Miskolcon nagyon sok a kínai- és bálásruha, valamint a zálogház. Nem tudom mit csinálnak másképp, talán mert ott nem számolták fel a kohászatot, és korábbi adottságukból kifolyólag van nemzetközi repterük is.

2023. máj. 29. 12:38
 24/36 anonim ***** válasza:
85%
Ha jól emlékszem, teljesen biztos azért nem vagyok benne, de a 400as euro kornyeken valaki a neten kiszámította a szlovák és a magyar minimálbér különbséget. Asszem a szlovák 50 ezer ft-al többet ért mar ha jól számolt. Ami felettébb szomorú
2023. máj. 29. 14:11
 25/36 anonim ***** válasza:
Mitől lett fejlettebb? Fejletlenebb sem volt soha. Már a 70-es években is odajártunk sportfelszerelésekért, cipőért, volt kaja, olcsó sör, életszinvonalban nem voltak lejjebb nálunk akkor sem. Autóiparuk is volt már akkor is, szinte mindenki Skodával járt náluk.
2023. máj. 29. 15:36
 26/36 anonim ***** válasza:
25%
Hát milyen mutatóra gondolsz pontosan, amiben fejlettebb? Több fajta staisztika van, még az euro stat is több tucatot készít, amik közvetve vagy közvetlenül akalmasak országok fejelttségi szintjének az összehaosnlítására. Van olyan statisztika, amiben előrébb van, van amiben meg nincsen, plána most, hogy az államcsőd széléről kell kihúzni őket.
2023. máj. 29. 15:56
 27/36 anonim ***** válasza:
58%

Gazdasági szerkezet: Szlovákia gazdasági szerkezete a gyártásra és az autóiparra összpontosít, míg Magyarország gazdasága szélesebb skálán mozog. Szlovákia az autógyártásban és a beszállítói hálózatokban erős, és több nagy nemzetközi autógyártó cég telepedett le az országban. Ez hozzájárulhatott a gazdasági fejlődésükhöz és a magasabb jövedelemtermeléshez.

Külföldi befektetések: Szlovákia vonzó célpont a külföldi befektetők számára. Az ország kedvező üzleti környezettel rendelkezik, magasabb fokú politikai stabilitással és kedvező adórendszerrel. A külföldi vállalatok jelentős befektetéseket hajtanak végre Szlovákiában, aminek következtében munkahelyeket teremtenek és gazdasági növekedést generálnak.

Infrastruktúrafejlesztés: Szlovákia jelentős beruházásokat hajtott végre az infrastruktúrába, mint például az autópályák és vasútvonalak modernizálása. Az infrastruktúrafejlesztések lehetővé tették a hatékonyabb árufuvarozást és a jobb kapcsolódást más gazdasági régiókhoz, amelyek hozzájárulhattak a gazdasági fejlődéshez.

Oktatási rendszer: Szlovákia jelentős hangsúlyt fektet az oktatásra és a kutatásra. Az országban számos kiváló egyetem és kutatóintézet található, amelyek hozzájárulnak a magasan képzett munkaerő rendelkezésre állásához. Ez vonzóvá teszi a nemzetközi vállalatokat és befektetőket, és elősegíti a gazdasági fejlődést.

2023. jún. 1. 00:41
 28/36 anonim ***** válasza:
55%

13. Épp ezaz. Nekem párom felvidéken él. Lassan 2 éve vagyunk együtt, ezalatt az idő alatt EGY(!!) darab Suzukit láttam.

Ez is már bőven beszédes, arról nem beszélve hogy átlag fizetésből is normális körülmények között lehet ott élni. Na itt , ezt rohadt nehezen lehet megoldani..

Plusz nagyon sok minden olcsóbb. Onnan hoztam haza sajtot és sok élelmiszert, mert itthon nem éri meg már költeni, akkora az infláció.

2023. jún. 1. 01:40
 29/36 anonim ***** válasza:
45%

Szlovákiában 6 euróval magasabb az átlagfizetés, mint Magyarországon.

Ez akkora szám?

Forrás: [link]

2023. jún. 1. 09:35
 30/36 anonim ***** válasza:
80%
Nézd meg a két országban a nettó mediánbért.
2023. jún. 1. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!