Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaz lehet az, ami ebben a...

Igaz lehet az, ami ebben a kutatásban van, hogy Magyarországon a vallásos szavazók hajlamosak a kirekesztő politika felé nyitni?

Figyelt kérdés

[link]

Nem tudom milyen nagy a valószínűsége, hogy a keresztény hívők nagyobb arányban szavaznak a Fideszre, meg abban sem vagyok biztos, hogy a kormánypártok "kirekesztő, nacionalista" politikát folytatnak.

Ti hogy veszitek észre?

2023. máj. 25. 07:27
A kérdező szavazást indított:
Inkább igaz
Nem igaz
15 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
9%

Hát ha mondjuk arról van szó, hogy ki nevelhessen gyereket, akkor igen, kirekesztőek, mert a mindenféle lmbtq-sokat nem hagyják labdába rúgni. De jól is teszik! A gyerekek érdekében!

Vagyis ragaszkodnak a valódi értékekhez. Ha neked ez kirekesztés, lelked rajta.

2023. máj. 25. 07:43
 2/8 anonim ***** válasza:
14%
A qbit a 444 szennyproganada lapja
2023. máj. 25. 07:51
 3/8 anonim ***** válasza:
45%
A pénz a titka. A fidesz meg igazán busásan tömi az egyházat, és abszolút nem érdekli, hogy mi Brüsszel álláspontja pl a jogállamiság kérdésében.
2023. máj. 25. 07:52
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Már az eleje hazugsággal indít, azt sugallja, hogy a Fidesz "kirekesztő".
2023. máj. 25. 08:32
 5/8 anonim ***** válasza:
6%

Elég bugyuta cikk, látszik, hogy nincs valós, személyes tapasztalata vallásos közösségekkel.

Egyrészt a "vallásos" igen tág fogalom. Kikről van szó? Zsidók, muszlimok, mormonok, Krisna-tudatúak? Elég nagy a szórás. De rendben, leegyszerűsítve gondolom Magyarországon a keresztényekre gondol vallásosok alatt, azon belül is főleg a katolikus keresztényekre, ha már Ferenc pápát idézgeti.

Másrészt:

Gyakorlatban ez úgy néz ki, pl. a mi egyházközségünkben, hogy 4 évig szidják a kormányt, aztán valahogy fülkében jobb híján mégis odaszavaznak. Kár ebből olyan messzemenő következtetéseket levonni, hogy ezek a szavazók a szélsőségeket és a kirekesztést támogatják. Nem támogatják. Csak vannak nem is kevesen, akik szavazáskor a "kisebbik rossz" elve szerint szavaznak. Ha lenne valódi keresztény és valódi konzervatív alternatíva, mint ami van más országokban, akkor arra szavaznának.

Én mondjuk nem mondom, hogy a fidesz a "kisebbik rossz", mert szerintem ez az álkeresztény mentalitás károsabb az Egyházra, mint a nyílt egyházellenesség, de ez én vagyok, más meg másképp gondolja.

2023. máj. 25. 09:01
 6/8 anonim ***** válasza:
50%

Sajnos igaz - ezt hívő keresztényként mondom. De nagyon fontos különbséget tenni két dolog között: a HIT és a VALLÁSOSSÁG NEM SZINONIMÁK!

Sajnos nincsenek közvéleménykutatások, sem felmérések arról, hogy hány HÍVŐ szavazna kirekesztő dolgokra. Meggyőződésem, hogy EGY SEM!

Persze tudom, a hit nem egzakt módon mérhető dolog - nevezheti magát hívőnek olyan ember, akinek nincs igazi hite (csak vallásos), és mondhatja magát hitetlennek olyan, akinek őszinte hite van - csak épp csalódott, épp elbizonytalanodott, épp eltévelyedett egy pillanatra.

Egy dolog biztos: Krisztusban újjászületett, igaz keresztény HÍVŐ ember, akiben a Szentlélek munkál, SOHA NEM KIREKESZTŐ!

Keresztény ember tudja, amit Pál tudott és tanított nekünk:

"A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt, Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal; Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik."

2023. máj. 25. 09:57
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
A vallás önmaga is a kirekesztés valamelyik formájára épül, - bármelyik vallást is veszed alapul.
2023. máj. 26. 07:44
 8/8 anonim ***** válasza:

"Sajnos nincsenek közvéleménykutatások, sem felmérések arról, hogy hány HÍVŐ szavazna..."

Nyilván, hiszen hogy valójában ki hisz meg ki nem, azt nem lehet felmérni.

2023. máj. 26. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!