Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az ,hogy a 40 év...

Miért van az ,hogy a 40 év alatti fideszesek 65%a Oroszországot választaná az EU, NATO helyet?

Figyelt kérdés

1 éve volt kutatás, hogy a 40 év alatti fideszesek 65%a szerint Oroszországhoz kéne húzni a háborúban, meg a gazdaságban.

[link]

2023. máj. 17. 11:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
12%
Egyik kutya másik eb. De talán Putyin nem nyomná a melegpropagandát annyira a torkunkon mint az Eu. Mindenki azt csinál a hálóban amit akar, de ne kelljen már éljenezni. Heteró se smároljon előttem meg a gyerek előtt, nem h a melegek. Igénytelenség ez a szexualitás közszemlére tétele
2023. máj. 17. 12:04
 2/17 anonim ***** válasza:
12%

Ez tendencia. Tavaly a háború után a fideszesek jobban utálták Putyint, mint Sorost. Aztán azóta sok dolog történt, ami főleg a fidesz szavazókban ellenszenvet kelthet. Ilyen volt, hogy kiderült, női ruhában táncol Zelenszkij. A sok magyar bírálat. A kisebbségi helyzet fokozódott is, pl amikor magyarokat rúgtak ki. A fenyegetések, hogy pár óra alatt lerohannak minket. Aztán most, hogy tönkre akarják tenni az országunkat a vezeték felrobbantásával, ami amúgy nonszensz, hiszen ebből a vezetékből tankolják a tankjaikat. Aztán ilyen, hogy megszavazunk nekik lőszert a pénzünkből, aztán rá 1 órára a magyar OTP bankot elítélik és orosz finanszírozóvá nyilvánítják... Ezzel szemben Moszkva dicséri a magyarokat, ellenséges ország vagyunk, de azért köszönt minket, megírják, hogy a magyar nép mennyire erős határozott... nyilván amit hallani akarunk.

Ezek után nem hiszem, hogy kell csodálkozni, miért fordul ennyire a közvélemény vagy a fideszesek hangulata.

2023. máj. 17. 12:19
 3/17 anonim ***** válasza:
69%
A magyar egy empatikus, mélyen érző angyali entitás és mindig a gyámoltalanabb, csúnyább, életképtelenebb féllel szimpatizál, hogy az egy kicsit jobban érezze magát és ne essen mélydepresszióba.
2023. máj. 17. 12:47
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehetséges,...mondjátok hogy nem!

Nem megy a fejembe hogy ezek szerint, tulképp. visszasírják a régi rendszert.

Függetlenek nem lehetünk.

Próbáljunk már meg a nyugathoz tartozni! Légyszí!

Legyen az bármekkora sorosbérenclibsimigrásos akármi.

Ne visszafelé... na mindegy.

2023. máj. 17. 13:08
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Az az oka, hogy ostobák, megvezethetőek és a FIDESZ azt mondja nekik amit hallani akarnak.
2023. máj. 17. 13:39
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy nem voltak nagyszüleik, dédszüleik és hülyék történelemből - vagy esetleg túl sok propagandát fogyasztanak.

Aki jobban hisz a saját szüleinek, nagyszüleinek mint orbán viktornak, Kádárnak, Rákosinak és Kun Bélának, vagy aki propaganda helyett a történelmet tanulmányozza, az pontosan tudja, hogyan gyilkolták, erőszakolták végig az oroszok Magyarországot, hogyan hurcolták hadifogságba, gulágra, Szibériába a nagyapáinkat, hogyan gyalázták meg, erőszakolták meg a nagyanyáinkat!

Értelmes ember tudja, mit jelentett a ruszki megszállás, a Kádár- és a Rákosi-diktatúra, az Andrássy út 60, az 1956-os forradalom vérbefojtása, az 56-osok Nyugatra üldözése, a kulákirtás, a kirakatperek, a kollektivizálás, a Szovjetunió egész működése a régióban!

A történelemből tudhatjuk azt is, hogyan verték le az 1848-49-es szabadságharcunkat, hogyan gyilkolták meg Petőfi Sándort, hogyan üzentek hadat ELSŐKÉNT az Osztrák-Magyar Monarchiának, azelőtt hogyan tüzelték a pánszlávizmus eszméivel a szerbeket és a többi szláv népet ellenünk, hogyan foglalták el kétszer is Erdélyt a románok oldalán, a románok számára, hogyan csatolták el Kárpátalját, hogyan szállták meg az egész közép-kelet-európai régiót, mit jelentett 1956, a prágai tavasz, a varsói szolidaritás-mozgalom, a Tőkés László által kirobbantott romániai forradalom!

Hogy küzdöttek európa népei a ruszki vörös pestis terjedése ellen! Hogyan szenvedtek tőlük az őseink, és miért mindig Nyugaton találtak menedéket a jó emberek - nemcsak a 200.000 '56-os menekült, de maga Mindszenthy bíboros is!

Sajnos a fideszesek jobban szeretik orbán viktor moszkovita bűnbandáját, Kádárt, Rákosit és Kun Bélát mint a saját családjukat, hazájukat és nemzetüket! Sajnos a propaganda átmosta az amúgy sem túlfejlett agytekervényeiket és már a saját történelmünknek sem hisznek!

Borzalmasan szomorú - egyenesen tragikus! De ez van. Kapcsold be az M1-et, olvass el 3 random cikket az origón vagy a prosti srácokon (milyen döbbenetes, hogy 1956 hőseiről volt képük elnevezni ezt a szennyoldalt!) és megérted, milyen propagandamaszlag visszhangzik akadálytalanul a koponyájukban...

2023. máj. 17. 13:41
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Még az a szerencse, hogy a magyarokon kívül a többi közép-kelet-európai nép nem felejtette el a saját történelmét és tanult belőle!

Ha a lengyelek, csehek, litvánok, észtek, lettek, finnek, svédek, románok és bolgárok is ilyen hülyék lennének, bizony komoly veszélye volna, hogy visszaereszkedik a vasfüggöny és újjászületik a Szovjetunió. Szerencsére a többi népnek ennél azért több észt osztottak annak idején!

2023. máj. 17. 13:49
 8/17 A kérdező kommentje:

Hát én is elszörnyülködők, itt vidéken szinte rajonganak az emberek Putyinért, meg milyen jó rendet tesz a náci Ukrajnában. Ja meg mondom nekik nem kéne hazamenni az oroszoknak, ruszkik haza. Erre ők ,de hát Zelenszkij megölt 20 ezer orosz civilt, népírtó rendszere van. Visszakérdezek, hol hallottátok, hisz semilyen független ENSZ, EBESZ stb nem írta ezeket, ők erre Putyin mondta és amit mond az úgy van.

Gyakran érzem ebben az országban valami hihetetlenül félrement.

Nekem szlovákiai magyarokkal, és lengyelekkel beszéltem erről a témáról, ők mind azt mondták nekem egy átlag magyarral ma beszélni, mint ,ha egy oroszországi putyinistával beszélnének. :(

Gyakorlatilag a fideszesek szentírásként tekintenek putyinék mondataira. :(

2023. máj. 17. 15:27
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

8-as, én erdélyi magyar vagyok. Én is csak fogom a fejemet, mi van az anyaországban... Ebben a kérdésben egy kollektív elmebaj, az hétszentség!

Én nem tudom, ott még mindig a kommunista történelemkönyvekből tanulnak az emberek, a "felszabadító" orosz hadseregről??? Hidd el, kívülről, határon túlról nézve ez még érthetetlenebb... de aztán elbeszélgettem itt pár fideszessel, megnéztem, mit tol az állami propaganda - és megértettem. Sajnos! :-(

2023. máj. 17. 15:43
 10/17 A kérdező kommentje:

Még diplomás ismerőseim is úgy tartják az úgy mondják vissza az orosz propagandát, mint az orosz médiában hallják. Valami félelmetes.

Mondom nekem diplomás ismerőseimet kérdezem, honnan tudnak erről a 14 ezer oroszról, hát Putyin. Valami elképesztő mi lett a magyar néppel.

Egy bucsai magyar is így gondolkozik, ki ott volt a mészárláskor.

[link]

Ő is leírta, hogy elképesztő amilyen oroszpártiak lettek a magyarok, elég csak megnézni Facebook kommenteket.

2023. máj. 17. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!