Igaz, hogy a mostani inflációt már a vállalatok profitéhsége hajtja?
Portfóliós elemzés is már kimutatta, hogy a kezdeti energia meg covis okozta kereslet növekedés után mára már a vállalatok profitéhsége tartja fent az inflációt.
"A profitnövekedés továbbra is nagyon erős maradt, ami arra utal, hogy a magasabb költségek magasabb eladási árakba való áthárítása továbbra is erőteljes. Ezért az EKB hangsúlyozta, hogy a nyereség és a haszonkulcs alakulása folyamatos nyomon követést és további elemzést igényel, a bérek alakulásával egyenrangúan."
Az is közrejátszik, hogy Nyugat-Európában brutális válság van, a szankciós politika miatt.
És, hogy a szomszédban háború van.
Igen.
De én amúgy már büntetem tudatosan az árnövelő vállalkozókat, úgy hogy nem veszem többé igénybe őket, keresek mást helyettük.
25%-os forint erősödés mellett, nekem már ne etesse be senki, hogy a gyíkemberek meg a háború miatt van az infláció, mert nincsen.
1-es
Sajnos ez így igaz, amíg veszik az emberek, addig emelik is, amíg tudják és fogy...
3-as
Én is "büntettem" 2 szolgáltatást az idén, a tavalyi áremeléseket teljesen megértettem és elfogadtam, de az idei árdrágításaikat kitalációnak láttam... egyik ilyen a konditerem, energiaárak miatt, szeptemberben és novemberben 2x emeltek árat 12 ezerről 17 ezerre, majd idén márciusban ismét emeltek 19ezerre, nyilván való volt, hogy látták, hogy továbbra is tömve volt a terem és bepróbálkoztak még egy emeléssel hát ha azt is lenyelik, én ekkor jöttem el. Másik meg a kaja szállító volt, aki 900 ft-ról 1700-ra emelte az ebéd árát tavaly, ami nyilván a kaja energia miatt kellett emelni, de a mostani tavaszi 1700-ról majdnem 2000-re emelte áprilisban a kaja árát, csak nem értem ,hogy áprilisban mi történt, hogy megint emelni kellett....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!