Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaz, hogy a mostani inflációt...

Igaz, hogy a mostani inflációt már a vállalatok profitéhsége hajtja?

Figyelt kérdés

Portfóliós elemzés is már kimutatta, hogy a kezdeti energia meg covis okozta kereslet növekedés után mára már a vállalatok profitéhsége tartja fent az inflációt.

"A profitnövekedés továbbra is nagyon erős maradt, ami arra utal, hogy a magasabb költségek magasabb eladási árakba való áthárítása továbbra is erőteljes. Ezért az EKB hangsúlyozta, hogy a nyereség és a haszonkulcs alakulása folyamatos nyomon követést és további elemzést igényel, a bérek alakulásával egyenrangúan."

[link]

2023. máj. 16. 16:03
A kérdező szavazást indított:
Igen, a vállalatok magas árrás használata miatt jelentősen hozzá tesz a magas inflációhoz
Nem, a vállalatok nem nyerészkednek semmit az inflációs helyzeten, örülnek ha túlélnek
18 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
Persze. Amíg az a nézet, hogy "ennyiért is megveszik" addig így is marad.
2023. máj. 16. 16:11
 2/15 anonim ***** válasza:
4%

Az is közrejátszik, hogy Nyugat-Európában brutális válság van, a szankciós politika miatt.

És, hogy a szomszédban háború van.

2023. máj. 16. 16:12
 3/15 anonim ***** válasza:
94%

Igen.

De én amúgy már büntetem tudatosan az árnövelő vállalkozókat, úgy hogy nem veszem többé igénybe őket, keresek mást helyettük.

25%-os forint erősödés mellett, nekem már ne etesse be senki, hogy a gyíkemberek meg a háború miatt van az infláció, mert nincsen.

2023. máj. 16. 16:12
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Mikor nem voltak a vállalatok profitéhesek?
2023. máj. 16. 16:24
 5/15 A kérdező kommentje:

1-es

Sajnos ez így igaz, amíg veszik az emberek, addig emelik is, amíg tudják és fogy...

3-as

Én is "büntettem" 2 szolgáltatást az idén, a tavalyi áremeléseket teljesen megértettem és elfogadtam, de az idei árdrágításaikat kitalációnak láttam... egyik ilyen a konditerem, energiaárak miatt, szeptemberben és novemberben 2x emeltek árat 12 ezerről 17 ezerre, majd idén márciusban ismét emeltek 19ezerre, nyilván való volt, hogy látták, hogy továbbra is tömve volt a terem és bepróbálkoztak még egy emeléssel hát ha azt is lenyelik, én ekkor jöttem el. Másik meg a kaja szállító volt, aki 900 ft-ról 1700-ra emelte az ebéd árát tavaly, ami nyilván a kaja energia miatt kellett emelni, de a mostani tavaszi 1700-ról majdnem 2000-re emelte áprilisban a kaja árát, csak nem értem ,hogy áprilisban mi történt, hogy megint emelni kellett....

2023. máj. 16. 16:29
 6/15 anonim ***** válasza:
90%
Biztos közrejátszik, ahogy az is, hogy beárazták a gazdaság bizonytalanságát. Ha bármikor rádverhetnek egy ársapkát, vagy különadót, akkor te sem várnád nyitott szájjal, hogy belesz*rjanak.
2023. máj. 16. 16:36
 7/15 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező: tökéletesen így kell cselekedni. Én is otthagytam azokat a szolgáltatókat akik árat emeltek az elmúlt hónapokban, erősödő forint mellett is. Azokra rohadjon rá a vállalkozása. És úgy látom egyre több fogyasztó így jár el mint mi.
2023. máj. 16. 16:37
 8/15 anonim ***** válasza:
18%
Hülyének nézik az embereket az utolsó forintot is kiszedik a zsebből nincs már olcsó élelmiszer a leg gagyibb dolgok amiket szinte alig vett valaki azon az áron vannak mint kb 1.5-2éve a minőségi termékek.. pfuu az ilyen cégeket multikat szanaszét kellene büntetni aljas módon kizsákmányolják az Embereket.
2023. máj. 16. 16:55
 9/15 anonim ***** válasza:
97%
Ugyanezek a vállalatok ugyanúgy működnek, Ausztriában, Lengyelországban, Németországban, meg mittomén még hol és érdekes, egyik országban sincs ekkora infláció. Nem a vállalatok okozzák az inflációt, hanem az a gazdasági ámokfutás, amit Orbán művel.
2023. máj. 16. 17:01
 10/15 anonim ***** válasza:
86%
Ja meg hogy vedd a hazait védd a hazait szlogen oszt az a leg drágább hiába Magyar mentalitás... kisemmizni egymást az megyen elég szépen..
2023. máj. 16. 17:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!