Az EU-tól már egy éve nem is kapunk semmi pénzt & nem is fogunk?
Nem értem ezt ami most az EU-s pénzeknél van. Ugy tudom, hogy minden évben kapunk Brüsszelből pénzeket, alanyi jogon mert tagok vagyunk. Sokat be is fizetünk ezért. Most azt mondja a média mind a balliberális, mint a fideszes oldalon hogy nem jön pénz úgy egy éve Brüsszelből.
Ezt hogy kell érteni? Csak a COVID pénzek vagy semmilyen pénz sem jön és jövőre sem fog jönni? Mi pedig fizetünk be folyamatosan? Nem értem ezt
Ha kári lenne a főnök nem csak a pénzt kapnánk meg de a béreket is felemelné az infláció meg nulla lenne.
"Ugy tudom, hogy minden évben kapunk Brüsszelből pénzeket, alanyi jogon mert tagok vagyunk."
Ez igaz mindaddig, amíg az országnak a tagságával járó kötelezettségeket is teljesíti a kormány. A probléma azzal van, hogy ezek nem teljesülnek már néhány éve, és az EU ezt mostanra (tavalyra) unta meg. Ezért tartják vissza a pénzek egy jelentős részét, amíg nem kerül sor a vállalt kötelezettségek teljesítésének rendezésére. A kormányon múlik már jó ideje a dolog. Amint a kormány hajlandó lesz teljesíteni az ország által vállalt kötelezettségeket, azzal a pénzek folyósítása elől is elgörgetik az akadályokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!