Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldali szavazók miért...

A baloldali szavazók miért mondják hogy szegénység van, amikor a boltok, éttermek, szállodák tele vannak és az ingatlan/albérlet árak csak mennek az egekbe?

Figyelt kérdés

Akárhogy is nézem, nem látom hogy bármiféle szegénység vagy válság lenne itt, pedig most világválság van elvileg a covid utóhatásai és a háború miatt.

Mégis azt látom, hogy az emberek sosem éltek még ilyen jól Magyarországon mint most, a boltok, plázák, éttermek, szállodák mind tele vannak mindig. Valamint annak ellenére hogy az utóbbi pár hónapban a forint 20%-ot erősödött, az ingatlan/albérletárak 20%-al feljebb mentek azalatt. Ami azt jelenti, hogy még válság ellenére is a fizetések legalább 40%-kal nőttek! Mert különben gazdasági anomália lenne, tehát mondhatni ez gazdaságilag be van bizonyítva tétellel, hogy nálunk a reálbérek boomolnak most is.

Mi ez ha nem a Fidesz abszolút sikere? Hiszen emlékezzetek mi volt egy válság idején amikor Gyurcsány volt.. hát nem ez.

2023. máj. 12. 10:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
81%

Már leírtam egy pár ilyen kérdésnél.

Kereskedelmi dolgozó vagyok, és mást sem hallgatok egész nap, csak a nyomorult plebejus vásárlók sirámait arról, hogy mit képzelünk hogy ilyen drágán adunk mindent.

2023. máj. 12. 11:12
 12/24 A kérdező kommentje:

És akkor mi van az ingatlan/albérlet árakkal? Már egy pesti garzon is 200 ezernél kezdődik és még így is licitálnak rá. Gyurcsány idején örültek ha 30-40 ezerért ki tudták adni, mert szegénység volt és az embereknek nem volt pénzük hogy fizessenek.

Akkor hogy is van ez?

2023. máj. 12. 11:24
 13/24 anonim ***** válasza:
31%
Köszönjük! Moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a választ.
2023. máj. 12. 11:35
 14/24 A kérdező kommentje:

Jelentgetések helyett válaszolhatnál inkább a kérdésre.

Miért licitálnak az emberek 200 ezer forint körül egy panel garzon lakás bérléséért, ha egyszer szegénység van? Ha szegénység lenne, akkor nem lenne ennyi pénze az embereknek.

Vagy akkor hogy tudjuk feloldani ezt az ellentmondást? Racionális válaszokat várok!

2023. máj. 12. 11:44
 15/24 anonim ***** válasza:
46%

Én gyerek voltam Gyurcsány idejében, de akkor is tele boltokat láttam, akkor rengeteg pár éves autót, családomban a fiatalok 25-30 éves korukban saját házhoz jutottak, családi vacsoránál meg ment a Gyurcsányozás.

Most felnőtt vagyok, ugyanez megy, de Gyurcsány helyett Orbanozás.

Ezek alapján akkor most is és régen is jó volt?

24/F

2023. máj. 12. 11:53
 16/24 anonim ***** válasza:
78%
#14: Racionális válaszokat akarsz? A KSH adatai szerint a dolgozó emberek több mint fele 280.000 Ft-nál kevesebbet keres nettóban, miközben egy panellakás bérleti díja, ahogy Te is írtad közel van a kétszázezerhez (rezsivel együtt még vidéken is), de ez nem azért van mert van pénz, hanem azért mert a FIDESZ a családtámogatásinak hazudott intézkedésekkel annyi pénzt öntött az ingatlanpiacra, hogy az elinflálta a pic5ába az ingatlanárakat, meg mert sok a külföldi egyetemista akiknek nem gond ezt kifizetni. A társadalom harminc százaléka a létminimum alatt él. Ezek a száraz tények, nem az, hogy van egy réteg aki még nem szegényedett el teljesen a NER Holdudvar alatt.
2023. máj. 12. 12:46
 17/24 anonim ***** válasza:
47%

Kihagytad a lényeget kérdező!

Tele a tesco parkoló!!4

2023. máj. 12. 13:53
 18/24 anonim ***** válasza:
82%
Valaki italboltba jár (kocsma), valaki pedig és/vagy értelmetlen kérdéseket feltenni a gyk-ra.
2023. máj. 13. 03:56
 19/24 anonim ***** válasza:
70%

Ja, tele vannak a boltok.

Közben a ksh adatai alapján a kiskereskedelmi üzletek 4%-a bezárt tavaly, ami a mérések 2005-ös kezdete óta a legmagasabb arány, ráadásul lassulni sem látszik.

2023. máj. 13. 10:39
 20/24 anonim ***** válasza:
78%

@10:39

Lehet amik vannak azért vannak "tele" mert a többi bezárt, így oda tömörülnek ami még van.

2023. máj. 13. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!