Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez mennyire lehet releváns?...

Ez mennyire lehet releváns? Tényleg ennyi szegény ember van Magyarországon?

Figyelt kérdés

Olvastam a cikket: [link]

Ezek szerint a magyarok nagy része 200 ezret sem keres, és alig 5 százalék, aki 500 ezret. Kérdem én, akkor mi hova tartozunk a 1,8 millióval? Budán élünk 4 fős családban, még csak nem is a gazdag részén, nem mondanám magunkat hu de gazdagnak, sztem egy átlag nyugati színvonalon tudunk élni - vannak megtakarításaink, el tudunk menni nyaralni a családdal és telelni is, ami kell, azt meg tudjuk vásárolni, de nem élünk luxusban, nem rohangálok dizájner cuccokban, arra már nekünk se futná. Ugyanakkor egy rakás sokkal magasabb színvonalon elő embert ismerek,és nem értem, akkor hol vannak a cikkben szereplő 200 ezerből tengodo milliók, illetve nem értem, mit tud valaki csinálni 200 ezerből? :O

2023. máj. 10. 15:05
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
#9 ezt sosem fogom megérteni. Volt osztálytársam szempillás, a párja építkezéseken szokott dolgozni. Újpest lepukkant részén laknak egy nagyon pici panelben, de vettek egy használt Mercit erőn felül, mert csak, mert azzal lehet villogni. Ott áll a panel előtt, van róla fénykép :D Nekünk ehhez képest van egy 3 éves Mondeónk családi kocsinak. Feleslegesnek tartjuk ennél magasabb kategóriás autót venni, mikor ez is kiszolgálja az igényeinket..
2023. máj. 10. 16:12
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezért tud a fidesz 13 éve krumplival választást nyerni. És ezért fog 26-ban is, hacsak nem ébred fel az ős erő.

A lombkorona ügy mutat rá "smiley" hogyan tartják terrorban a polgik a falukban,zsákfalukban hogy közmunkát,segélyt kapjanak. Ha nem a fideszt x be dádá lesz.

2023. máj. 10. 16:20
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Ez gondolom úgy jött ki, hogy a háztartásban egy főre jutó keresetet nézték. Tehát ha négyen vannak egy családban (szülők + 2 gyerek), és apa és anya is nettó 1 millió Ft-ot keres, az fejenként 500e Ft. Így már nem hangzik olyan durvának, mondjuk ezt is nehezemre esik elhinni, hogy csak 4%, hiszen az kb. 388e ember, ennél meg többen laknak még a budai agglomerációban is. :P Gondolom nincs benne a vállalkozásból származó osztalék, befektetésekből származó jövedelem, stb. Elég csak körülnézni jobb környékeken, valamiből épül az a sok szép többszázmilliós ház, meg valamiből finanszírozzák azt a sok 30 milliós autót.
 14/17 anonim ***** válasza:
31%
Hazánkban a legtöbbikje feketén van lejelentve. Ez azt jelenti, hogy papíron minimálblrt 180-at keres, de zsebbe megkap legalább 300-400-at is. Így kell hozzá állni
 15/17 anonim ***** válasza:
65%
Azt javaslom az itteni sok idiótának, hogy menjen el vidéki boltokba és ne pesten nézelődjön a tömött sorok után.
2023. máj. 10. 16:38
 16/17 anonim ***** válasza:
Az a borsodi bőőven 200 felett kb heti 6-7 nap 3 műszakban 10-12 órában
2023. máj. 10. 16:51
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Persze, hogy meg lehet keresni a gyárban nettó 400 ezret. Valamilyen vezető pozícióban. De a többség nem vezető, szalagmunka mellett, pedig még 3 műszakban, 6 napozással is nagyon távol leszel a nettó 400-tól.

2023. máj. 10. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!