Kormánypártiak, mi a véleményetek az alábbi grafikonról?
Eszerint a kutatás szerint a diplomások, tanultabb emberek kevésbé valószínű, hogy a Fideszre szavaznak. Ha elmennének a "lipsik" az országból, akkor nem okozna ez bajt a gazdaságnak?
"De végül kiderült, hogy nem hiányzik 400 ezer ember."
De, a ksh eredetileg egy 9.9 milliós számot várt. Ezt még belsős infóból is tudom, mivel nekem haverom ksh-nál dolgozik és még a népszámlálásban is résztvett.
És erre kaptak 9.6 milliót.
Jó, akkor csak 300 ezer hiányzott a várt számhoz képest.
"A többséget az úgy nevezett ,,gastarbeiterek" teszik ki, belőlük pedig igenis profitál a gazdaság."
A többséget pont nem.
Akikre te gondolsz az az a réteg, amit a fentebbi kommentben is minimálbéres dolgozóként ír le.
Igen, vannak azok az alacsony képesítéssel rendelkezők, akik sokat ingáznak országok közt, viszont én a magasan képzett, diplomás rétegről beszélek, akik ezt nem teszik meg.
Ez a réteg - jobb esetben - szeretne családot, és ezért nem opció, hogy fel-alá ingázzanak kb. hónapokra eltűnve az országból. Ha ők úgy döntenek, hogy kimennek, akkor nem fognak ingázni, hanem kint maradnak.
Pl. 1-2 hetes történet, hogy egy diplomás pár gyerekének orvosi ellátás kellett. Fél évet kellett volna várni Mo.-on, ezért már aznapra szereztek albérletet Hollandiába, két hét múlvára van időpontjuk és mondták, hogy végleg kiköltöznek.
"De, a ksh eredetileg egy 9.9 milliós számot várt. Ezt még belsős infóból is tudom, mivel nekem haverom ksh-nál dolgozik és még a népszámlálásban is résztvett.
És erre kaptak 9.6 milliót.
Jó, akkor csak 300 ezer hiányzott a várt számhoz képest."
Milyen kicsi a világ! Hát nekem is dolgozik egy spanom a KSH-nál.
Ő nekem azt mondta 9,7 millió alatti számot vártak.
Csak tudod mit nem értek? A te haverod miért hazudta azt neked, hogy 9.9 milliót várnak, mikor a KSH saját becslése szerint már 2014-ben sem volt meg a 9.9 millió.
"Akik elmennek, jó eséllyel gyűjtögetik a pénzt és aztán itthon költik el mert pl a megkereset euróból sokkal több javat tudnak itthon vásárolni..."
Csak ez egész egyszerűen nem igaz. A szolgáltatások egy részét kivéve MINDEN drágább itthon, az élelmiszer, a termékek MINDEN.
"Ő nekem azt mondta 9,7 millió alatti számot vártak."
Na, ez a különbség aközött, hogy kifelé mit hazudnak és mi az igazság. Az én ismerősöm elmondta, hogy hivatalosan kifelé mást kell kommunikálni, ezért mondta, hogy ténylegesen mit várnak.
"A te haverod miért hazudta azt neked, hogy 9.9 milliót várnak, mikor a KSH saját becslése szerint már 2014-ben sem volt meg a 9.9 millió."
Ez arra vezethető vissza, hogy hogy mérik nálunk a kivándorlást.
Emlékszel azokra a cikkekre, amikre a fidesz verte magát, hogy többen jönnek vissza, mint amennyien kimennek? Na, az a szar adat áll emögött.
A ksh azzal tud dolgozni amilyen adata van, volt egy adat, ami szerint többen jönnek vissza, mint amennyien elmennek, azzal számolva jönne ki ez, amiről én beszélek, és ezt vették akkor alapul.
"Ti belső infóból azt is tudni véltétek, hogy ebben a tanévben is online oktatás lesz a megnövekedett nergiaárak miatt, végül ebből se lett semmi"
Nem, ilyet sosem állítottam, szóval a szellemi sérültek ne hazudozzanak.
A covid alatt egyébként volt online oktatás, amikor a fidesz elmodnta, hogy sosem lesz.
A logikád alapján akkor a fidesz hazudik pedig ők vannak kormányon.
16) Online oktatás akkor volt amikor a Covid kezdődött most már több, mint 3 éve. Már 2 éve visszaállt a jelenléti oktatás, habár ti abból is nagy cirkuszt rendeztetek.
De itt nem a covid alatti online oktatásról van szó, olvasd csak vissza a tavaly augustusi kommenteket akár itt a gyakorin, más fárómukon, de élő szübeszédben is azt terjeszették tavaly augustusban, hogy legkésőbb októbertől online oktatás lesz, mert nem tudják majd megfizetni az isjoláők a megnövekedett energiaárakat, ebből se lett semmi.
"Már 2 éve visszaállt a jelenléti oktatás, habár ti abból is nagy cirkuszt rendeztetek."
Mármint abból, hogy az 5-ször akkor Dél-Koreának fele annyi halottja volt? Ja, elképzelni sem tudom, hogy mi lehetett ezzel a gond. :DDDDD
Gyakorlatilag népirtást hozott össze a fidesz és a fideszesek még tapsoltak is hozzá, kis hazaáruló. :DDD
"azt terjeszették tavaly augustusban, hogy legkésőbb októbertől online oktatás lesz, mert nem tudják majd megfizetni az isjoláők a megnövekedett energiaárakat, ebből se lett semmi"
Te tényleg ostoba vagy.
Egyrészt, te azt állítottad, hogy azt mondták, hogy ez LESZ. Ilyet senki nem mondott.
Másrészt, felvetni valamit, mint potenciális veszély, az teljesen racionális.
Harmadrészt, igen, bocs, sokan úgy gondolták, hogy a fidesz ki akarja fizetni az iskola számláit, senki nem várta azt, hogy inkább nem fizetik ki és adósságot halmoznak. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!