Mit szóltok az elmúlt 13 évben bekövetkezett jelentős orvosi bérfejlesztéshez? Kijelenthetjük, hogy rendezve lett az orvosok bére?
2009-2010 környékén bruttó 215 ezert Ft-ot keresett egy átlagos orvos. Ma egy átlagos, 11 éve pályán lévő orvos bruttó 1,4 millió Ft-ot keres.
Ez 6,5x-es szorzó.
Gondolom a sürgősségire is magánhoz mennek. Az emberek hány százaléka megy magánorvoshoz, arra van valami infód?
"Amúgy miért érdekeljen engem az orvosok bére?"
Az egész országot nagyon érdekelte eddig, még talán most is.
"Az egészségügy problémái meg vannak oldva úgy zusammen?"
Nem, de valahol el kell kezdeni. Ez nem úgy működik, hogy megemelik az orvosok bérét, és hopp lesz egy csomó orvos. El is kell még végezni a szakot, ami 7 év, stb.
"Az én dolgom megítélni a módszer jóságát? Nem. Innentől kezdve a kérdés értelmetlen"
Teljesen értelmes kérdést tettem fel, az hogy te nem tudod értelmezni....
"és az egészségügy pont olyan szar, mint 10-15 éve."
Ha nem a te dolgod, vagy nem tudod megítélni a jóságát, akkor hogyan tudod kijelenteni, hogy szar?
"Legalább kétszerannyi, mint a legjobban kereső politikus fizetése. Figyelmedbe ajánlom a legalábbot, és azt az eshetőséget, hogy a gombnyomó biorobotok fizetése a végletekig csökkenthető."
A legjobban kereső politikus a miniszterelnök br. 5 millió Forinttal.
Legyen egy házi orvos fizuja 10 millió Ft?
Vagy csökkentsük a miniszterelnök fizuját 1 millióra mondjuk, és legyen a háziorvosé 2 millió Ft?
"És ismétlem: nem igazán az érdekel, hogy máshol mi van. Én itt élek, az érdekel, hogy itt mi történik. Ha máshoz akarod hasonlítani Magyarországot, akkor pedig ne egy dologban tedd meg, hanem mindenben."
Én simán elébe állok, ha másban is hasonlítani kell.
"És fent jelzett politikusok, azok is, akiknek itt a valagát próbálod nyalni, erősen lehúzzák ezt az országot."
Miért gondolod, hogy lehúzzák ezt az országot? Úgy gondolod, hogy az elmúlt 12-13 évben romlott az életszínvonal, vagy valami?
Egyetértek, de a programozók bérébe a kormánynak sajnos nincs beleszólása, és ráhatása sincs, hogy ennyire magas másokhoz képest.
Ha esetleg közelíteni akarná a többiek bérét a programozók irányába, akkor az inflációt gerjesztene, az inflációra a multik reakciója az lenne, hogy még magasabb programozói bér, és így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!