Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok az elmúlt 13...

Mit szóltok az elmúlt 13 évben bekövetkezett jelentős orvosi bérfejlesztéshez? Kijelenthetjük, hogy rendezve lett az orvosok bére?

Figyelt kérdés

2009-2010 környékén bruttó 215 ezert Ft-ot keresett egy átlagos orvos. Ma egy átlagos, 11 éve pályán lévő orvos bruttó 1,4 millió Ft-ot keres.

Ez 6,5x-es szorzó.

2023. máj. 3. 21:28
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
77%
Semmít se számít, ettől nem lett több orvos.
2023. máj. 3. 22:27
 12/32 A kérdező kommentje:

Orvosok száma:

2010 - 33.943

2022 - 40.671

2023. máj. 3. 22:39
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

2

"Ha megnövök, Törpe leszeeek!"

"Puszit Szerdának!"

2023. máj. 3. 22:44
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Ettől a kórházakban, rendelőkben nincs több orvos, illetve a rezidensek sok mindent nem tehetnek meg.

A további személyzet nélkül pedig esélytelen a működés, én csak egy mezei asszisztens vagyok, 210-ért dolgozom, ma az 50 ágyas osztályt és egy rendelést is én vittem, a másik rendelésünket pedig egyedül csinálta az orvos. Aki mellett normál esetben egy orvosírnok és egy asszisztens is lenne, de így neki kellett csinálnia mindent.

Mondhatják, hogy megfizetik, de mennyivel kevesebb beteget tudott ellátni így, hogy még 2 ember munkáját is egyedül csinálta? És valószínűleg nem jól vitte be a beavatkozásokat, amit senkinek sem lesz ideje leellenőrizni, de kevesebb pénzt kapunk érte.

2023. máj. 3. 23:12
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
De jó volt 2009-ben. Még normális légköre volt az országnak.
2023. máj. 3. 23:18
 16/32 anonim ***** válasza:
39%

Én elégedett vagyok vele.

Régen bement az ember a fogászatra, szemészetre és volt, hogy aznap ellátták.

Covid előtt a fogászatra 4 hét, szemészetre 2 hét volt a várakozási idő.

Most szemészetre fél év, fogászatra két hónap.

Ha gyúcsány lenne, akkor még hosszabbak lennének a várakozási idők, csak a nem átalakító műtéteket végeznék el azonnal.

2023. máj. 4. 00:50
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Csávókám! Ekkora böszmeséget a világ még nem látott. Számold ki hányszorosára nőtt a képviselők bére.
2023. máj. 4. 00:50
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom megítélni.Azt tudom hogy nincsenek orvosok.a körzeti ellátás összeomlott.a várólisták rekord hosszúak,az állami kórházi ellátás összeomlott.annyi orvos hiányzik hogy már csak bizonyos napokon születhetsz meg.osztályokat vonnak össze vagy szüntetnek meg.szóval úgy tűnik hogy a műtét sikeres volt,csak a beteg nem élte túl.ésca többi eü dolgozóról sem írtál semmit.mennyit keres egy nővér, betegápoló..?
2023. máj. 4. 02:24
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Papíron az orvosi bérek jelenleg rendben vannak. A munkakörülmények és a tényleges elszámolás teljes katasztrófa, a ténylegesen ledolgozott órák alapján számolt órabér pedig már közel sem mutat olyan jól.

A többi egészségügyi dolgozó viszont egészen szörnyen keres.

2023. máj. 4. 04:37
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

És akkor most minden rendben van az országban?

Közben meg nincs matektanára a 11.-es fiamnak, mert a tanárok nettó 200-at kapnak és a tanára elment inkább egy könyvelői irodába dolgozni a tanári fizetés duplájáért.

2023. máj. 4. 06:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!