Mit szóltok az elmúlt 13 évben bekövetkezett jelentős orvosi bérfejlesztéshez? Kijelenthetjük, hogy rendezve lett az orvosok bére?
2009-2010 környékén bruttó 215 ezert Ft-ot keresett egy átlagos orvos. Ma egy átlagos, 11 éve pályán lévő orvos bruttó 1,4 millió Ft-ot keres.
Ez 6,5x-es szorzó.
Orvosok száma:
2010 - 33.943
2022 - 40.671
2
"Ha megnövök, Törpe leszeeek!"
"Puszit Szerdának!"
Ettől a kórházakban, rendelőkben nincs több orvos, illetve a rezidensek sok mindent nem tehetnek meg.
A további személyzet nélkül pedig esélytelen a működés, én csak egy mezei asszisztens vagyok, 210-ért dolgozom, ma az 50 ágyas osztályt és egy rendelést is én vittem, a másik rendelésünket pedig egyedül csinálta az orvos. Aki mellett normál esetben egy orvosírnok és egy asszisztens is lenne, de így neki kellett csinálnia mindent.
Mondhatják, hogy megfizetik, de mennyivel kevesebb beteget tudott ellátni így, hogy még 2 ember munkáját is egyedül csinálta? És valószínűleg nem jól vitte be a beavatkozásokat, amit senkinek sem lesz ideje leellenőrizni, de kevesebb pénzt kapunk érte.
Én elégedett vagyok vele.
Régen bement az ember a fogászatra, szemészetre és volt, hogy aznap ellátták.
Covid előtt a fogászatra 4 hét, szemészetre 2 hét volt a várakozási idő.
Most szemészetre fél év, fogászatra két hónap.
Ha gyúcsány lenne, akkor még hosszabbak lennének a várakozási idők, csak a nem átalakító műtéteket végeznék el azonnal.
Papíron az orvosi bérek jelenleg rendben vannak. A munkakörülmények és a tényleges elszámolás teljes katasztrófa, a ténylegesen ledolgozott órák alapján számolt órabér pedig már közel sem mutat olyan jól.
A többi egészségügyi dolgozó viszont egészen szörnyen keres.
És akkor most minden rendben van az országban?
Közben meg nincs matektanára a 11.-es fiamnak, mert a tanárok nettó 200-at kapnak és a tanára elment inkább egy könyvelői irodába dolgozni a tanári fizetés duplájáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!