A tanároknak majd alá kell írniuk az új státusztörvényt, vagy aki nem mond fel addig, azokra mind kötelező érvényű lesz?
A státusztörvény új jogviszonyt hoz létre a tanár és munkáltatója között. Ez csak új munkaszerződéssel lehetséges. Ha ezt nem írja alá a tanár, akkor megszűnik a munkaviszonya a törvény erejénél fogva (végkielégítést és minden lófülét szerintem még a régi szabályozás alapján fog kapni).
Tehát a törvényt valóban nem a tanárok írják alá, de a törvényből adódó új munkaszerződésüket igenis alá kell írniuk, hogy tovább dolgozhassanak ugyanabban az állásban.
Megj.: ugyanez volt az eü-ben, az eü. szolgálati jogviszony bevezetésekor, két évvel ezelőtt.
4
Ez most most teljesen más jellegű dolog.
Ezt érdemes lehet elolvasni: [link]
Csak átfutottam, de ha valaki nem akar a státusztörvény alatt tovább dolgozni, akkor annak talán az a legjobb megoldás, hogy összeszedi az elmúlt évek ki nem fizetett túlmunkáit (helyettesítés, táboroztatás, osztálykirándulás, stb.), ír róluk egy fizetési felszólítást, és ha az intézményvezető 15 napon belül ezt elutasítja vagy nem válaszol rá, akkor lehetőség van rendkívüli lemondásra (közalkalmazottként) vagy azonnali hatályú felmondásra (munkavállalóként). Állítólag így lehet a legtöbb pénzt kiverni az intézményből, ha az ember már amúgy is ott akarja őket hagyni a státusztörvény miatt. Ehhez azonban érdemes jogsegélyt kérni, tényleg olvassa el a cikket, aki ilyet akar.
Olyasmit hallottam hogy a tanárok bármi aláírása, hozzájárulása nélkül bevezetik.
Szóval még azelőtt kell felmondani, mielőtt bevezetik.
Csak nehogy felmondási tilalmat rendeljenek el vagy nehogy korábban, meglepetésszerűen, pl ma este 10-kor léptessék életbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!