Miért zárták le a lombkorona sétányhoz vezető utat? Az van kiírva, hogy magánterület, belépni tilos! Most akkor közpénzből épült, magánterületre? Vagy mi?
Aki esetleg nem tudná, Nyírmártonfalván van.
Nem lehet má megnézni? Akkor viszont vissza jár a mani! Nem?
Kérdező, érdekelt az ügy hát utánanéztem, kellett hozzá egy negyedóra.
A terület valóban magánterület.
"Ez egy erdőközjóléti beruházás, ami azt jelenti, hogy én a gazdasági erdőmet átminősíttettem közjóléti erdővé azért, hogy a nagyközönség ingyen látogathassa azt."- mondta róla a polgármester. Az ő földjén van amit átminősíttetett pont azért hogy mások is hasznát vehessék. Most azonban nincs rajta erdő, így nincs is értelme odamenni.
Mivel már az összes balliberális oldalon, lapban, tévében és rádióban unásig foglalkoztak már az erdő nélküli lombsétánnyal, nem értem miért kellene még újra odamenni bárkinek. Attól megváltozik?
Pályázni nem csak olyan beruházásra lehet ami utána közösségi használatú lesz, pályázattal uniós pénzből valósul meg rengeteg fűtéskorszerűsítés, csatornázás, épület szigetelés, ahogy a mi napkollektorunk és napelemünk is pályázati pénzből lett félig. Remélem nem várod el, hogy emiatt anyósomék kazánját meg csatornáját vagy a mi napkollektorunkat te is bármikor meglátogathasd és nem tartod gondnak, hogy zár van a kerítéskapunkon, csak mert pályázati pénzből vannak készen. Ez ettől még magánterületen készült el.
Sőt, rossz hírt mondok, egy iskolai játszótérre sem mehetsz be scak úgy, hiába lett uniós pályázatból megépítve, mivel az is magánterület - az iskola területe, akkor is ha az államé az az iskola.
Ez egy rosszul elvégzett beruházás - a pályázat elbírálásával késtek és így akkor valósult meg amikor az erdőt éppen ki kellett vágni.
"Még 2017-ben adtam be a pályázatomat az erdei sétány létrehozásának támogatására. Ha akkor megépül az erdei sétány, még évekig lehetett volna élvezni a magasból a lombkorona látványát. A támogatást azonban csak 2021-ben kaptam meg, és ha az építőipari árakat összevetjük, akkor a 2017-esek köszönőviszonyban sincsenek a 2021-22-esekkel. Nem nyerészkedünk, ebbe pénzt raktunk. A kapott állami támogatást saját forrásból kellett kiegészíteni úgy, hogy a pályázat utófinanszírozású"
"Elmondta, az erdőknek van egy üzemterve. Be van tervezve, melyik évben milyen munkálatokat lehet tervezni, elvégezni. Külön ki is hangsúlyozta, hogy az erdőben csak hatósági engedéllyel lehet bármilyen fahasználatot végezni. Olyan nincs, hogy kimegy az ember a fák közé, és csak úgy elkezd fűrészelni. Ha az erdő eléri a vágásérettséget, azaz a véghasználatot, akkor arra kérelmet kell beadni, a szakirányító elvégzi a fabecslést, majd le kell jelenteni a fahasználatot, és két éven belül fel kell újítani az erdőt. Filemon Mihálynak sok erdőfelújítása volt már, több mint 200 hektár erdőt telepített."
Valóban nagyon hülyén néz ki az erdő nélküli lombkorona sétány, de aki már látott erdőt életében az könnyen megértheti, hogy a fák azok nőnek és még ha most ültetik is el őket, nemsokára elég nagyok lesznek a lomkorona sétány mellett. Ahol pedig olyan ültetett erdő van amit kifejezetten fa kitermelésre ültettek, ott azon sem kell meglepődni, ha tarvágással ki is termelik ezt az erdőt.
Ostobaság volt pont most kivágatni az erdőt, viszont a munkálatokat megkönnyítette. Még nagyobb ostobaság azonban, hogy még nincsen mellette telepítve az új erdő. Így joggal ugrottak rá az újságírók és tuti nem is dícsérték meg a polgármestert az ilyen ostoba tervezéséért.
De ez nem változtat a tényen, hogy az a lombkorona sétány ott lesz akkor is amikor az új erdő már elég magasra nő hozzá.
#11-hez a link a polgármester nyilatkozatáról:
Lezáratta a polgármester, mert magánterület. Sosem találod ki, kinek a tulajdona: F.M. a monogramja. Csak a támogatás kunyerálásához átminősíttette a lelkem közjóléti erdőnek. Aztán meg vissza, magánterületnek.
És basszus, az a magyarázat ehhez a cirkuszhoz....
Késett a lóvé, ezért kivágatta az erdőt, hogy legyen pénz lombkorona sétányra...
Mintha eladnám a házam, hogy legyen pénzem a tetőjavításra...
Számomra eddig ez a legabszurdabb, leg gusztustalanabb fideszes patkányság.
#14 Nem igaz amit 13-as írt.
Megmutattam neked mi az igazság, de úgy látom a túl sok karakter megijesztett és nem voltál képes elolvasni.
11-es, pont a magadfajtáról beszélek😂. Véded a védhetetlent, csak azt nem értem, miért? Mi a motiváció mögötte? A pártfegyelem?
Ezt, akinek egy csepp esze van, vágja, mi a szitu. Hiába hozod az idióta példáidat.
A kérdés feltevésekor, nyugi, teljesen tisztában voltam az egész üggyel, pontosan ismertem minden nyilvános részletét.
A feltett kérdés költői, melynek célja az volt, hogy gyertek és szórakoztassatok😂.
13-as vagyok. (E pillanatban legalábbis)
Annyira igaz, amit írtam, hogy a terület tulajdonosával és minden, a területtel kapcsolatos változtatás lekérhető. Az indokot meg a polgármester szájából bárki hallhatta, aki megnézte a vele készült riportot, nem én találtam ki.
Apró kiegészítés azoknak, akik védik ezt a projektet: akármennnyi fát ültetnek ide, az egyrészt legalább 10 év, mire akkorára nőnek, hogy legyen értelme egyáltalán beszélni a sétányról. Másrészt -és ez a fontosabb- akárhány fát telepítesz ide, ebből sosem lesz erdő, csak faültetvény. Nem ugyanaz a kettő. Az erdőt a faunája teszi azzá, ami. Aljnövényzet+állatvilág, egyéb élővilág.
Na ez az, ami itt nem volt és nem is lesz, pláne úgy, hogy amint vágásérett lesz az "erdő", itt újra tarvágás lesz, a terület felhasználási céljából adódóan.
Halkan jegyzem meg, hogy amilyen minőségi munkát (...) végeztek, minőségi anyagokból (...), ez a szar rég az enyészeté lesz, mire ott újra fű nő. Igen, fű, nemhogy fa...
A sétány célja nem az, hogy fák lombját bámuljuk felülről.
Hanem az, hogy egy komplett élővilágot lehessen tanulmányozni.
De magyarázhatod ezt, miközben a polgármester kioktatólag azzal védekezik, hogy "de hát nem volt feltétel, hogy itt fák legyenek..." szűzanyám...🤦♂️🤦♂️🤦♂️
És akkor meg vannak lepve, miért nevezi a köznyelv Abszurdisztánnak ezt a jobb sorsra érdemes országot...
"Mivel már az összes balliberális oldalon, lapban, tévében és rádióban unásig foglalkoztak már az erdő nélküli lombsétánnyal, nem értem miért kellene még újra odamenni bárkinek. Attól megváltozik?"
Nem. Csak ez annyira abszurd, hogy az embernek látnia kell a saját szemével, másképp nehezen hiszi el, hogy ekkora ordenáréság létezhet a Földön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!