Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán vagy Gyurcsány ártott...

Orbán vagy Gyurcsány ártott többet a magyaroknak?

Figyelt kérdés

2023. máj. 1. 01:16
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
66%

"Na de vajon, ha az, amit mondtam, új dolog a közgazdasági szakembereknek, akkor pl. miért szokás az államadósság mértékét is a GDP-hez viszonyított arányában megadni??"

Nyilván mert az fejezi ki, hogy mennyire könnyen törleszthető az adósság.

Nem tudom mit szeretnél bizonygatni egyébként ezzel a GDP arányos államadósság, meg kiadásunk növekedése témával.

Pont a Fidesz kormányok alatt nem nőtt a GDP arányos államadósság.

A Fidesz 2010-ben 80% GDP-arányos államadóssággal vette át a kormányzást, ma ez 76%. Tehát képesek voltak 13 éven át úgy kormányozni, és gazdaságot növelni, hogy közben ne növekedjen a többletkiadásunk.

Ehhez képest az MSZP, Gyurcsánnyal az élen 55%-os államadósságból csinált 80%-ot. Tehát nem elég, hogy a gazdasági növekedésünk is messze a legalacsonyabb volt a térségben, mellette az adósság jelentős növekedése árán sikerült ezt elérniük.

Jó a "nem az a lényeg, hogy mekkora a gazdasági növekedés, hanem az, hogy a gazdasági növekedés mekkora mértékben fedezi az állam többletkiadásait." megállapításod, csak épp rossz helyen kopogtatsz vele. Ezt az MSZP-nek kellene felrónod.

"Mit lehetne csinálni? Mondjuk, a kormány elolvashatná a Virradat programot."

Amit olyan emberek írtak, akik még a kormányzás közelében sem voltak, és 0 tapasztalatuk van e téren.

"ha az elmúlt 13 évben valóban fejlesztette volna a mezőgazdaságot és a vízgazdálkodást a kormány."

Mondj egy olyan országot, amely a mezőgazdaságra alapozta a gazdaságát és sikeres lett.

"Ezzel szemben pl. Ausztriában is kb. azok az árak vannak, mint itthon, ÚGY, hogy közben meg a fizetések sokkal magasabbak."

Ausztriában még mindig sokkal magasabbak az élelmiszerárak, körülbelül 50%-kal. Persze lehet találni olyat, ami közel megegyezik(pl.: paradicsom), aztán ezzel hergelni az embereket, de a nem jellemző.

Persze a fizetések, és az életszínvonal jóval magasabb, de az elmúlt 13 évben csökkent a két ország közötti, (még mindig nagy) olló.

[link]

"Én lehet, hogy a kies Mucsaröcsögén élek (amúgy Budapesten élek), de vannak ismerőseim, akik máshol élnek, mást dolgoznak, stb., és nekik is vannak ismerőseik."

Persze nekem is vannak ismerőseim, ők meg azt tapasztalják, hogy jelenleg sokkal jobb az élet, mint Gyurcsány alatt, a legkézenfekvőbb dolog a munkanélküliség.

"Szóval sok és többféle forrás van a valóság megismerésére. Eléggé sokféle ahhoz, hogy ki lehessen szűrni egy-egy forrás torzításait vagy megtévesztéseit, ha összevetjük őket."

Tudnál példákat írni ilyen torzításokra?

És arra, ami elmaradt: az elmúlt 3 év magyar gazdasági növekedésének hány %-a ment az államkasszába? És ugyanez a német gazdasági növekedéssel kapcsolatban?

2023. máj. 1. 18:02
 32/33 anonim ***** válasza:
70%
Mivel az oldalon elelnzékiek vannak többségben itt mindig az ellenzéknek kedvező eredmény jön ki a szavazásokban, a valóság meg ugye pont az ellentétjét mutatja általában.
2023. máj. 1. 22:47
 33/33 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem Gyurcsány mert nem gumilövedékezte ki Orbán szemét.
2023. máj. 5. 02:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!