Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán vagy Gyurcsány ártott...

Orbán vagy Gyurcsány ártott többet a magyaroknak?

Figyelt kérdés

2023. máj. 1. 01:16
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
20%

"Most több kínai és orosz hitelünk van mint amennyivel az IMF-nek tartoztunk."

Ez nem igaz, főleg ha reálértéken is nézzük.

Tisztában vagy te azzal, hogy mennyi kínai és orosz hitelünk van, és mennyi volt az IMF-hitel? Azt már ne is említsük, hogy az előbbiek beruházások voltak, az IMF hitel meg arra kellett, hogy ne menjen csődbe az ország.

"A bérek reálérték 20%-kal alacsonyabb mint Gyurcsányék idejében volt"

Ezt a kijelentésedet mivel tudod alátámasztani?

"Régiós szinten átlagos?"

Így van, nyugodtan utánanézhetsz bárhol.

"A matematika azóta sem megy ugye? Érzed, hogy a német gazdaság fél százalékos növekedése nagyobb mint a magyar gazdaság 5%-os növekedése ugye?"

Igen, abszolút értékben nagyobb, de ezt százalékosan kell nézni, a bázishoz viszonyítva.

Ha a német gazdaság 0,5%-ot nőtt, a magyar gazdaság meg 5%-ot, akkor az azt jelenti, hogy a magyar gazdaság növekedés volt a nagyobb.

"Az utolsó helyen kullogunk"

Miben kullogunk utolsó helyen?

"Az államadósság reálértéken több mint a duplája mint 2010-ben volt."

Ezt a kijelentésed is támaszd alá valamivel.

2023. máj. 1. 12:14
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Abban a kényelmes helyzetben vagyok, hogy egyiket sem kell védenem, mert mindkettőt kártékonynak tartom. Gyurcsányra sosem szavaztam, és sosem lennék képes rá. Orbánékra 2014-ig voltam hajlandó szavazni (plusz 2019-ben Tarlósra), de már akkor kezdett aggasztani, hogy a szép szólamok mögött esetleg nincs igazi elköteleződés az ország iránt. Az eltelt közel tíz évben az élet sajnos igazolta ezt a vélekedésemet: nem történt érdemi lépés azért, hogy a magyar embert ellássa valaki akkor is, ha nincs 1-1,5 millió forintja egy műtétre; hogy tíz-húsz év múlva legyen valaki, aki tanítja a gyerekeket az iskolában; hogy a magyar vállalkozások meg tudjanak erősödni. Miközben az Orbán-családnak és a haveroknak áramlanak a százmilliárdok. Magyar jövő helyett van jachtflotta, lombkoronasétány, tíz- és százmilliós karórák, pár év alatt szétrohadó aprócska kilátók, családi tulajdonba vett szállodalánc, Porsche-gyűjtemény vagy épp Ferrari, aminek hétmillió forint a felnije – darabonként.
2023. máj. 1. 12:28
 23/33 anonim ***** válasza:
8%

Amennyire én tudom, azok beruházások, tehát vezetnek valahová. Továbbá ezeknek nem az volt a feltétele, hogy privatizálni kell és megszorításokat bevezetni, mint az IMF-nél, ahol a hitel arra kellett, hogy egyáltalán működjön az ország. Nem egy kategória amiről írsz.

2023. máj. 1. 12:36
 24/33 anonim ***** válasza:
94%

#21: KSH.hu

Nézd meg az adatokat és láss csodát. Az meg, hogy "ezt így kell nézni" az nálatok mindig csak addig érv amíg ha úgy nézzük, alátámasztja a sületlenségeiteket.

#23: Nem, ezeknek az a feltétele, hogy a kelet bástyája legyünk az EU-ban és eláruljuk a szövetségi rendszereket amikhez tartozunk és lassan mindenki utál minket, nincs szavunk a NATO-ban, stb... Mellesleg nézd meg máshol mi lett a vége ezeknek a hiteleknek, ahol városok, kikötők kerültek kínai kézbe.

2023. máj. 1. 13:05
 25/33 anonim ***** válasza:
0%

24

Hol olvastál össze ennyi hülyeséget?

2023. máj. 1. 13:09
 26/33 anonim ***** válasza:
0%

Sületlneségeket itt te beszélsz, nem véletlen, hogy SEMMIT nem voltál képes alátámasztani a butaságaid közül.

Az átlagkereset például Gyurcsány idején 1990-hez viszonyitva 116-122 %-os, 2021-ben meg már 204%-os.

Szóval miből is sikerült neked azt behallucinálnod, hogy jelenleg 20%-kal kevesebb, mint Gyurcsány idején?

2023. máj. 1. 13:16
 27/33 anonim ***** válasza:
95%

25

Mert mivel támasszam alá, hogy az IMF és pl egy paksi bővítés hitele között van egy kis különbség? Támaszd alá, amit te mondtál, hogy minek gyűlöl az egész világ.

2023. máj. 1. 13:52
 28/33 D-Mano ***** válasza:
100%

21,

tudtad, hogy tök mindegy mennyivel növekszik a gazdaság?

Én nem bújok statisztikákat, mert a valóság úgy is ott van, amikor felemeled a fejedet a statisztikákból, és a saját szemeddel, nyitott elmével körülnézel. De ha már neked ez a mániád, segítek neked értelmezni azokat a statisztikákat.

Tehát nem az a lényeg, hogy mekkora a gazdasági növekedés, hanem az, hogy a gazdasági növekedés mekkora mértékben fedezi az állam többletkiadásait.

Tök mindegy, hogy 5%-kal nőtt a gazdaságunk 1 év alatt, ha viszont a kiadásaink meg pl. 10%-kal nőttek.

Plusz: a mi gazdasági növekedésünkből származó pénz egy tetemes része az államkassza helyett külföldre vándorol, mert a külföldi vállalatok az általuk termelt pénz egy részét kiviszik az országból, Orbán pedig ilyen külföldi vállalatokra alapozta és alapozza továbbra is a magyar gazdaságot.

Tehát a német 0,5%-os gazdasági növekedés nagyobb aránya megy az államkasszába, mint a magyar 5%-os gazdasági növekedés... 🙃

2023. máj. 1. 14:14
 29/33 anonim ***** válasza:
14%

"tudtad, hogy tök mindegy mennyivel növekszik a gazdaság?"

Nem ez teljesen új! De szerintem a közgazdasággal foglalkozó szakembereknek is.

"Én nem bújok statisztikákat, mert a valóság úgy is ott van, amikor felemeled a fejedet a statisztikákból, és a saját szemeddel, nyitott elmével körülnézel."

A saját szemeddel hogyan állapítod meg, hogy mennyivel nőtt a gazdaság, mennyivel nőtt a foglalkozatottság, stb pusztán abból, hogy Mucsaröcsögén körülnézel?

"De ha már neked ez a mániád, segítek neked értelmezni azokat a statisztikákat."

Nekem nem mániám, #14-es számú kommentelő jött (hamis) statisztikai adatokkal. Én kértem, hogy igazolja azokat, de nem volt rá képes.

Tehát van itt valaki, aki statisztikai adatokról hazudgál, ha meg én megcáfolom azokat a statisztikai adatokat, a következő kommentelő már azzal jön, hogy amúgy a statisztikák nem is számítanak.

Persze, hogy nem, csupán csak addig, amíg a ti narratívátokat erősíti. :)

"a mi gazdasági növekedésünkből származó pénz egy tetemes része az államkassza helyett külföldre vándorol, mert a külföldi vállalatok az általuk termelt pénz egy részét kiviszik az országból, Orbán pedig ilyen külföldi vállalatokra alapozta és alapozza továbbra is a magyar gazdaságot."

Akkor árul el, hogy mi lenne a helyes út! Magyarországon nincsenek globális szinten jelentős vállalkozások. Mire alapozzon Orbán, ha nem a multikra? Mindenki a térségünkben ezt csinálja, hogy multikat és külföldi tőkét enged be.

"Tehát a német 0,5%-os gazdasági növekedés nagyobb aránya megy az államkasszába, mint a magyar 5%-os gazdasági növekedés..."

Alá tudnád támasztani számokkal, hogy az elmúlt 3 év magyar gazdasági növekedésének hány %-a ment az államkasszába? És ugyanezt a német gazdasági növekedéssel kapcsolatban.

2023. máj. 1. 16:40
 30/33 D-Mano ***** válasza:
100%

"Nem ez teljesen új! De szerintem a közgazdasággal foglalkozó szakembereknek is."

Az állam kiadásait nem csak az államadósság törlesztése teszi ki, de az az egyik fő komponens. Na de vajon, ha az, amit mondtam, új dolog a közgazdasági szakembereknek, akkor pl. miért szokás az államadósság mértékét is a GDP-hez viszonyított arányában megadni?? 🤔🤔

Mit lehetne csinálni?

Mondjuk, a kormány elolvashatná a Virradat programot. Vagy még jobb: "megkérdezhetné" Horthy-ékat, hogy hogyan voltak képesek azt a gazdasági csodát végrehajtani a Trianoni tragédia után.

Csak 1 példa:

ha az elmúlt 13 évben valóban fejlesztette volna a mezőgazdaságot és a vízgazdálkodást a kormány. NEM CSAK papíron és statisztikákon, hanem úgy hogy annak a gyakorlatban is látszata, eredménye legyen, akkor az agráradottságú Magyarországon viszonylag olcsó lenne az élelmiszer, ergo több pénz maradna másra is az emberek zsebében. Ezzel szemben pl. Ausztriában is kb. azok az árak vannak, mint itthon, ÚGY, hogy közben meg a fizetések sokkal magasabbak.

Én lehet, hogy a kies Mucsaröcsögén élek (amúgy Budapesten élek), de vannak ismerőseim, akik máshol élnek, mást dolgoznak, stb., és nekik is vannak ismerőseik. Van internet, ott van média, közösségi média és különböző fórumok. Szóval sok és többféle forrás van a valóság megismerésére. Eléggé sokféle ahhoz, hogy ki lehessen szűrni egy-egy forrás torzításait vagy megtévesztéseit, ha összevetjük őket.

2023. máj. 1. 17:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!