A magyar egyetemeknek miért olyan rossz a felszereltsége általában?
Nem arra gondolok,hogy nincs könyvtár, meg nincs számítógépes terem, mert az van mindenütt.
Hanem, nagyon kevés a szabadidős, rekreációs lehetőség.A legtöbbnél nincs úszómedence,nincs óvszervatórium sem.Pedig utóbbi a tudományt szerető diákoknak is fontos lenne.
A túlárazott látvány beruházások fontosabbak , abból fizetik ki a ner-t és azon keresztül a fideszes politikusokat.
Ne aggódj legalább van lombkorona sétányunk lombkorona nélkül , ez a lényeg.
Az óvszervatórium iránt érdeklődnének a diákok, de szerintem nem azok, akik a tudományt szeretik. Inkább azok, akik valami egészen mást szeretnek. Te pedig gondolom, obszervatóriumot akartál írni.
Egyébként meg azért rossz a felszereltség, mert pénz még csak lenne is, de dilettánsok irányítják az oktatást, ezért hülyeségekre megy el az egyetemek bevétele.
Az "óvszervatórium" szón behaltam. (XD)
Az egyetemek általában nagyvárosokban vannak. A por, füst, fényszennyezés miatt ilyen helyekre nagyon nem célszerű obszervatóriumot építeni.
Szerintem sokkal igazságosabb, hogy csak az oktatásért fizetnek a tanulók/állam. És az egyéb szabadidős tevékenységeket mindenki magának finanszírozza.
Obszervatórium szokott lenni a csillagászattal foglalkozó tanszékeken pl. elte ttk.
Pl. egy gazdasági egyetemre nem sok értelme lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!