2010. Akkor nem szabadott volna kétharmadot adni a Fidesz kezébe! A többi kétharmadát már megszerezte önhatalmúlag...
Személy szerint, bár ellenzéki vagyok, nem elleneztem volna, hogy a Fidesz KORMÁNYOZZON, ha ők a legnépszerűbb párt a nép körében (akár négy cikluson át is, zsinórban).
DE NEM SZABADOTT VOLNA AZ ALKOTMÁNYT, a választási rendszert és az összes sarkalatos törvényt egyetlen párt kezébe adni!
A régi, demokratikus, jogállami feltételek között, fékek és ellensúlyok rendszere mellett, szerintem még akár JÓL is kormányozhattak volna.
De adj teljhatalmat egyetlen ember kezébe 16 évre - és MEGBOLONDUL tőle!
Bármelyik párt meghülyült volna, megrészegülve a hatalomtól, ha alkotmányozó kétharmadot kap.
Ezért sajnos azt kell mondjam, elsősorban A NÉP FELELŐSSÉGE, hogy ide jutottunk, nem pusztán a fideszé!
Nem szabad ekkora túlhatalmat adni egyetlen politikai erőnek, mert megbolondul tőle. Ez történt. És ebből a szempontból 2010 volt a sorsfordító.
Ugyan nem volt még meg, de a 2026-os mindenképp az lesz. Ha marad a fidesz, akkor ennek az országnak vége.
Ha sikerül valahogy egy kormányváltást összehozni, marad a remény.
2014. Az volt az utolsó reális esély a Fidesz leváltására. Összesen 2.2m szavazatot kaptak, 45%-ot. Ha nem írják át a választási törvényt előtte, akkor nemhogy a kétharmad nem lett volna meg, még a sima többség is szoros lehetett volna, ha a második fordulóban jól dolgozik együtt a 3 ellenzéki párt.
Azóta kiépült a NER gépezet, felszalámizták az ellenzéket, ameddig Orbán a politikában van, nem lesz új rendszerváltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!