Orbán Viktor alig tudott haladni a Szakmafesztiválon, mert állandóan szelfizni akartak vele a fiatalok. Gyurcsánnyal ugyan ki akarna közös képen szerepelni?
#20 Mármint KIK? Én és kicsoda?
Mi ez a többes szám, második személy?
Én nem vagyok egyik politikai szektának sem a kritikátlan talpnyalója - a hatalomé pedig már csak elvből sem, akárkinél is legyen (de pláne egy illiberális hibrid rezsim esetén nem!).
Az elmúlt 13 évben én nálatok semmit nem hoztam össze, mert szerencsére nem Magyarországon éltem (és most sem).
Viszont megjegyezném, hogy nálatok ez alatt a 13 év alatt kiépült egy elnyomó, illiberális rezsim, amelyikben az állampárton kívül SENKI labdába sem rúghat - ehhez mérten ők is hoztak össze mindent, ami abban a szerencsétlen, jobb sorsra érdemes országban történt.
Egy ilyen rezsimben sem fék, sem ellensúly, sem népszavazás, sem ellenzék nem létezik érdemben - de ehhez mérten a felelősség is a rezsimé (a történelem előtt és az utókor előtt is!), méghozzá kizárólagosan!
#19-nek:
Bár tökéletesen igazad van, de ez azokkal tehető csak meg akik nem vállalják fel saját magukat, korábbi szavaikat, korábbi énjüket!
Hogy ez mentális eltérés -e a normálistól azt most ne elemezzük, de én soha nem bánok meg semmit, és ha kijelentek valamit, akkor ahhoz tartom magam. Megtámadnának egy korábbi kijelentésem kapcsán? Magam mellé állítanám az azzal a korábbi kijelentésemmel egyet értőket, és még fel is erősíteném az adott propagandát a magam hasznára. Legyen az bármilyen kérdés.
#23 "Hogy ez mentális eltérés -e a normálistól azt most ne elemezzük, de én soha nem bánok meg semmit..."
Ne haragudj, de én ezt nem erénynek tekintem, hanem defektusnak. Akár keresztényi alapon, akár ateista etikai alapon közelítem meg a dolgot, tökéletes ember nincsen - az önvizsgálat képessége pedig normális társadalomban erénynek kellene számítson, nem szégyennek.
Ha tudok bocsánatot kérni és megbocsájtani, az mióta számít hibának? Nem éppen erény kellene legyen?
"Megtámadnának egy korábbi kijelentésem kapcsán? Magam mellé állítanám az azzal a korábbi kijelentésemmel egyet értőket..."
Úgy beszélsz, mint egy politikus. Csakhogy itt egy történészről volt szó, aki politikai karaktergyilkosság áldozata lett.
Szerintem a normális (nem politikus) gondolkodó emberek belátják a szerencsétlen mondataikat és hibáikat, nem pedig "meghosszabbítják Bicskéig", hogy a hatalmukat fitogtassák.
#25-nek:
Kovács M. Mária egyértelműen Kaczyński halálához vezető történésre használta az "ügyesen" jelzőt, ez vitán felül áll. Tehát ha a Facebook-on ekkora paraszt, akkor ezt miért nem vállalja fel a hétköznapokban is? Képmutató?
Melyik a rosszabb? Ha felvállalja hogy bunkó volt, vagy ha próbálja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant?
Ez nagyon messze van a karakter-gyilkosság klasszikus esetétől. Tálcán kínálta a saját fejét.
Az etikai alap felhozása a részedről pedig azt mutatja, hogy nem vagy 100%-ig tisztában a jelentésével. Idézem a Google-t:
"Az etika általános jelentése: Ésszerű, a józan ész alapján meghozott optimális (Az adott lehetőségek közül a legjobbnak ítélt megoldás) és helyes döntés. Ez nem zárja ki a pusztítás lehetőségét amennyiben arra szükség van, és nem a szándékos ártani akarás következtében történik."
Ízlelgesd.
Az "önvizsgálat" képességére utalásodat pedig nem értem. Én soha nem elemezgetem magam, mivel szükségtelen. Ha teszek valamit akkor annak mindig van oka, és azt később is felvállalom. Azt teszek amit akarok, előtte felmérve a lehetséges következményeket. Ha felvállalom a rizikót, akkor utólag sem sír a szám. Benne volt a negatív végkifejlet lehetősége?
Igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!