Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Négy egymás utáni 2/3-ados...

Négy egymás utáni 2/3-ados választási győzelem (éppen elérve), egy Fidesz által írt Alaptörvénnyel és választási rendszerrel alapból megmutatja, hogy az Orbán-rendszer nem demokratikus?

Figyelt kérdés

Még a 2/3-ad is nagyon ritka a demokratikus választási rendszerekben, ahol a pártoknak reális esélye van leváltani a kormányzó pártot, és közel hasonló pénzügyi média alapjogi stb. esélyekkel indulnak a választásokon, nem hogy négyszer egymás után elért 2/3-ad. Ez alapból megmutatja, hogy Magyarországon a választási rendszer nem minden elemében felel meg demokratikus fogalomba tartozó elvárható normáknak?

Lehet persze az ellenzékre mutogatni, de lehet bármilyen az ellenzék, akkor is ilyen aránytalanság nem elképzelhető egy demokratikus rendszerben?

És ha másik párt nyerne 4X 2/3-addal akkor is ezt gondolnám erről.

2023. ápr. 25. 15:50
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Első 2/3-ad még belefér hogy rossz volt az ellenzék vagy gazdasági világválság volt, de 4 egymás után az már egyértelmű rendszerhiba. De hát ezt senki nem tagadja hogy a Fidesz a főkolompos Orbánnal az élen a saját alaptörvényét és választási rendszerét oktrojálta az ellenzék a szavazók vagy bárki más megkérdezése nélkül.
2023. ápr. 25. 21:32
 12/27 anonim ***** válasza:
65%

#10 Hát nem csodálom... Engem a politika iránt érdeklődő erdélyi magyarként gyakran megkérdeznek, itteni magyarok is (akik kevésbé követik, mi van odaát), románok is és külföldre költözött barátaim is.

Ég a pofám, mikor el kell mondani (pedig idegennek még szépítem is, hogy ne teregessem a saját népem szennyesét - de még szépítve is gyalázatos).

Tragikus állapotban van Magyarország, nemcsak gazdaságilag és monetárisan, hanem elsősorban erkölcsileg! Ilyen mély morális züllést a legsötétebb nyilas és bolsevik idők óta nem produkált az anyaország - és minden jóérzésű magyar embernek ég a pofája, helyettük is! Sajnos egy egész nemzetre rávetül az árnyéka, ráfröccsen a sara ennek a rezsimnek... :-(

2023. ápr. 25. 21:32
 13/27 anonim ***** válasza:
22%

#10 és #12 Szóval ti vagytok akik napestig hazudoztok külföldön és terjesztitek az ostobaságokat. Hogy nem rogy rátok az ég végre!

Szemét egy alakok lehettek, miattatok kell csak szégyenkeznie ennek az országnak. Tényleg igaz, hogy nekünk még ellenzékiekből is a legalja jutott csak.

2023. ápr. 26. 00:51
 14/27 anonim ***** válasza:
83%

#13 Tévedés. Itt te hazudtál (még rólunk is), mint minden rendes fideszes. A hazugság lételemetek, ahogyan az ostobaságok terjesztése is.

Nem létezik még egy humanoid csoport, amelyik képes volna elhinni, hogy Soros György 1 millió migránst akar az országába telepíteni például, amikor ÖSSZESEN 2,5 millió érkezett az egész EU-ba. Még Németország is csak 1,3 milliót fogadott be, a második helyen Olaszország áll 197 ezerrel! :-)))) De hozzátok egy milliót akar vinni Soros György, személyesen, az ölében! :-)))))

Nincs még egy emberfajta, amelyik benyalná, hogy a saját kormánya helyett a nyugati szankciók okozzák az inflációját, amikor az EU-átlag 8%-os infláció, az övék meg 26% éppen. :-)))

Arról nem beszélve, hogy elhiszitek, hogy a saját ellenzéketek háborúba vinné a fiaitokat oroszország ellen (mikor egyetlenegy NATO-tag sem vonult háborúba, azóta sem!) és képesek vagytok benyalni még azt is, hogy az ellenzékiek át akarják műttetni az óvodásokat! :-))))))

Debilebb, hazugabb és több ostobaságot terjesztő embercsoport nincsen is az egész EU-ban mint a magyarországi rezsim hívei.

A sor hosszan, végtelenül folytatható...

És valóban nem rogy rátok az ég!

Ez a baj a hazugságpropagandával: hogy butít - és addiktív!

2023. ápr. 26. 02:01
 15/27 anonim ***** válasza:
76%

#13 Amiben viszont még nagyobbat tévedsz: nem vagyok az országod ellenzéke, szerencsére polgára sem! Nem szavaztam a választásaitokon és felőlem azt csináltok, amit akartok már!

Én csak jóérzésű, normális magyar emberként szégyellem magam, amiért az anyaországom oda züllött, ahova, és egy egész nemzetre vetül rá annak az erkölcstelen és ostoba politikának az árnyéka, amit nálatok folytat a rezsim!

Az országotoknak nem a jóérzésű, szabadságszerető, demokrata, igaz magyar emberek miatt kell szégyenkeznie, hanem amiatt, ahová züllött: a térség éllovasából a sereghajtójává és az Európai Unió legkorruptabb, leginkább antidemokratikus és legelszigetelődöttebb államává, amelyben egy erkölcstelen és elvtelen, illiberális rezsim garázdálkodik!

2023. ápr. 26. 02:06
 16/27 anonim ***** válasza:
70%

Külföldi ismeresők engem is faggadtak hogy mi folyik itt?

Nekem nem egett a képem hanem elmondtam hogy orban egy diktátor. Az egész ország gyűlöli, mivel szégyenbe hozza es kifosztja-covid alatt tömeggyilkolta-az országot...

A fidesz a magyarság rosszakarója és ellensége.

de 3 milla propagandával becsapott ember hatalomban tartja, plusz övé a teljes média és így a valóság ezekhez az emberekhez nem jut el.

És ennyi. Ugyanazt mondta mind hogy így már értik.

2023. ápr. 26. 03:28
 17/27 anonim ***** válasza:
28%
Ellenzék full vakvágányon van, rossz adást néz. Szegény, éhező, nélkülöző magyarokat próbálják megszólítani, miközben tömve a boltok, az utak tele kocsikkal, mindenki felújít, nyaral stb., a 25%-os infláció sem törik le, mert még mindig van vásárlóerő...
2023. ápr. 26. 06:57
 18/27 anonim ***** válasza:
12%

#16 Szóval hazudsz és ostobán.

Orbánt nem gyűlöli sem az egész ország sem a fele. A ti kicsinyke agyatokban van csak az a hülyeség valóság helyett, hogy akit ti gyűlöltök azt gyűlöli mindenki, aztán álltok értetlenkedve minden választás éjszakáján, hogy "nem értem, hogy nyerhetett már megint a fidesz? Ennyire? "

Ahogy mesteretek is csinálta, ti is hazudtok reggel, éjjel meg este.

2023. ápr. 26. 07:49
 19/27 A kérdező kommentje:

Anyukámék ismerőse Hollandiából jött megnézni igaz-e amit beszélnek Orbánról. Világéletében vad kommunista volt. De tényleg durván. 80-as években azért jött Budapestre hogy meglátogassa az állami áruházakat, mert azok sokkal jobbak mint kint náluk. Azért Hollandiában is meg lehet találni az ilyen jellegű szélsőbalos pártokat.

Na ő el volt ájulva 2018-ban Orbán működésétől. Mondta hogy ennél szuperebb rendszert el sem tud képzelni.

2023. ápr. 26. 09:48
 20/27 anonim ***** válasza:
66%
"Bírom" az olyan kérdéseket amit a kérdező azért tesz fel hogy vitatkozhasson
2023. máj. 1. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!