A Jobbikot leszámítva volt még olyan párt Magyarországon, amelyiknek felvállaltan zsidó volt a vezetője?
Jakab Péter saját maga ismerte be zsidó származását.
Viszont a Jobbikot leszámítva volt még ilyen párt a rendszerváltás óta?
(Mert előtte pl Rosenfeld Mátyás is zsidó volt, ezért írtam, hogy a rendszerváltás után)
Ja, hogy a kérdés a rendszerváltás utáni időszakra vonatkozik. Elnézést, Imrédy jóval a rendszerváltás előtt volt.
#1 voltam.
Orbán lehet, hogy érintett. Az SZDSZ-es, momentumos, LMP-s, párbeszédes emberkék, náluk óriási túlsúlyban van ez a réteg (pl. Momentumban Orosz, Fegyőr, Donáth biztosan az). Nem tudom, Horn és Antall pártelnök volt-e. MSZP-ben Kovács, Hiller, Lendvai Ildi. Meg még biztos voltak.
Elég naiv kérdés. A politikusok jelentős aránya érintett a kérdésben.
Ja hogy vállaltan. Nem mindegy, hogy vállalja-e valaki? Akkor lássuk az SZDSZ elnökeit.
Kis, Pető, Fodor, Tölgyessy, Magyar, Demszky, Kóka. Csak Kuncze és Retkes nem, elvileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!