A magyarországi zsidók körében melyik a legnépszerűbb párt?
Dehogy a Fidesz!
A zsidók általában okosak (persze nyilván vannak kivételek), az okos ember pedig tuti nem lesz Fideszes.
Én így tippre azt mondanám, hogy a zsidók baloldaliak vagy liberálisak, így tehát az idősebbek szerintem DK-sok, a fiatalabban meg inkább Momentum, esetleg LMP.
Az, hogy Orbán dörgölődzik a zsidókhoz az egy dolog, én ebből mély következtetéseket nem vonnék le.
A fidesz olyan, hogy néha a náciknak nyal, néha a zsidóknak, néha az oroszoknak, néha a migránsoknak, néha a Nyugatnak, néha a Keletnek. Tehát, ami éppen jól beleillik az éppen aktuális köpönyegükbe. A Fideszesek elvtelenek, oda fordulnak, ahol a támogatást meg a szavazókat remélik + a pénzt. Szóval a zsidóbarátságukból messzemenő következtetéseket nem vonnék le. De ami igaz, az tény, hogy a zsidókkal nem bánnak rosszul, de hát ez minden normális embertől elvárható lenne, szóval emiatt azért nem koronáznám meg Viktort.
Gyakran találkozok, beszélek magyar zsidókkal.
Érdemes tudni, hogy a rendszerváltáskor a magyar zsidóság közkedvelt pártja valóban az SZDSZ volt, lásd mondjuk Raj Tamás főrabbi, aki országgyűlési képviselő is volt ugyanennek a pártnak a színeiben.
Ahogy észreveszem, az átlagzsidónak itthon nincs nagyon szimpátiája a kormánypárttal, de nem is azonosulnak az ellenzékkel sem.És persze akadnak olyan vállalkozók, vagy "magasabb szférában" dolgozók, akik benne vannak ebben-abban, azok persze Fidesz közeliek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!