Miért emelik fel ennyire a tanári fizetéseket(bruttó 850 ezer 2 éven belül) csak úgy politikai nyomás hatására?
Nem igazán tartom korrektnek, hogy egy olyan állás ahol van elég sok rossz tanár, aki ráadásul részmunkaidőben dolgozik, nyáron 2 hónap szabadsággal az többet keressen mint egy versenyszférában keményen dolgozó diplomás.
Persze vannak tanárok meg iskolák olyan tanárokkal ahol ez megérdemelt és elvárt is lenne, de azért elég sok tanár van akinek az a tanítás fogalma, hogy felolvastatja órán a gyerekekkel a tankönyvet, házifeladat, hogy jegyzeteljék ki, osztályzás meg ez a kijegyzetelés. És akkor lenyom egy nap 4-8 órát naptól függően , emelett meg rengeteg szabadideje van.
És nem kell azzal példálózni, hogy "na de vannak tanárok akik meg otthon javítanak, készülnek órákra, stb stb." igen vannak, ők meg is érdemlik, csak éppen ez nem egy egységes dolog.
Amíg a versenyszférában az utóbbi megkaphatja ezt a bért, az előbbi lapátra kerül vagy csak kevés bért kap.
#19 de pedig igen
a 375 pedig friss, most hoztak róla törvényt
Nem most hoztak róla törvényt hanem már tavaly és nem minimálbérről beszélünk továbbra sem. És egyébként meg ezzel nem dicsekednék mivel nem emelésről volt szó, hanem csökkentésről, nagy öngól. :)
Ne égesd magad tovább. Ha kint élsz és úgy mondod akkor csak rosszabb, bár gondolom mosogatni vagy kint nem komoly szakmában.
A kezdő fizetés, igen.
Gyárban melózni keményebb, ezért is vannak jobban megfizetve. Az nem egy részmunkaidős, 2 hónapos nyaralós állás.
Válaszolta ezt az ékezeteket használni képtelen, írástudatlan "mérnök"
Mivel van a családban két tanár és láttam/látom mennyit és hogyan dolgoznak.
Fontos munkát végeznek amit a legtöbb trehányul végez sajnos, igen. Ahogy mondtam, tisztelet a kivételnek, elég kevés a jó tanár. A legtöbb még gyermekfelületre se megfelelő nem, hogy oktatásra..
"Mivel van a családban két tanár és láttam/látom mennyit és hogyan dolgoznak.
Fontos munkát végeznek amit a legtöbb trehányul végez sajnos, igen. Ahogy mondtam, tisztelet a kivételnek, elég kevés a jó tanár. A legtöbb még gyermekfelületre se megfelelő nem, hogy oktatásra.."
Tehát van a családban két tanár, akik trehányul dolgoznak? Hiszen róluk látod azt, hogy hogyan dolgoznak, tehát róluk mondhatod, hogy trehányak, nemtörődömök, gyermekfelügyeletre sem alkalmasak... Hiszen ha jól dolgoznának, akkor nem azt látnád, amiket leírtál.
Nagyon kamuszagú ez az egész erőlködésed. Süt róla, hogy csak alázni, degradálni szándékozod a tanárokat. Egy normális mérnök szerintem nem tenne ilyet, nem jönne fel a gyakorira hogy alázza a tanárokat, hanem a munkájával foglalkozna. Legalábbis egy jó mérnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!