Miért tiltotta meg a kormány az ukrán gabona importját?
A miniszter szerint az is a probléma, hogy az olcsó ukrán gabona miatt a magyar termelők nem tudják eladni az árujukat.
"Az áresések mértéke, illetve az értékesítési lehetőségek megszűnése jól mutatja, a magyar gazdák óriási veszteséget kénytelenek elkönyvelni. A teljes körű vámmentességet élvező ukrán mezőgazdaság az európai piacra a gabona mellett nagy mennyiségű baromfit, tojást és mézet kezdett exportálni, ami kiszorítja hagyományos piacairól a magyar termékeket.
A hazai raktárak egy részét az eladatlan 2022-es gabona és olajos mag foglalja el, s ha az idén nagy termésmennyiséget aratunk, az ukrán import pedig folytatódik, egyes régiókban raktárkapacitási problémák is felmerülhetnek. A jelzett kilátások alapján a probléma forrására koncentráló intézkedések hiányában az ukrán import miatti piaci feszültségek 2023-ban újra felmerülhetnek."
Rohadjanak meg, direkt nem veszik az olcsó gabonát.
Persze, hogy eladhatatlan a magyar termény, olyan piszok drága.
Meg sem tudom mondani, mikor vettem utoljára kenyeret, egyszerűen nem jut rá pénz.
A szomszéd lépcsőházban éhen halt egy nyugdíjas, nekem sem sok van hátra, több, mint tíz kilót fogytam, gyógyszerekre nem futja, a számláimat is csak a bátyám támogatásával tudom kifizetni.
Csak az irtózatos drága vackokat akarják ránk sózni, de mit tegyünk, ha nem jut rá pénz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!