Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem fizetnek maguktól a...

Miért nem fizetnek maguktól a Magyar Alumínium Zrt sokszoros milliárdos tulajdonosai?

Figyelt kérdés
Több 10 milliárdos magánvagyonuk van egyenként, az éves árbevételük 43 milliárd volt. (Bár 3 éve nem fizetnek társasági adót, mert ügyes trükkökkel veszteségesnek hozták ki magukat.) Ehhez képest szánalmas, hogy a vörös iszappal elöntött, földönfutó emberek kénytelenek egy 10 éves pereskedésbe belemenni, meg segélyekért kuncsorogni. Közben országos gyűjtésre buzdítanak a tévék. Hogy is van ez?
2010. okt. 8. 20:56
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

21.20: Jaj csak meg ne hasadjon a szívem. Te el is hiszed, hogy csak öntik, öntik a pénzt szegények az iszapba, jön is az árbevétel, de valahogy nyereség éveken át nincs? És ők mégis csinálják értünk, nekünk. Közben meg valahogy gyűlnek a magánszámlájukon a milliárdok...

Egyébként meg példaként mondom, hogy amikor a mexikói-öbölbeli olajszennyezés volt, senki se sopánkodott, hogy vajon tényleg a szerencsétlen BP-e a felelős. Nem voltak bonyolult szakértői vizsgálatok arról, hogy ők-e a hibásak vagy netán a halak a tengerben. Obama rögtön kijelentette (én is láttam a tv-ben), hogy a BP fizetni fog. Fel se merült, hogy nem fizet. Ők állták a helyreállítás teljes költségét, és a halászok kártérítését is.

2010. okt. 8. 21:34
 12/34 anonim ***** válasza:

21:20-as vagyok.

Van különbség a csődben (lenullázott) lévő cég és a veszteséges (rosszul teljesítő) cég között. Ha ezt az alapvető tényt nem érted, ne menj bele gazdasági vitákba...

A BP-nél azért volt más a helyzet, mert egy aktív cselekedet eredménye lett a katasztrófa, és a BP hamarabb elismerte a hibáját, mint hogy Obama ezt kijelentette volna. Itt viszont egy passzív állapotban történt a katasztrófa, amikor semmilyen emeri tevékenység nem történt. Remélem, érzed a különbséget.

2010. okt. 8. 21:50
 13/34 anonim ***** válasza:
58%
Újabb halottak... ezt nem lehet elsimitani!
2010. okt. 8. 21:51
 14/34 anonim ***** válasza:
44%
Én nem turkálok senkiében. Ezért mondom: tarkólövés vagyonelkobzás.
2010. okt. 8. 22:06
 15/34 anonim ***** válasza:
28%

"A BP-nél azért volt más a helyzet, mert egy aktív cselekedet eredménye lett a katasztrófa, és a BP hamarabb elismerte a hibáját, mint hogy Obama ezt kijelentette volna. Itt viszont egy passzív állapotban történt a katasztrófa, amikor semmilyen emeri tevékenység nem történt. Remélem, érzed a különbséget."

Marha.

2010. okt. 8. 22:08
 16/34 anonim ***** válasza:
30%
22:08! Te tudsz valami olyanról, amiről én nem? Tudsz arról, hogy éppen építkeztek a töltésen? Hogy éppen felvonulást tartottak? Ha nem tudsz semmi ilyenről, miért marházol le? Én csak azt mondtam, hogy nem olyan egyszerű kijelenteni azt, hogy a MAL volt 100%-ban a hibás (ami mondjuk valószínű), de ezt a sajtóértesülésekre meg mendemondákra alapozni egy kicsit felelőtlenség szerintem.
2010. okt. 8. 22:15
 17/34 anonim ***** válasza:
81%
Hatvan méter magassági veszélyes anyag tároló, hármas védelmi rendszer és állandó ellenőrzés nélkül a legközelebbi falutól mindössze 5 kilométerre, mi ez, ha nem bűnös hanyagság? És eddig meghalt HÉT ember! A vér lemoshatatlanul rátapadt a MAL vezérek kezére.
2010. okt. 8. 22:19
 18/34 anonim ***** válasza:
0%

Igen tudok valamiről kedves 22:15.

És néhány napon belül te is meg fogod tudni a médiákból amint odáig göngyölődik a vizsgálat.

2010. okt. 8. 22:46
 19/34 anonim ***** válasza:
21%

22:46! De titokzatos valaki. Akkor oszd meg velünk kérlek, ha olyan jól értesült vagy!

És én nem a 4 nap múlváról beszélek, hanem a jelenről. JELENLEG nem lehet kijelenteni BIZTOSra, hogy a MAL volt a hibás.

2010. okt. 8. 23:23
 20/34 anonim ***** válasza:
Már megtörtént. Akkor megvádoltak rágalmazással. Aztán szép lassan kezdtek beszivárogni ide is a hírek. Nemsokára ideér a vége is.
2010. okt. 8. 23:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!