Miért nem fizetnek maguktól a Magyar Alumínium Zrt sokszoros milliárdos tulajdonosai?
Azt,hogy mennyi a magánvagyonuk,és valójában hogyan áll a cég,nem tudhatod. Amit összeírnak az újságok,annak legtöbbször a fele sem igaz.
A tragédia óta elég sok szakvéleményt olvastam. Ezek alapján még nem lehet megállapítani senkinek a felelősségét. A tárózót nem a cég építette,csak megbízást adott rá. Az sem tisztázott,hogy ki volt a műszak ellenőr, a karbantartás,ellenőrzés kinek a feladata volt.
A Nemzetbiztonsági Hivatal nyomoz az ügyben. Bekérték a működéssel,tározók építésével stb. kapcsolatos összes okmányt,folyamatosan hallgatják ki a vezetőket. A napokban jönnek nemzetközi szakértők is.
A vizsgálatok befejezése után lehet a felelősöket megállapítani.
Akkor lehet rajtuk követelőzni,de addig nem.
Nekem az is szúrja a szemem,hogy a milliárdosaink sem adományoznak egy fillért sem. Sem Csányi,sem Demjén,sem Simicska nem tud nélkülözni a vagyonából egy keveset sem.
Igaz,Orbán sem ajánlott még fel egy fillért sem.
Ha jól emlékszem. a Jobbik ajánlotta,hogy minden képviselő adakozzon 10.000.- Ft-ot,de erre sem hajlandók.
Magyarországon a kisnyugdíjas néni küldi az 1.000.- Ft-ocskáját, a munkanélküli a telefont veszi fel,de akinek van pénze,az csak sunyít. Engem ez háborít fel igazán.
Csányi pont ajánlott fel. Soros 1 millió dollárt ajánlott fel.
Amúgy kérdező, neked a vagyonod mennyi? És mennyi az a pénzed, amit ki tudnál fizetni? Ja, hogy az autód, a házad, a biztosításod, a munkaeszközeid, a szerszámaidat mind pénzzé tudod alakítani zsipsz-zsupsz, és fizetsz, mert megteheted? Neeeem... az árbevétel meg nem egyenlő a nyereséggel, a cég 2006 óta idén lett volna először nyereséges. Nem volt csődközelben (majd most valószínűleg), de azért ők sem Dagobert bácsi széfén ülnek...
Ezért hoztam fel a Sztálini megoldást:
Tarkóéövés vagyonelkobzás. És nincs gond a pénzzé alakítással.
"Ezek alapján még nem lehet megállapítani senkinek a felelősségét"
Úgy isten igazából ezt nem is kéne megállapítani, csak hogy kik a tulajdonosok.
na azért ne hibáztassátok mindenért a MAL Zrt.-t!!!!
TE NORMÁLIS VAGY? HOGY MONDHATTSZ ILYET??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!